Lamper

Her finder du vores kæmpe udvalg af lamper. Vi har alt du kunne have brug for til både boligen, arbejdspladsen eller friluftslivet.

Læs mere om Lamper

Lamper - Kæmpe udvalg af lysløsninger til hjemmet og arbejdspladsen

Ingen private og offentlige steder kan undvære lamper.

Lamper skaber selvfølgelig lys, hvilket både er vigtigt for at kunne se i mørke tidspunkter på døgnet, men også for at kunne arbejde og slappe af ordentligt.

Arbejder du eksempelvis meget indendørs, kan det være rart at købe lamper der giver et behageligt lys, så du ikke bliver træt i øjnene, mens du arbejder.

Vi har et hav af forskellige typer lamper her på siden, som vi kommer nærmere ind på herunder.

Vi går hurtigt over de typer af billige lamper vi har til rådighed, samt hvilke rum i hjemmet de populært kan bruges i.

11 Ting du bør overveje inden du vælger dine lamper

Udvalget kan virke en smule uoverskueligt, og er du i tvivl om hvilken type lampe du rent faktisk vil kunne få mest gavn af, forsøger vi at hjælpe dig på vej herunder.

Vi oplyser dig om de forskellige typer lamper, samt hvilke rum de passer bedst til, samt diverse specifikationer du kan kigge efter.

#1 - Lamper til spisebord

Til brug over spisebordet, er især pendel lamper populære, da de skabe et helt fokuseret og godt lys til bordets overflade.

Pendler lamper hænger ned fra loftet, i en højde som du ofte selv kan justere på, så du får den helt rette mængde lys til dig og din familie, samt eventuelle middagsgæster.

Du kan også gøre brug af bordlamper, dog har disse den ulempe at de fylder på bordet, så du ikke har helt så meget plads som hvis du bruger en lampe der hænger fra loftet.

Loftlamper som sidder helt tæt ved loftet kan også bruges, men modsat pendel lamper giver de ikke helt den samme mængde fokuseret lys til bordet.

Står dit spisebord op langs en væg, kan du faktisk også gøre brug af en væglampe, dog er der her også den ulempe, at lyset ikke altid kan dække hele bordet perfekt, ligesom det er muligt med en pendel lampe.

Af netop disse årsager, må det siges at pendel lamper er anset som værende den bedste løsning til spisebordet.

#2 - Lamper til badeværelse

Har du brug for belysning til badeværelset, er der især 2 typer lys som er meget populære og effektive.

Er der tale om lys omkring spejlet, kan du fx finde specifikke LED armaturer til spejle, eller gøre brug af væglamper som hænger enten over, eller på siderne af spejlet.

Har du brug for et godt spredt lys til hele badeværelset, kan du installere en effektiv loftlampe.

Typisk bruger mange begge disse løsninger til badeværelset, da især spejlet ikke bliver specielt godt oplyst hvis du kun har en loftlampe.

Modsat bliver hele rummet heller ikke oplyst perfekt, hvis du kun har væglamper omkring spejlet, og ikke gør brug af en loftlampe.

#3 - Lamper til køkken

Til køkkenet er der en række løsninger du med fordel kan gøre brug af.

Er der tale om lys over et spisebord, er især pendel lamper en solid løsning, for at give et godt fokuseret lys til aftensmaden.

Derudover kan du også få lamper og lys fx til lys under skabe, over en eventuel kogeplade så du bedre kan se hvad du laver under madlavningen.

Loftlamper er også typisk brugt, som et behageligt spredt lys i hele køkkenet, men skaber ikke fokuseret lys til specifikke formål som de andre nævnte løsninger.

#4 - Lamper til entré

Til lys i entréen er der især et par løsninger som er fordelagtige.

Mange vil helst undgå for meget spildt plads på gulvet, og derfor bruger de fleste loftlamper, eller væglamper til deres entré.

Begge disse løsninger tager nemlig ingen plads på gulvet, så der er god plads til andre elementer i indretningen.

Har du et lille bord eller lignende i entréen, kan du også gøre brug af en bordlampe, hvis der er tilstrækkelig plads.

