Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

DIN Kabel

Ønsker du at forbinde din forstærker og grammofonafspiller? Det og mere til kan du med et DIN kabel, som du finder blandt audiokabler hos avXperten.

Filtrér
Sortering

Læs mere om DIN Kabel

DIN kabler - Solide forbindelser til din lydoplevelse

Professionelle lydkabler bliver sat i og frakoblet hundredvis af gange.

De bliver trådt på, rykket i, snoet rundt og af og til overhældt med øl, og i slutningen af et show bliver de hastigt viklet op og smidt i en skraldespand til transport til næste koncert.

Det er ikke meningen, at de skal fejle midt i en forestilling, så de skal bygges hårdt.

Mens mange virksomheder og producenter ofte nævner nødvendigheden af ​​specifikke kvalitetskabler for den "bedste" lyd, er det bedste lydkabel i virkeligheden det, der fungerer til din applikation og passer ind i dit budget.

Så længe kablet fungerer korrekt og får arbejdet gjort, er det det rigtige kabel.

Påstande om, at guldbelagte forbindelser er bedre ledere end andre, kan have en vis nøjagtighed, men det er de færreste der vil kunne høre forskellen.

Det er derfor sjældent det værd at gå ud over dit budget på kabler, når du kunne bruge det på ordentlig lydisolering eller det udstyr, du skal bruge til at lave musik.

Med det sagt kan nogle bemærkelsesværdige forskelle mellem lydstik ofte gøre en funktionel forskel i dit udstyr.

Oftest bruger mange billige DIN-kabler et mindre robust design, der kan få deres forbindelser til at føles "løse" i en mikrofon eller anden inputkilde.

I værste fald vil de ikke fuldføre forbindelsen, hvilket forårsager signaltab.

De fleste virksomheder går derfor i stedet i retning af at bruge de moderne designede DIN-forbindelse, der er meget mere robust og forhindrer dette i at ske, men du kan stadig finde de "gamle" DIN-stik på billige kabler.

Det bedste lydkabel, du kan vælge, er det, der fungerer for dig, ikke det, der koster flest penge.

3 ting du bør overveje når du kigger på DIN kabler

I elektronisk udstyr kan du støde på adskillige typer stik og specifikke grænseflader, der er tildelt dem.

Et eksempel er HDMI-stikket, som i princippet kun tjener det formål at transmittere audio-video-signaler gennem et HDMI-interface.

Dette er dog ikke altid tilfældet, da der er mange flere universelle stik, designet til at transmittere forskellige typer signaler.

DIN-stik, også kendt som et "cirkulært stik", har sin oprindelse til en tysk industriel standard.

I starten blev mange forskellige stik omtalt som DIN, men det var først efter nogen tid, at det blev accepteret, at udtrykket "DIN stik" beskriver en forbindelse lavet efter DIN 41524 standarden, som nu, i mange tilfælde, er erstattet af IEC 60130-9.

I elektronisk udstyr kan du også finde mini-DIN stik.

Dette er en miniaturiseret version af DIN-stikket, som også er udviklet af det tyske institut for standardisering.

#1 - Balanceret vs ubalanceret DIN kabler

Et afbalanceret elektrisk signal løber langs tre ledninger: en jord, et positivt ben og et negativt ben.

Begge ben bærer det samme signal, men i modsat polaritet i forhold til hinanden; enhver støj opsamlet langs kabelføringen vil typisk være fælles for begge ben.

Forudsat at destinationen er afbalanceret, vil den modtagende enhed "vende" et signal og sætte de to signaler tilbage i polaritet med hinanden.

Dette får den almindelige støj til at være ude af fase med sig selv, og dermed elimineres.

Denne støjreduktion kaldes "Common Mode Rejection" og er grunden til, at balancerede linjer generelt er bedst til lange kabeltræk.

XLR- og TRS-kabler bruges eksempelvis til at overføre afbalanceret lyd fra en balanceret enhed til en anden.

Ubalancerede kabler er mindre komplicerede, men de er ofte meget mere modtagelige for støjproblemer.

Generelt bør ubalancerede linjer holdes så korte som muligt for at minimere eventuel potentiel støj, der kan føres med signalet ind i det tilsluttede udstyr.

#2 - Tykkelsen på DIN-kablet

En anden ting at overveje for DIN lydkabler er den faktiske størrelse af selve kablet.

Jo tyndere kablet er (eller større omfang, f.eks. 1.2 eller 0.6 mm), jo mere sandsynligt vil kablet bøje og til sidst knække.

For kabler forbundet til højttalere, som fra guitarforstærkere eller PA-højttalere uden strøm, anbefales det normalt at bruge 2 mm eller 2.5 eller endda 3.2 mm ledning.

Dette hjælper også med at forhindre mulig interferens, fordi der fysisk vil være mere afskærmning omkring en større ledning.

Fordi tilslutning af PA-udstyr og højttalere overfører en stor mængde elektrisk strøm, vil tykkere kabler være bedre optimeret til at håndtere belastningen.

#3 - Køb DIN kabler der passer korrekt til dine enheder

En vigtig overvejelse med henblik på afbalancerede og ubalancerede kabler er, at dit gear (og dets forbindelser) skal matche den kabeltype, du bruger.

Brug af et balanceret kabel på et ubalanceret stik er for eksempel ofte ikke til gavn for dig på nogen måde, fordi udstyret ikke kan udnytte fordelene ved et balanceret kabel.

På samme måde, hvis du bruger et ubalanceret kabel, hvor et balanceret er designet til at blive brugt, er der meget større sandsynlighed for, at du opfanger støj og interferens i dit udstyr.

Hvis balancerede kabler gør et bedre stykke arbejde med at forhindre støj i at komme ind i dine lydsignaler, hvorfor bruger nogen så overhovedet ubalancerede kabler?

Det kommer for det meste ned til størrelsesproblemer og i sidste ende omkostninger.

Et ubalanceret stik kan være mindre og billigere end et balanceret stik, fordi du ikke behøver så meget ledning for at passere signalet.

Vedrørende instrumenter bruges 1/4 ubalancerede forbindelser typisk for at spare plads på instrumentet, og man kan ideelt set holde kablet kort nok til at forhindre støj.

De fleste ubalancerede kabler har dog også en vis mængde elektrisk afskærmning for at forhindre interferens i at komme ind i dit kabel, som det er.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007