Green screen
Her finder du vores forskellige smarte Green Screen produkter. Med en Green Screen kan du optage dig selv, og efterfølgende redigere baggrunden med lige hvad du har lyst til.
3 x 2 meter
Kan foldes sammen, for nem transport
Green screen med tripod fod
180 x 180 cm
2-i-1 foldbar baggrund
Grøn på den ene side, blå på den anden
Ringlys, Greenscreen, Tripod og mere
Alt du behøver i ét sæt
Greenscreen med diameter på 130cm
Med bæretaske
Kommer med flere dele til videoskydning
Nem at sætte op
Green screen - special effects til dit billede eller video
Her på siden finder du det komplette udvalg i Green screens, som kan hjælpe dig med at lave special effects på dine billeder og video.
Du kan både finde pakker med forskellige Green screens og lys, enkelt stående Green screen, Green screens med stativ og meget mere.
Udvalget i Green screen er stort og de fås i mange størrelser og udformninger, samt i foldbare og selvstående varianter.
5 ting du skal vide om Green screen produkter
Green screen fås i mange varianter og det kan derfor være svært at gennemskue, hvad man har brug for og hvor meget, samtidig med at mulighederne for effects er utallige, så derfor er herunder samlet nogle ting du skal vide, når du kigger efter en Green screen.
#1 - Farvevarianter for Green screen
En Green screen fås også som en blue screen, men selve teknikken bag begge kaldes i daglig tale Green screen.
I fagsprog hedder teknikken “Chroma key compositing” eller blot “Chroma keying” og er en teknik til at skabe specialeffekter eller lægge flere billeder sammen, baseret på farve.
Grunden til at der oftest bruges grøn eller blå er at de to farver adskillere sig mere end andre farver fra de menneskelige hudtoner, men i princippet kan alle farver bruges.
Meningen er i alt sin enkelthed at lave en ensfarvet baggrund, som er let at udskifte med en anden.
Teknikken anvendes i stor stil til special effects i fx film, videospil eller i noget så simpelt som nyhederne og vejret på tv.
Uanset hvilken farve du vælger, så kan du via efterbehandling af billede og video, lægge noget andet ind i stedet for den pågældende farve.
Bruger du en Green screen er det derfor upraktisk at have grønt tøj på, da dette så også vil blive erstattet med det du vælger at lægge ind over.
Det er muligt at få Green screens som er grønne på den ene side og blå på den anden, så du kan finde begge dele i én.
#2 - Foldbar eller rulle Green screen
En Green screen fungerer som baggrund og derfor har den ofte en vis størrelse, derfor er det værd at overveje om du vil have en Green screen der kan foldes og fylde minimalt, eller du vil have en screen der kan rulles og som fylder lidt mere.
De foldbare Green screens har ofte en form for wire i kanten, som stiver og udspænder screenen når den skal bruges, og som kan vrides rundt for at folde den sammen.
Disse foldbare enheder fylder ikke ret meget når de er foldet sammen og er derfor lette at have med rundt, hvis du for eksempel bruger dem sammen med din mobiltelefon.
De screens som kan rulles fås ofte i en form for kassette, som skærmen hives op fra når den skal bruges og rulles sammen i når du pakker sammen.
Men det kan også blot være et firkantet stykke screen, som du kan rulle sammen og tage under armen uden kassette.
Skal du bruge screenen i et studie eller skal den stå fremme det meste af tiden, så kan en kassette være en fordel, hvorimod en foldbare er praktisk til at have med på farten.
#3 - Stativ eller selvstående Green screen
Om din Green screen skal hægtes på et stativ eller skal kunne stå selv, afhænger af hvor du bruge det.
Bruger du primært screenen i et studie kan det være rart at den kan stå selv, hvilket ofte er muligt for Green screens i kassette, men muligheden er også at hænge Green screen op over et ophæng i loftet, hvis det fast skal bruges der.
Ophæng i loftet eller montering på en væg er normalt for store Green screens, der også dækker enten gulv og/eller loft.
Hvis du ofte tager på lokations og filmer video eller tager billeder er det måske nemmere at have en stativ til din Green screen. Her bruges ofte en såkaldt Tripod, altså en trefod, fordi dette stativ er meget fleksibelt, på den måde at det kan indstilles til den højde du ønsker og kan pakkes sammen til at fylde meget lidt.
Med et stativ har du mulighed for at hænge din Green screen op på et beslag på stativet og så har du en stabil og stor baggrund for dit billede eller video.
#4 - Størrelse på din nye Green screen
Green screens fås i utallige størrelser fra screens der kan dække et helt rum til nogle er kun dækker til et portrætbillede.
Så hvilken størrelse du har brug for afhænger af det du gerne vil bruge Green screenen til og hvad du har behov for at dække.
Skal din nye Green screen primært bruges til online møder, webcasting eller vlogging, hvor du sidder stille, så kan du nøjes med en Green screen der ikke er meget større end billedet på kameraet.
Skal du derimod bruge Green screenen, når du bevæger dig og skal vise hele din krop, så skal du overveje en stor Green screen.
Du kan som sagt få screens i mange størrelser men de oftest brugte er for eksempel:
- 150x100 cm
- 200x150 cm
- og en cirkulær på ca 110x100 cm
En anden måde at bestemme størrelsen på din Green screen, hvis du er lidt mere teknisk og fakta begærlig, er at købe en Green screen der matcher dit kameras synsvinkel (“angel of view”).
At finde frem til kameraets synsvinkel kan enten gøres ved at kigge i kameraets manual, eller simpelthen lave en test, ved at tage et billede, fra samme afstand som du forventer at skulle have til din Green screen, op mod en væg og derefter måle området ud, ud fra billedet.
#5 - Hvorfor er lyset vigtigt?
Lyset er meget vigtigt i arbejdet med Green screens, fordi det er nøglen til at få rigtig gode resultater i efterbehandlingen.
Green screens er dårlige i forhold til skygger, skyggerne gør det nemlig svært at få et flot resultat i billedbehandlingen, da skyggen pludselig har en mørkere tone grøn end resten af skærmen.
Derfor er det vigtigt at sørge for en belysning som ikke bare oplyser dit ansigt, men også som oplyser screenen og er placeret mellem dig og skærmen.
Skal du kun have den øverste del af din torso og hovedet dækket ind af Green screen, kan du med fordel bruge en ring light, men skal du kunne vise hele kroppen og evt. bevægelser skal du tænke over din lyssætning.
Vær opmærksom på at den bedste lyssætning kan kræve at du køber en større Green screen, fordi din afstand til screenen er nødt til at være større, for at få plads til lys mellem dig og screenen.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024