#5 - Lamper til gangen

I mellemgange er der ofte forholdsvis trængt, og ikke meget plads på gulvet til belysning, eller andre ting.

Derfor er løsninger som loftlamper, og især væglamper utrolig gode, så der ikke går plads spildt på gulvet, som kan gøre gangen endnu mere smal end den måske var i forvejen.

Væglamper i gangen er også en nem måde at kombinere belysning med en form for indretning til gangen, da det ikke altid er nemt at finde indretningselementer til de smalle gange i boligen.

#6 - Lamper til stuen

Stuen er et af de rum i hjemmet, hvor du har et hav af muligheder når det gælder belysning.

Langt de fleste typer lamper kan nemlig bruges på en eller anden måde i stuen, her er nogle eksempler:

 • Loftlampe. Loftlamper i stuen giver et dækkende og ligeligt spredt lys, som i stor grad kan dække hele stuen.
 • Gulvlampe. Har du brug for målrettet lys, fx til lænestolen i stuen, er en gulvlampe helt genial til dette. Den kan justeres som du har lyst, og pege lyset direkte ned i fx læsehøjde, så du kan læse en god bog i aftentimerne.
 • Væglampe. Over fx en kommode, eller lignende, kan du med fordel montere en væglampe, som giver godt fokuseret lys, enten opad- eller nedadrettet. Væglampen har den fordel, at den ikke bruger plads på gulv, eller møbler.
 • Spots. En populær løsning i nyere tid, er at installere spots i stuen, hvilket er et flot og stilrent alternativ til normale loftlamper. Spots kan nemlig indbygges i loftet, og være meget skjult, men giver et utroligt godt og dækkende lys i hele stuen.
 • Pendel lampe. Til sofabordet, kan du med fordel gøre brug af en pendel lampe, så længe den ikke hænger så lavt at du ikke kan se fjernsynet. Pendel lamper sparer nemlig plads på sofabordet, og giver et godt fokuseret lys ovenfra, som du kan gøre brug af i de mørke timer på døgnet.
 • Bordlampe. Har du små borde, kommoder, eller andet stående omkring i stuen som har plads til en bordlampe eller 2, kan dette give en god belysning i hele stuen. Bordlamper kan også være et alternativ til gulvlamper, hvis de har mulighed for at stå i en højde der passer til sofaen eller lænestolen.

Du bør altid overveje din indretning i stuen nøje, inden du vælger de lamper der måtte passe ind, så du sikrer dig at de passer til dine behov.

#7 - Lamper til soveværelset

I soveværelset er især bordlamper i de små størrelser gode løsninger.

Du kan dog også vælge at gøre brug af fx en væglampe, eller endda en gulvlampe hvis du vil have mere plads på natbordet.

Til selve rummet, er en normal loftlampe en solid løsning.

Vi har også løsninger til oplysning inde i selve dit garderobeskab, hvis du ønsker dette.

#8 - Lamper til udendørs brug

Har du brug for øget belysning udenfor, er der en række løsninger du kan gøre brug af.

Til udendørs brug kan du bruge lamper som fx:

 • Pullertlampe. En pullertlampe, er især smart til fx havens bede, eller indkørslen. De kan sættes langs dine bed eller gruset i gårdspladsen, og kan nemt flyttes hvis det ønskes.
 • Spots. Spots til udendørs brug ses typisk fx på terrassen hvor der er et overdæk fra huset, som har mulighed for at bruge spots som lyskilde. Ligesom i stuen giver de et godt og skarpt lys, og vækker ingen opmærksomhed da de kan indbygges.
 • Væglampe. Væglamper langs muren omkring boligen give en perfekt og nem løsning til øget belysning i aftentimerne, og kan også sættes op med eventuelle lyssensorer for at tænde/slukke automatisk.
 • Solcellelampe. En moderne løsning til udendørs belysning, er smarte solcellelamper, som bruger solens stråler til at skabe deres egen energi, som de omdanner til lys. Disse kan monteres udenfor, helst hvor der er moderate mængder af sollys, og fås også med deres egne indbyggede lyssensorer i nogle tilfælde.

