Skumringsrelæ
Skumringsrelæ er egnet til udendørs brug, og er beskyttet mod regn, snavs og især kondens fra naturen. De bruges især til at styre udendørs belysning, på en nem og effektiv måde.
Velegnet til styring af udendørsbelysning
Belastning på 2300W for gløde- og halogenlamper
Programmeringen udføres på enheden
56 hukommelsessteder
Programmeringen udføres på enheden
56 hukommelsessteder
Velegnet til at tænde/slukke udendørs belysning
Stor sensoroverflade
Velegnet til at tænde/slukke udendørs belysning
Stor sensoroverflade
Stort tilslutningsområde
Anvendes ved indgangsområder, trappeopgange korridorer
Skumringsrelæ - En sensor til tilslutning af dine lamper
Et skumringsrelæ er en lille boks der kan tænde/slukke for belysningen i de lamper, du måtte have udenfor efter skumringen, hvilken betyder den tid på døgnet, hvor mørket falder på og er fremme, indtil solen kommer tilbage og en ny dag begynder.
Modsat et normalt relæ/HPFI relæ, har et skumringsrelæ beskyttelse mod den naturlige fugt/kondens der opstår de sene/tidlige timer på døgnet.
Mangler du sådan en smart løsning af denne her type relæ til de måske mange udendørslamper i dit hjem, så har vi godt nyt til dig.
For vi har på vores side et godt udvalg af forskellige skumringsrelæer, så der er en god garanti for, at du kan finde og købe lige det helt rette skumringsrelæ til dit hjem.
5 ting du skal overveje inden du køber et skumringsrelæ
Er det første gang at du skal til at købe et skumringsrelæ til hjemmet, så er der en række ting, du skal have med i dine overvejelser, inden du begår det afgørende køb af et af dem, vi har her på vores side.
Så er du ikke bekendt med skumringsrelæer, så skal vi nok hjælpe dig herunder med nyttige oplysninger, der er med til at gøre dig klogere på skumringsrelæer og deres nyttige funktioner.
Vi kommer også ind på de forskellige størrelser der findes til et skumringsrelæ, IP klassificering på dem, lux-målingen i dem og om deres strømforbrug.
Så bare fortsæt med at læse videre herunder, inden du laver dig det rette køb af et skumringsrelæ til gavn for dit hjems udendørs lamper.
#1 - Typer af skumringsrelæer og deres funktioner
Der findes en masse forskellige typer af skumringsrelæer på markedet.
De kan alle sammen bruges til det samme formål, men de gør det forskelligt hver især, og de kan også fås i varierende størrelser og varierer meget i deres designs.
Har du et stort hjem med mange områder som har brug for belysning, så kan du fx gå efter et skumringsrelæ der kan anvendes til indgangsområder, trappeopgange eller korridorer.
Hvis der kun er tale om skumringsrelæ til brug med dine udendørslamper, så er det bare at købe dig et skumringsrelæe der egner sig til udendørs brug.
Mulighederne er mange indenfor skumringsrelæer, så det vil være en god idé for dig at kigge meget nøjagtigt på de skumringsrelæer, vi har i vores udvalg, så du er sikker på at det skumringsrelæ du vælger dækker dine behov.
Her er fx nogle af de funktioner der findes i skumringsrelæer:
- Indbygget timer. Nogle skumringsrelæer har en indbygget timerfunktion, så du kan indstille den til at være tændt op til fx 9 timer.
- Indbygget skærm. Med en indbygget skærm på et skumringsrelæe kan du se hvad du laver af indstillinger på den med hensyn til at time den på fast tid eller astronomisk tid - altså solopgang eller solnedgang.
- Knapper. Med dem kan du lave de præcise indstillinger, du vil have på dit kommende skumringsrelæ.
- Sensor. Sensor-funktionen på et skumringsrelæ er med til at måle hvor meget lux der er i lyset omkring det. Du kan så indstille skumringsrelæet efter den registrerede mængde af lux, så det fx kan tænde det lys, du måtte have ude i din have.
#2 - Størrelser på skumringsrelæer
Som du kan se på udvalget af skumringsrelæer på vores side, så er der meget forskel på deres størrelser.
Det vil være op til dig at finde ud af, hvilken størrelse dit kommende skumringsrelæ skal være i.
Hvis du går efter et skumringsrelæ der ikke fylder så meget i dens størrelse, så er det med at kigge på dem og ser på deres mål i bredde (b) og højde (h), så du ved mere, før du laver det rette køb efter dit behov.
Her er eksempler de størrelser skumringsrelæer kan købes i:
- 80 cm (b) x 96 cm (h)
- 7.3 cm (b) x 10.3 cm (h)
- 80 mm (b) x 114 mm (h)
#3 - IP klassificering på skumringsrelæer
Der står noget om IP klassificering på de skumringsrelæer, du finder på vores side.
IP er forkortelse for Ingress Protection og det er en klassificering der er med til at fortælle som dig som forbruger om en enheds evne til at kunne tåle vand og andet.
Det er også en klassificering du finder i mange elektroniske produkter der bruges til udendørs brug, og det er naturligvis ikke anderledes, når det handler om skumringsrelæer.
Her er fx nogle af de IP klassificeringer du finder i skumringsrelæer:
- IP 54. Beskytter skumringsrelæet mod vand og støv, og det er tit den IP klassificering der findes i skumringsrelæer.
- IP 44. Beskytter mod vand fra alle retninger og ingen insekter kan trænge ind.
- IP 65. Et skumringsrelæe med IP 65 er beskyttet både mod vand og støv.
#4 - Lux område på skumringsrelæer
Lux er betegnelsen for hvor meget belysning rammer en bestemt flade, eller område, så jo højere et lux-tal er, jo mere lys er der.
Kigger du på de forskellige skumringsrelæer i vores udvalg af dem, kan du se hvordan der er forskelle på hvor meget de enkeltvis måler af lux område.
Det vil være derfor være en god idé for at tage udgangspunkt i placeringen af dine udendørslamper, så du kan være sikker på at få det skumringsrelæ der bedst kan måle lyset fra dem, så de kan blive tændt/slukket automatisk.
Her er fx nogle af de forskelle lux områder der findes i skumringsrelæer:
- 2-200 lux
- 3-300 lux
- 5-300 lux
- 2-2000 lux
#5 - Strømforbrug på skumringsrelæer
Det kan være meget forskel på strømforbrug på de forskellige skumringsrelæer der findes ude på markedet.
Men et skumringsrelæe bruger ikke meget el i forhold til fx selve udendørslamper, da det er kun selve sensoren i det der er i aktiv brug.
Det om strømforbrug kan du læse nærmere på de skumringsrelæer, vi har til rådighed på siden.
Fordelen ved at have et skumringsrelæ
Det er værd at tænke på at købe dig et skumringsrelæ alene på baggrund af den praktiske fordel ved det.
For det smarte ved et skumringsrelæ er, at du ikke behøver selv at huske på at tænde og slukke dine udendørslamper, da det selv tager sig af det.
Du skal bare tænke på at placere det på dit hus´ facade i en vis højde, hvor kunstig belysning ikke kan ramme den og hvor der ikke kommer uønskede skygger på det fra fx de nærliggende træer.
Et skumringsrelæ skal også være nemt tilgængelig for dig, så du fx kan justere dets tændingstidspunkt.
Med et skumringsrelæer sparer du dermed både noget strøm og penge i de mørke timer.