Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

DisplayPort

DisplayPort kabler i mange forskellige længder, farver og opløsning helt op til 8K. DisplayPort adaptere til HDMI, DVI og VGA stik. DisplayPort extendere.

Læs mere om DisplayPort

Alt om DisplayPort kabler og dertil hørende udstyr

Her finder du næsten alt indenfor DisplayPort kabler og tilbehør. DisplayPorte kan bruges til at forbinde dit fjernsyn med din computer, eller måske har du brug for en adapter, der kan konvertere fra DisplayPort til en anden slags stik, så som HDMI, VGA og DVI. 

DisplayPort stik minder en del om HDMI stik, men i modsætning til HDMI, der findes på meget AV udstyr i dag, så er DisplayPort mest beregnet til computere. 

Det er meningen at DisplayPorten med tiden skal erstatte DVI stikket, der til dels stadig er at finde på stationære og nogle bærbare computere, da det både er mindre og dermed kan indbygges i de nye, smallere bærbare, og så kan DisplayPort kabler også overføre både billede og lyd i højeste kvalitet, hvilket DVI stikket ikke kan klare. 

Hos avXperten fører vi næsten alt indenfor DisplayPort kabler og tilbehør, og dette gælder også Mini DisplayPort!


DisplayPort

Under DisplayPort kategorien finder du bl.a. DisplayPort adaptere, der kan konvertere imellem Display Port til HDMI, DisplayPort til DVI, DisplayPort til VGA, DisplayPort til USB C, og DisplayPort til Mini DisplayPort.

Med en DisplayPort Extender kan du udvide afstanden imellem din DisplayPort og f.eks. dit fjernsyn, så du ikke behøver at rejse dig op, hver gang du gerne vil vise noget nyt, eller pause en video.
Det anbefales dog, at du benytter det korteste kabel, da du ellers vil kunne opleve signaltab hvis afstanden er på mere end 15 meter.


Vi fører naturligvis også almindelige DisplayPort kabler i forskellige længder i både standard og professionel kvalitet, som du også kan benytte til overførsel af 4K og 3D signaler fra f.eks. din Macbook til dit 3D fjernsyn.

Du kan også få DisplayPort forlængerkabler, der kan give dig bedre mulighed for at tilslutte din bærbare computer til dit fjernsyn, uden at du skal rejse dig op for at betjene den. 

Har du behov for at få vist indholdet fra din computer eller et informationssystem på to skærme eller projektorer samtidig, så kan du bruge en DisplayPort splitter, der kan fordele signalet til to skærme på én gang. 

Du kan også købe adapter kabler, der kan forbinde en computer med DisplayPort til en skærm med DVI stik, eller et fjernsyn med en HDMI indgang. 

Har du en ældre projektor, kan det være den har en VGA port i stedet for HDMI eller USB, og her kan du naturligvis også få et adapterkabel, der kan tilslutte de to enheder til hinanden uden problemer. 


Det kan også blive nødvendigt med en DisplayPort til Mini DisplayPort adapter, hvis du har to enheder med hver sin type stik, som skal kunne kommunikere med hinanden.

Mini DisplayPort

Under Mini DisplayPort kategorien finder du mange af de samme typer kabler, adaptere og stik som under DisplayPort, blot til Mini DisplayPort i stedet.

Du kan finde adaptere, kabler, Mini DisplayPort til DisplayPort, Mini DisplayPort til DVI, Mini DisplayPort til HDMI og Mini Displayport til VGA, samt Mini DisplayPort forlænger kabler. Alle kablerne fås i forskellige længder, så du med sikkerhed kan finde et kabel der passer lige netop til dit behov. 

Mini DisplayPort adaptere kan bruges imellem Macbook og et andet apparat, hvis det andet apparat ikke har Mini DisplayPort, som f.eks. en gammel skærm med VGA eller et fjernsyn med HDMI indgang.

Mini DisplayPort til Displayport kablet giver dig mulighed for at forbinde de to typer DisplayPort stik med hinanden. 

Mini DisplayPort til DVI giver dig mulighed for at benytte en standard skærm sammen med f.eks. en Macbook med Mini DisplayPort udgang. 

Mini Displayport til VGA gør det muligt at benytte en ældre skærm sammen med din Macbook.

Mini DisplayPort forlængere giver dig muligheden for at sætte din computer på sofabordet, samtidig med at den er koblet sammen med dit TV, så du nemt kan styre de ting du gerne vil se på en stor skærm, uden at du hele tiden skal rejse dig op for at starte noget nyt. 

Under DisplayPort kategorien Splittere kan du også finde en Mini DisplayPort splitter, der kan fordele signalet fra din computer til flere skærme.


Thunderbolt

Under Thunderbolt kategorien finder du Thunderbolt kabler, som er et originalt Apple produkt. Thunderbolt kabler har samme type stik som Mini DisplayPort, og kan derfor bruges sammen med Mini DisplayPort stik. 

Thunderbolt kabler er mest anvendelige sammen med Apple produkter, men kan dog også bruges til at forbinde en Macbook til et fjernsyn, enten via et Mini DisplayPort stik hvis fjernsynet har sådan et, eller via en adapter fra Mini DisplayPort til f.eks. HDMI eller VGA hvis det er et ældre fjernsyn.