Det er vigtigt at påpege, at langt fra alle typer lamper er designet til udendørs brug.

Inden du køber en lampe til dette formål, skal du være helt sikker på at den rent faktisk er godkendt til dette, da den ellers nemt kan gå i stykker hvis du bruger den udendørs.

#9 - Farvetemperatur (Kelvin) i Lamper

Når du kigger på lamper, og lys generelt, vil du ofte kunne se et begreb kaldet farvetemperatur, eller Kelvin, som er måleenheden for dette.

Dette tal viser hvordan selve lysets udseende er, samt hvilken “farve” det giver fra sig.

Det kan være meget relevant, da der er stor forskel på hvordan man slapper af, eller er aktiv, afhængigt af lysets farvetemperatur.

Til fx boligen, er det fordelagtigt at have en forholdsvis lav farvetemperatur, da man ofte vil slappe af og tømme hovedet derhjemme.

Modsat, fx på arbejdet eller i fitnesscentret, er der brug for lidt højere farvetemperatur, så man bedre kan holde fokus og være frisk.

Farvetemperatur

2700K

3000K

5000K

Udseende

En varm hvid, nogle gange lidt gul farve

En varm hvid farve

Skarpt som dagslys

Stemning

Hyggeligt lys til afslapning (Primært brugt i boliger)

Varmt og velkommende

Meget oplysende, og "sprød".

Mest brugt i

Køkken, stue, soveværelse. Typisk til gulv/bordlamper, pendel lamper eller lysekroner.

Badeværelse, entré, udendørs lamper. Populært brugt til ovenlys

Garagen, kælderen, loftrum. Meget kraftigt lys, typisk brugt til kraftige lamper fx til arbejdsbrug eller sikkerhed.

Farvetemperaturen er i sidste ende et spørgsmål om personlig smag, dog er det for mange personer ofte en fordel at vælge lave farvetemperaturer til boligen, mens de lamper med højere Kelvin ofte er forbeholdt steder hvor man skal holde sig fokuseret og aktiv.

#10 - Dæmpbar lampe eller ej?

Ikke alle lamper har mulighed for at dæmpe lyset, og det er vigtigt at du rent faktisk kigger efter denne funktion hvis du ønsker den.

Ud over at selve lampen skal kunne dæmpe lyset, kræver det også at du har en pærer i lampen, som kan dæmpes.

Begge disse ting skal sikres inden dit køb, hvis du ønsker at gøre brug af smart dæmpbart lys, som kan indstilles præcis efter dine behov.

#11 - Lampens strømforbrug

Lampens strømforbrug afhænger især af den type pære den bruger, men også hvor effektiv lampen rent faktisk er til at skabe lys.

Strømforbruget kan læses på vores forskellige lamper, ved at kigge efter effekt, eller “W”.

Den mængde Watt de bruger kan du hurtigt omregne til kWh ved at dividere med 1000, og dermed kan du finde prisen ved at gange dette med den pris du måtte give pr. kWh fra dit elselskab.

Husk at tage højde for den mængde af timer du bruger lampen om dagen, her er et eksempel:

Jeg har en bordlampe som er tændt 4 timer om dagen, den bruger 5 Watt (med LED).

 • 5 watt x 4 timer = 20 W
 • 20 / 1000 = 0,02 kWh
 • 4 kr. (Eksempel på kWh pris) x 0,02 = 0,08 øre om dagen

Det svarer til kun 29,2 kr. om året, hvilket er meget lavt da der er tale om en lille LED bordlampe.

Prisen bliver meget hurtigt dyrere, især hvis du ikke bruger LED pærer, men stadig bruger de gamle halogenpærer, disse bruger nemlig op til 10x så meget strøm som LED pærer.

17 typer af lamper du kan bruge til hjemmet eller arbejdspladsen

Som du kan se på vores udvalg, så råder vi over mange typer af lamper.

Det kan naturligvis virke overvældende for dig som forbruger, men vi har herunder informationer om vores forskellige lamper, så du kan blive en ekspert på lamper efter læsning.

Tænk på det du måtte mangle og derefter gøre det rette køb til hjemmet eller arbejdspladsen.

