avXperten

Pladespiller

Pladespillere er igen blevet det store hit. Et utal af kunstnere og musikselskaber udgiver deres musik i både digital form og som vinylplader til afspilning på pladespilleren. Noget musik kan endog kun fås på vinylplader. Find en pladespiller i vores store udvalg og oplev glæden ved at genhøre dine gamle LPer – eller følg trenden og køb din nye musik på en vinylplade. At lytte til musik fra en pladespiller giver tid til fordybelse og musikken nydes bedre og mere intenst.

Pladespiller – moderne nostalgi

Mange af den lidt ældre generation kender til at ligge en vinylplade på pladespilleren – det var den bedste lydkvalitet, der dengang kunne opnås, når der skulle lyttes til ordentlig musik. Det var også den eneste måde, man kunne erhverve musik til aflytning i hjemmet på.

Pladespillerens historie går mange år tilbage – faktisk over 100 år – og den form for pladespiller vi kender i dag har eksisteret siden slutningen af 1950erne. Dengang hed det ikke en pladespiller, men en grammofon og vinylpladerne blev kaldt grammofonplader.

Rigtig mange pladespillere gik på pension i 1980erne, hvor CDerne (Compact Disc) gjorde sit indtog. CDer var elektroniske grammofonplader, og CD-afspillere kunne via laserteknik afspille de mere kompakte plader. Da CD afspillerne fyldte mindre og ofte var indbygget i et kompakt stereoanlæg blev de hurtigt et populært valg blandt musikentusiaster.

Udviklingen går stærkt og CDer har måttet vige pladsen for den elektroniske udvikling. I dag hentes det meste musik i form af digitale downloads, som gemmes på computer, tablet og mobiltelefoner. Herfra kan musikken aflyttes direkte eller via bluetooth sendes til et musikanlæg – med en imponerende lydkvalitet.

Pladespiller giver mulighed for tid og fordybelse

Midt i vores travle hverdag, hvor næsten alt kan klares lynhurtigt via elektronik og digitale medier, har mange danskere set værdien i at sætte tempoet lidt ned. Det ses indenfor lysten til at bruge den fornødne tid og – for eksempel – dyrke sine egne grøntsager, lave mad helt fra bunden og bage egne kager og brød.

Også indenfor musikken ses denne tendens – og det har givet pladespilleren en renæssance, hvor lysten til at tage en fysisk vinylplade og lægge den på pladespilleren er steget voldsom i de seneste år.
Mange har genfundet glæden ved at gå ind i en fysisk forretning, bladre gennem udvalget af LP-plader, læse på coveret og beslutte sig for, hvilken musik der skal med hjem til samlingen af vinylplader. Det giver en anderledes og fysisk oplevelse, som digitalt downloadet musik ikke kan hamle op med.

Vinylplader eller digitalt download

Eksperter og entusiaster indenfor lyd og musik diskuterer til stadighed, om vinylplader afspillet på en pladespiller eller digitalt downloadet musik til en harddisk giver den bedste lyd.
Nogle mener, at digital musik er mere ren og spænder over et større spektrum, end en vinylplade kan gengive.
Andre mener, at vinylplader giver en mere lyttevenlig version, hvor tonerne er mere bløde og naturtro – og denne diskussion slutter sandsynligvis aldrig.

Uanset hvad diverse eksperter mener, er det en kendsgerning, at pladespillere er blevet meget trendy og sælges i et stadig stigende antal – med en god musikoplevelse til følge.

Pladespiller – til både unge og gamle

Selv om mange skrottede deres pladespiller i 80erne og begyndte at købe CDer, har mange af de gamle LP-plader overlevet i kældre og på lofter. Disse kommer i stigende grad frem fra gemmerne – og mange har igen købt en pladespiller, så yndlingspladerne kan komme til deres ret. Har du også gamle LPer i gemmerne, bør du unde dig den fornøjelse, at købe en pladespiller og opleve den musik, der gjorde – og gør – dig glad.

Den yngre generation har også fået øjnene op for den oplevelse, det er at tage et fysisk cover ud af reolen, tage pladen ud, lægge den på pladespilleren og hengive sig til at lytte til de herlige toner, det resulterer i.
Det er en helt anderledes oplevelse, end at finde et nummer på for eksempel Spotify og lave et hurtigt download til computeren eller mobiltelefonen. Det giver tid til fordybelse – og mange nyder musikken mere, når der skal gøre en lille indsats først.

Pladespillere og vinylplader er populære blandt musikere og pladeselskaber

At pladespillere igen er blevet populære ses på det store udvalg af helt nye vinylplader, der sendes på markedet.
Mange musikere og bands udgiver deres nye musik digitalt, men udgiver samtidig musikken på vinylplader – ja, nogle har valgt kun at udgive musikken på vinyl.
Der ses også flere og flere genudgivelser af ældre musik, der nu lanceres på vinyl – ligesom det blev, da det oprindelig blev udgivet.

Kom godt i gang med en ny pladespiller

I avXpertens store udvalg af pladespillere finder du både mindre kuffert-modeller, der fylder mindre og kan tages frem, når lysten til afspilning af dine vinyl-plader indfinder sig – og større modeller, der er mere velegnede til en fast placering i forbindelse med dit musikanlæg.

Du vil også finde pladespillere, der er indbygget i et samlet musikanlæg, hvor du har mulighed for at have pladespiller, CD og radio i en samlet enhed. Det fylder ikke meget og du slipper for besværet med at trække kabler mellem diverse enheder. En nem og økonomisk overkommelig løsning, der sikrer dig flere musik muligheder i en samlet løsning – og tilmed til en meget overkommelig pris.

Vinyl og digital – USB-pladespillere kan begge dele

Flere af vores pladespillere giver dig mulighed for at overføre vinylplader til et USB-stik eller din computer og din mobiltelefon. Samtidig med afspilning af vinylpladen kan du overføre dine yndlingsnumre til digitale filer, som du kan medbringe og afspille på diverse elektroniske medier, når du er på farten.
Hermed kan du lytte til dine yndlings-vinylplader uanset hvor du er – og uanset hvornår du har lyst til at høre god pladespiller-lyd - også når du ikke er i nærheden af pladespilleren.

Uanset om du ønsker en lille kuffertmodel, en større stationær model til musikanlægget eller en retro-model, der minder dig om de gode gamle dage, finder du flere muligheder i vores udvalg. Vælg den model der tiltaler dig og oplev glæden ved at genhøre dine gamle vinylplader – eller oplev glæden ved at høre de nyeste udgivelser.

E-mærket

 

Betalingskort