Eksternt grafikkort

Mangler din computer lidt ekstra kraft, så kan du bruge et eksternt grafikkort. Denne smarte enhed kan fx bruges til din gamle bærbar, så du kan spille moderne spil, eller redigere video nemmere uden at skulle købe en ny computer.

Filtrér

Læs mere om Eksternt grafikkort

Hvad er et eksternt grafikkort?

Se en video om hvordan du tilslutter en adapter til din computer, så den kan afspille video og grafik på en ekstern skærm.

Eksternt Grafikkort - Smart løsning til mindre PC´er

Vil du gerne have mulighed for at kunne spille videospil på din gamle bærbar computer, eller vil du bare gerne kunne tilkoble din notepad til en ordentlig skærm, så kan det være at et eksternt grafikkort kan hjælpe dig med dette.

Alle moderne computere har i grafikkort i sig, enten som et separat komponent eller indbygget i selve bundkortet, og de hjælper computeren med at omdanne information til grafik som du kan se på skærmen.

Derfor er grafikkortet også blandt de vigtigste komponenter, når du bygger en gaming PC, da det ofte vil være grafikkortets kvalitet der sætter grænsen for, hvilke spil du kan spille og med hvor høj grafik.

Hvis du har en almindelig bærbar computer, så vil grafikkortet ikke være den store prioritet, da de fylder ret meget, og bærbaren skal gerne være så kompakt som muligt.

For at kunne få en god gamingoplevelse på din bærbar, så kan det være at du er nødt til at koble et eksternt grafikkort til bærbaren, så du kan få den samme høje grafikkvalitet, som hos en almindelig PC.

4 Ting du bør overveje når du køber et eksternt grafikkort

Hvis du gerne vil have et eksternt grafikkort til din bærbar eller notepad, så bør du gøre dig et par overvejelser, så du er sikker på at du kan få et grafikkort der passer til din bærbar.

Du kan herunder finde nogle eksempler på overvejelser du kan gøre dig, så du kan få en bedre forståelse for hvad du skal kigge efter, når du køber et ekstern grafikkort, så du kan få et der matcher dine behov.

#1 - Hvad kan et eksternt grafikkort bruges til?

Der er en række fordele ved at have et eksternt grafikkort tilgængeligt til din bærbar, da du her kan få større adgang til forskellige skærme.

Hvis du f.eks. gerne vil bruge din bærbar til at fremvise præsentationer på storskærm eller med projektor, så kan det være problematisk, hvis din bærbar kun har USB stik.

Almindelige skærme bruger sjældent USB forbindelse, da den ikke er bygget til at være god til at overføre video og lydsignaler i høj kvalitet.

Her kan du så bruge dit eksterne grafikkort som et mellemled mellem din bærbar og skærmen, hvor du kan tilslutte grafikkortet til din bærbar via USB stik, og tilslukke grafikkortet til skærmen via dens egne porte.

Når grafikkortet modtager videosignalet fra din bærbar, så bliver den bearbejdet og kvaliteten forøget, så du får et meget bedre og skarpt skærmbillede på skærmen.

Det øger både kvaliteten af præsentationen, og giver dig mulighed for at kunne bruge almindelige skærme og projektorer med din bærbar, selvom du ikke har de rette stik.

Hvis du gerne vil bruge din bærbar til at spille videospil på, så kan det være svært hvis du ikke har et ordentligt grafikkort eller en gaming bærbar.

En gaming bærbar kan hurtigt komme til at være rigtig dyr, da de komprimerede komponenter deri koster mere end hvis du skulle have dem til en PC.

Her kan et ekstern grafikkort hjælpe dig, da du også kan få større grafikkort med masser af kraft bag dem, så du kan få en rigtig god gamingoplevelse ligesom på en almindelig PC.

Det kan i sidste ende blive en billigere løsning end at skulle købe en helt ny gaming PC eller gaming bærbar, da du her kun skal købe selve grafikkortet og ikke alle de andre komponenter oveni.

#2 - Opløsninger understøttet af det eksterne grafikkort

Når du køber et eksternt grafikkort, så bør du også overveje hvilke opløsninger det skal kunne understøtte, så du er bedre sikret på at få den billedkvalitet som du gerne vil have.

Generelt så vil en større opløsning betyder at du får et meget bedre billedkvalitet på dine skærme, og det giver dig en endnu bedre oplevelse, da du kan få et meget skarpt og flot billede på skærmen.

En større opløsning på grafikkortet er også en indikator for, hvor kraftigt kortet er, og kan hjælpe dig med at overveje om grafikkortet er godt nok til at kunne spille spil på.

Eksempler på opløsninger du kan finde grafikkort til:

  • Full HD (1920 x 1080)
  • 25K HD (2560 x 1440)
  • 4K UHD (3840 x 2160)
  • DCI 4K (4096 x 2160)
  • 8K (7680 x 4230)

Her er det også vigtigt at du undersøger, hvilke opløsninger som din skærm kan bruge, da hvis du har en skærm der kun kan have en Full HD opløsning, så vil det være lidt spild af penge at gå efter et grafikkort der kan understøtte en 4K opløsning.

Med mindre at du også planlægger at få en ny og bedre skærm efterfølgende, så vil en stor del af den kraft som dit grafikkort har gå til spild.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvilke opløsninger som grafikkortet skal understøtte, så du er sikker på at grafikkortet og din skærm passer sammen, så der ikke er nogen funktioner der går til spilde.

#3 - Stik på dit eksterne grafikkort

Skal du bruge det eksterne grafikkort til at kunne få forbindelse til en skærm eller projektor?

Så bør du undersøge hvilket stik som enhederne har, så du er sikker på at kunne få forbindelse med det eksterne grafikkort som du vil købe.

Langt de fleste skærme bruger HDMI stikket i dag, da det giver en af de bedst mulige billedkvaliteter, da stikket er bygget til at kunne overføre video- og lydsignaler i høj kvalitet.

Eksempler på typer af skærmstik:

Alt efter hvilke stik dine enheder bruger, så skal det grafikkort som du køber gerne have stik der passer dertil, så du ikke kommer til at stå med et grafikkort du ikke kan bruge.

Det er derfor vigtigt at du undersøger, hvilke stik som din skærm og enheder bruger, så du kan få et eksternt grafikkort med stik der matcher dertil.

#4 - Eksternt grafikkort til gaming

Hvis du gerne vil have et eksternt grafikkort med henblik på at spille videospil med, så kan det være at du skal have en specialbygget boks til dit eksterne grafikkort.

Du kan her få en boks, hvor du har en portplads til et stort grafikkort, samt en indbygget strømforsyning, så du selv kan installere det grafikkort som du vil bruge.

Her skal du så købe grafikkortet separat, men du skal ikke bekymre dig om at det er et decideret eksternt grafikkort, da boksen kan tage almindelige grafikkort.

Det giver dig mulighed for at kunne købe et af de nyeste grafikkort på markedet, som du så kan sætte i boksen, tilslutte strømforsyningen og koble den til skærmen.

På den måde kan du være med på de nyeste noder, når det kommer til spilgrafik, og du behøver ikke at bruge en masse penge på at opgradere til en ny bærbar eller PC.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis grafikkortet bliver brugt i denne opsætning, så mister du nok ca. 5 - 10 % af grafikkortets effektivitet, da det ikke er forbundet direkte til din computer.

Du bør derfor nok overveje hvad der vægter mest, når du skal have et grafikkort: Er det at spare penge, og gå på kompromis med kvaliteten, eller skal du have det bedst mulige, koste hvad det vil?


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007