#1 - Loftlampe

Savner du lys der kan give dig et klarere overblik ovenfra, som når du laver mad i køkkenet, så er en loftlampe værd at købe.

Vi har smarte loftlamper der kan købes i enkelt og elegant design og nogle med bevægelsessensor som kan registrere dine bevægelser og som automatisk tænder lyset.

Du har også mulighed for at købe LED loftlamper som du eksempelvis kan styre deres lysstyrke og farvetemperatur med via apps som kommer fra producenterne.

Loftlamperne understøtter også brug af stemmestyring i nogle tilfælde.

#2 - Bordlampe

Mangler du lys til dit sofabord til læsning om aftenen, eller til når du arbejder ved dit skrivebord, så er en bordlampe en genial løsning..

Heldigvis for dig har vi et godt udvalg af bordlamper, så du har en mulighed for at sikre dig en god bordlampe til kontoret eller tæt ved sofaen.

En bordlampe kan skabe godt og fokuseret lys efter dit behov, og du kan justere lyset, så du kan passe bedre på dine øjne.

#3 - Væglampe

Savner du mere lys til flere steder af hjemmet eller arbejdspladsen, så er det værd at tænke over at købe dig en væglampe.

Vi har væglamper i forskellige former og størrelser, så vi har uden tvivl det der måtte passe til dine omgivelser, om du så vil have dem til eksempelvis stuen eller badeværelset.

Væglamper kan skabe god effekt og harmoni i alle rum, og de giver mange muligheder til boligindretningen.

#4 - Spots

Spots - også kaldt spotlamper er meget praktisk og er værd for dig at overveje, da de skaber et godt arbejdslys.

Det kan eksempelvis være at du har et stort skab som kunne bruge noget fokuseret lys, så du bedre kan se skabets indhold og find det, du skal bruge.

Spots kan også i stor grad “indbygges” i loftet, og er en meget diskret form for lampe, der er gemt væk i større grad end normale loftlamper eksempelvis.

Så holder du af nemme og praktiske løsninger, så er spots fra vores lampe-udvalg til hjemmet eller arbejdspladsen et godt køb.

#5 - Luplampe

Har du ting der er svære at se på med selv det blotte øje, så er en luplampe en god løsning på det problem.

En luplampe er noget så simpelt som en lup med kraftigt lys, som gør det nemmere for dig eksempelvis at læse de små ord på produkter med tekniske specifikationer eller varedeklaration på en dåse tun.

Både personer med synshandicap og dem med almindelig syn kan få meget glæde ud af en luplampe.

#6 - LED Lys

Vi råder over mange løsninger inden for LED lys til hvilken som helst form for belysning.

Så hvis du eksempelvis skal have en fest med festligt lys, eller hvis du arbejder med noget i dit værksted og mangler godt arbejdslys, så har vi det LED lys der passer til dine forskellige behov.

Du har også mulighed for at styre dit LED lys med en app på din smartphone i nogle tilfælde.

#7 - Lamper med Qi Trådløs opladning

Lamper behøver ikke bare at være lamper alene, for hvis du trænger til nyt strøm til eksempelvis din smartphone, så overvej en lampe med indbygget Qi trådløs opladning.

Vi har både Qi trådløs opladning-lamper til både stuen, kontoret og soveværelset, som kan sørge for at din smartphone bliver ladt op på ny.

Bare husk at tjekke om din kommende lampe med Qi trådløs opladning, om den er kompatibel med din smartphone.

#8 - Pendel lamper

Ønsker du at dit hjem får behageligt lys, så kan vi anbefale dig pendel lamper til det formål.

En pendel lampe behøver ingen skærm, og du kan justere den nemt efter behov, så du får det ønskede lys.

Det kan være lys der egner til hyggelige stunder som eksempelvis aftensmad.

#9 - Wake Up Light

Er du træt af de traditionelle vækkeure, så overvej at købe dig et Wake Up Light og få en god start på dagen.

Med uret i midten kan du blive vækket op af behageligt lys indkapslet i et lækkert cirkel-design.

Så hvis du ønsker at få en dejlig start fra morgenstunden, så er Wake Up Light lige sagen.