Ligesom DisplayPort, Mini DisplayPort og HDMI overføre Thunderbolt billede og lyd i høj kvalitet, så der er ikke behov for ekstra kabler ud over Thunderbolt kablet.


DisplayPort er ikke HDMI – men hvad er forskellen?

Ved første øjekast kan det være svært at se den store forskel på DisplayPort- og HDMI-kabler. Funktionsmæssigt minder de to kabeltyper nemlig rigtig meget om hinanden, og de betegnes i dag begge som fulddigitale standarder.


Mens DVI kun kan bære analoge signaler, kan både DisplayPort og HDMI nemlig tilbyde fuld digital højhastighedsforbindelse til både video og lyd. Begge kabeltyper understøtter desuden kopibeskyttelse og 3D-billeder.

Selvom de to kabeltyper, HDMI og DisplayPort, grundlæggende ligner hinanden utroligt meget, så er der alligevel forskel på dem. Principielt udfører de samme opgave, men forskellen ligger i måden, de udfører opgaven på. Det gør de nemlig på forskellige måder, hvilket hænger sammen med deres oprindelse.

Mens HDMI stammer fra fjernsynets og DVD-afspillernes verden, stammer DisplayPort fra computerverdenen. I modsætning til HDMI, der tager udgangspunkt i s-vhs og kompositsignaler, benytter DisplayPort-kabler en mere sofistikeret og fleksibel dataoverførselsmetode.


Den overordnede forskel på de to kabeltyper er derfor, at HDMI er mest rettet mod av-udstyr, mens DisplayPort er mest rettet mod computere og data.

Find vores udvalg af DisplayPort til HDMI her → Display Port til HDMI

Fordele ved DisplayPort kabler frem for HDMI-kabler

Selvom DisplayPort- og HDMI-kabler stort set kan det samme, er HDMI ofte et mere populært valg end DisplayPort.


DisplayPort er en fuldstændig ny standard, hvilket har medført, at det endnu ikke har været muligt at fremstille nemme tilslutningsconvertere til DisplayPort på samme måde, som de findes til HDMI. Der er dog alligevel mange fordele ved at benytte DisplayPort, som er værd at kende til.

For det første har en Displayport-ledning en større båndbredde end HDMI. Det betyder, at et DP-kabel er i stand til at overføre 17,28 GB/s i modsætning til et HDMI-kabel, der kan overføre 10,2 GB/s.


Det betyder også, at DisplayPort-kabler kan bære meget mere end bare video og lyd. DisplayPort kan nemlig i modsætning til HDMI konfigurere sin båndbredde til flere audio/video streams, hvilket giver større frihed.

DisplayPort har  også det, man ville kalde brugerdefinerbare databaner, hvilket HDMI ikke har.

Desuden understøtter DisplayPort-kabler flere skærme på ét kabel, hvorfor det kan være det oplagte valg frem for HDMI, hvis du er interesseret i at sammenkoble to eller flere skærme.

For det andet har DisplayPort den fordel, at det er en afgiftsfri kabeltype. Og hvad skal det så betyde? Det betyder, at DisplayPort er gratis.

Der opkræves nemlig en afgift eller en royalty pr. enhed, når der er tale om HDMI. Dog er der kun tale om 4 cent pr. enhed, hvorfor det ikke skal være grunden til, at man vælger DisplayPort frem for HDMI.

Foruden ovenstående har DisplayPort-kabler også færre implementeringsregler og er mindre reguleret end HDMI, hvilket giver producenter større frihed til at ”lege” med DisplayPort.

Find vores udvalg af DisplayPort til HDMI her → Display Port til HDMI

Hvad kan DisplayPort kabler bruges til?


Et DP-kabel kan bruges til mange forskellige formål. På samme måde som med HDMI bruges en Displayport-ledning til at overføre både billede og lyd i forbindelse med sammenkobling af enheder.

Grundet dets oprindelse bruges DisplayPort-kabler dog oftest i sammenhæng med computere, eksempelvis til at sammenkoble en computer med en skærm, men kablerne kan også bruges i andre sammenhænge.

Eksempelvis kan de være fordelagtige at bruge i en hjemmebiograf, hvor man ønsker en endnu bedre kvalitet, end hvad HDMI kan tilbyde.


DisplayPort-kabler findes nemlig i varianter, der understøtter blandt andet 4K2K Ultra HD opløsning eller 5K Ultra HD, hvilket kan være ganske fordelagtigt, hvis man ejer en skærm, der understøtter de høje opløsninger.

I vores sortiment her hos avXperten finder du flere forskellige DisplayPort kabler med varierende max opløsning og med forskellige længder, så du kan vælge efter dit behov.


Se vores udvalg af DisplayPort-kabler her på siden.

Udvalget er stort og mangfoldigt, og du kan stensikkert finde, hvad du søger.

Hersker der nogen tvivl, er du altid velkommen til at kontakte vores dedikerede kundeservice. Giv et kald på 86 32 71 71 eller send os en mail på info@avXperten.dk


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007