Alle køb kan byttes til 15. marts 2023 - Bestil før 21. dec og få pakken før jul!

Lanterne

Her finder du vores udvalg af Smarte lanterner til haven. Havelanterner er flotte bærbare lamper, som giver et hyggeligt lys, perfekt til de varme aftener rundt om havebordet.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Lanterne

Lanterner til hygge ude og inde

Her på siden finder du udvalget i lanterner til både uden- og indendørs brug.

Lanterner fås i mange modeller med både levende lys, LED lys, solcelledrevet eller batteridrevet.

Designmæssigt er der også noget til enhver smag og fælles for dem alle er, at uanset om det er udenfor eller indenfor, så skaber lanternerne noget hygge og atmosfære.

Lanternerne kan selvfølgelig også bruges, som man gjorde det tidligere, som en bærbar lampe, og lanternerne er perfekte til en lun sommeraften i haven, eller til grillhygge med vennerne.

Vil du også bringe noget hygge ind i haven eller i stuen, så læs med herunder og find gode råd om valg af lanterne.

7 ting du skal vide når du kigger efter ny lanterne

Der findes mange typer af lanterner, både i design og den mængde af lys de giver, så herunder har vi samlet nogle punkter, som er rart at vide når du kigger efter en ny lanterne.

#1 - Udendørs eller indendørs lanterne

Der er ikke noget så hyggeligt som en lun sommeraften med pølser på grillen og hygge i haven, hvor en eller flere lanterner skaber en hyggelig belysning og atmosfære omkring bordet og rundt i haven, men en lanterne er ikke kun til brug udenfor.

Der findes også mange lanterne til brug indendørs og derfor er det vigtigt at du finder en lanterne der passer til det sted du gerne vil bruge den.

En indendørs lanterne kan ikke altid klare at stå udenfor i vind og vejr, men du kan som regel bruge en udendørs lanterne indenfor.

Vil du skabe lys og hyggestemning i haven om efteråret og gennem vinterperioden, er det vigtigt at du finder en lanterne, der både kan holde til de lave temperaturer og samtidig kan holde til vejret, som ofte kan være fugtigt.

Derfor bør du være opmærksom på om den lanterne du vælger kan bruges både ude og inde, eller kun inde.

#2 - Bordlampe, lanterne eller lyskæde

Der findes mange typer af lanterner og belysning til haven og alt efter hvad du ønsker lanternen skal kunne, kan du ofte vælge mellem bordlamper, lanterner og lyskæder.

Bordlamper er kendetegnet ved at de ofte giver lidt mere lys, da de er beregnet til at stå på terrassebordet, når du for eksempel griller, spiser eller bare hygger med vennerne.

Her lyser bordlampen lidt mere og og giver en lidt mere effektiv belysning end lanterner og lyskæder.

Lanterner giver hygge, stemning og atmosfære, og kan fremhæve detaljer i haven, eller blot guide dig og dine gæster rundt i haven.

Lyskæder kan bruges som mere permanente løsninger og giver en anden slags indramning i haven, end både lanterner og bordlamper.

Derfor bør du overveje, hvad din lanterne skal gøre for dig og din have.

#3 - Lanterne til væg eller gulv

Der findes lanterner som er designet til at hænge op på for eksempel grene, i drivhuse eller andre steder i haven, og som kan bære deres egen vægt i hanken, men der findes også lanterner, hvor hanken mere er en del af designet og ikke beregnet til at bære lanternen.

Det er ofte sådan at lanterner der er beregnet til ophængning, er lidt mindre og lavet af lettere materialer, end de lanterner der er beregnet til at stå på jorden eller bordet.

Har du et ønske om at hænge lanterner op i haven, skal du derfor kigge efter nogle lanterner der er lidt mindre, og eventuelt lavet i bambus eller et andet let materiale.

De store lanterner egner sig til at stå på enten jorden eller på et bord, de er med deres størrelse og ofte også konstruktion, ikke egnet til ophængning.

Store lanterne kan dog med fordel placeres ved hoveddøren eller på en trappe, hvor de kan byde gæster velkommen med et varmt og hyggeligt lys.

#4 - Lille eller stor lanterne

Ønsker du en lille, eller måske flere små, eller en stor lanterne, så er der masser af forskellige størrelser at vælge imellem.

Ofte er det pladsen hvor lanternen skal stå der er en medvirkende faktor for, om du vælger en stor eller lille lanterne.

Det kan dog også være mængden af lys som lanternen giver, der bestemmer størrelsen, og uanset hvilken størrelse lanterne du har brug for, så kan du finde lanterner i alle størrelser.

De store kraftige lanterner tager sig ofte bedst ud hvis der er god plads omkring dem, og derfor kan det nogle gange være nødvendigt at vælge en mellemstørrelse, som kan tage sig bedre ud, hvis ikke der er så meget plads.

#5 - Materialer og design i lanterner

Du kan finde lanterner i et utal af materialer og designs, fra et råt og stilrent stål-look til et blødt og naturligt bambus eller teak look.

Der er rigtig mange stilarter at vælge imellem, så du skal bare finde ud af om lanternen skal blende ind i din nuværende stil eller skille sig ud ved at være anderledes.

Du kan få lanterner i for eksempel:

  • teaktræ
  • metal i flere farver
  • glas
  • bambus
  • piletræ
  • og i kombinationer

Det er muligt at finde en lanterne til enhver smag, uanset om du går efter det naturlige look eller du ønsker noget mere industrielt, eller måske noget midt i mellem.

#6 - Brugbar belysning eller hygge

Der er stor forskel på hvor meget lys en lanterne giver fra sig, ofte er det hygge belysning, der er dæmpet, varmt og roligt lys.

Men det er muligt at finde lanterner, der giver et lidt mere brugbart lys, som du for eksempel kan bruge som belysning på bordet, hvis du sidder på terrassen en lun sommeraften.

Nogle lanterner på LED belysning, kan justeres i lysstyrken, så du ikke behøver bruge den samme lysstyrke hver gang du tænder lampen.

#7 - Stearinlys, LED eller solcelle LED

Liset gives ofte enten fra et stearinlys eller LED pærer, og det skaber det rolige og stemningsfyldte lys fra lanternen.

Lanterner til stearinlys er ofte lavet til de såkaldte bloklys, altså kraftige lys, der kan stå stabilt uden en stage, og de giver et godt lys og også lidt varme fra sig.

Vælger du en lanterne med et stearinlys, skal du være opmærksom på at du bør huske at slukke lyset når du forlader lanternen, også selv om den er lavet i glas og metal.

Hvis du vil have en lanterne du godt må glemme at slukke, så kan du kaste et blik på LED lanterner, som også giver et behageligt varmt lys.

LED lanterner kan enten få strøm ved hjælp af en kabel, batterier eller solceller, og især solcelle lanternerne er praktiske, da de ofte tænder og slukker selv, så du ikke skal huske at tænde dem, når mørket falder på.

Solcelle lamperne kan ofte give et noget svagere lys end for eksempel LED lanterner til batteri eller kabel.

Derfor bør du overveje, hvilken slags lys du ønsker og hvilken strømkilde der er mest praktisk der hvor du bor.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007