#10 - Solcellelamper

Er du den miljøbevidste type der går op i energibesparende strøm til dine udendørslamper, så er der gode løsninger i brug af solcellelamper.

For du sparer penge på strømmen, da solcellelamper ikke behøver tilslutning af strøm og bare har brug for solens gode lys til opladning om dagen.

Denne type lampe kan fx også være smart til camping, hvor du blot kan tage den med dig og oplade den via solens stråler.

#11 - Festlamper

Ingen fed fest uden lys, så savner du det særlige lys der egner sig til din fest, så har vi et godt udvalg af festlamper.

Det kan være at din fest kører med disco-tema, så vil det være oplagt at købe en farvestrålende diskokugle eller få udendørsbelysning til en hyggelig fest ude i din have.

De kan nemt stilles direkte på bordet, da størrelserne ofte er forholdsvis små, så de ikke kræver den store opsætning.

#12 - Insektlampe

Kæmper du meget med insekter, så køb dig den bedste løsning på det irriterende problem i form af en insektlampe.

UV-lyset fra en insektlampe tiltrækker insekterne og kommer af med dem på effektiv vis.

Det kan være særligt egnet at have en insektlampe med sig, hvis dig og familien er på campingtur.

#13 - Natlampe

Hvis du mangler lamper til dit barns værelse eller til jeres vaskerum, så er en natlampe en god løsning.

Det kan eksempelvis være rart med natlamper med sensor, hvis du befinder dig i hjemmets trappeopgang.

#14 - Lanterne

Hvis du og din familie vil have en hyggelig stund ude i jeres have, så vil det være rart at bruge en lanterne.

En bærbar lanterne er nem at tage med dig ud i haven til de varme sommeraftener.

Det er en god måde at få skabt en hyggelig atmosfære til de grønne omgivelser.

#15 - Skinnebelysning

Med skinnebelysning (spot-skinner) kan du købe lys til hjemmets garderobe eller til kontorer ude på arbejdspladsen.

Vi har et godt udvalg til at du kan sammensætte netop det loftbelysning, der passer til dit behov.

Der er gode muligheder for at det kan passe godt sammen til din nuværende boligindretning.

#16 - Pullertlamper

Har du indkørsel til din bolig og har svært ved se godt i mørket trods lys fra baglygterne på din bil, så bør du overveje en serie af pullertlamper.

De kan bruges til private og offentlige steder og ses ofte i byer, hvor der er behov for afspærring eller områdesikring.

Du kan fx montere dem langs din indkørsel, så den er godt oplyst i de mørke timer.

#17 - Gulvlamper

En god gulvlampe er en trofast følgesvend til fx sofaen, lænestolen eller endda i soveværelset i stedet for en bordlampe.

Gulvlamper er gode til at give lys til specifikke områder, som fx hvis du vil læse en bog i lænestolen i aftentimerne.

Gulvlamper kan nemt flyttes rundt med, og kan typisk stå i meget smalle hjørner, fx mellem møbler, uden at de tager alt for meget gulvplads.

Lyset kan ofte justeres, og drejes som du har lyst, og nogle modeller tillader både at pege lyset op eller nedadrettet, afhængigt af behov.

FAQ om lamper

Kan alle lamper bruge LED?

Langt de fleste typer el-pærer har i dag en tilsvarende LED variant, selv til gamle lamper som brugte halogenpærer førhen. Du skal blot sikrer dig at din gældende lampe har en sokkel der kan bruges med LED pærer, hvilket er tilfældet i langt de fleste situationer.

Hvilke lamper giver bedst lys?

Selve lampens form bestemmer hvilken type lys den udsender. Har du brug for opadrettet lys, fås dette typisk via væglamper, gulvlamper eller lignende, som kan fokusere lyset opad. Har du brug for nedadgående lys, kan du vælge mellem mange typer loftlamper, væglamper, bordlamper, gulvlamper m.fl. Har du blot brug for ligelig delt spredt lys, kan samtlige typer lamper bruges, typisk er loftlamper især populære, da de spreder et godt lys i hele rummet fra oven.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007