Smarte WiFi Stikdåser

Her finder du vores udvalg af stikdåser til Smart Home brug. Denne type stikdåse du finder her, kan typisk kobles op via WiFi og styres enten via en app, eller endda via din stemme.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Smarte WiFi Stikdåser

Smarte WiFi stikdåser - Få styr på dine enheder

Der er ikke længere mange grænser for, hvad moderne teknologi har at tilbyde os i vores hverdag, og WiFi stikdåser, med deres mange funktioner, er ingen undtagelse hertil.

WiFi stikdåser giver dig mulighed for at administrere dit hjem via Smart Home funktioner.

Kobler du dine WiFi stikdåser til en Smart Home assistent kan du fx. tænde og slukke lys, uden at skulle trykke på kontakter eller sørge for, at musikken spiller, når du træner.

Derudover skiller WiFi stikdåser sig ud ved at have både Schuko udtag og USB-porte, så flere typer af enheder med forskellige stiktyper kan tilsluttes på én og samme gang.

Overvej disse 4 ting inden du køber WiFi stikdåser

Det kan godt virke uoverskueligt første gang, du skal ud og investere i en WiFi stikdåse, eftersom stikdåsen har mange funktioner og findes i flere forskellige størrelser osv.

Heldigvis får du her på siden et overblik over, hvilke overvejelser du bør gøre dig, når du drager ud og anskaffer dig en WiFi stikdåse, som skal passe til dig og din hverdag.

Er der mulighed for stemmestyring, og hvordan fungerer det? Og hvad med lavpraktiske elementer som kabellængde, spænding eller antal af Schuko udtag og USB-porte?

Der kan være mange spørgsmål, som vi med vores 4 overvejelser rigtig gerne vil hjælpe med at besvare, så du får købt lige netop den WiFi stikdåse, som gavner dig mest.

#1 - Antal Schuko og USB porte

Der er forskel på, hvor mange Schuko udtag og USB-porte de enkelte WiFi stikdåser har.

Du skal derfor overveje, hvor mange enheder du ønsker at kunne tilslutte samtidigt, og om enhederne fx. har Schuko stik (almindeligt strømstik) eller USB-A stik.

Hvis du har brug for at have mange forskellige elektriske apparater slået til på én gang, vil det betale sig for dig at investere i en WiFi stikdåse, som har plads til mange enheder.

Vil du fx. kunne stemmestyre fem forskellige køkkenredskaber, der alle har Schukostik, via WiFi stikdåsen, ville den rette løsning for dig være en stikdåse med seks Schuko udtag.

Ønsker du til gengæld kun at tilslutte et fjernsyn, en DVD-maskine og en lampe, burde det være nok for dig at investere i en WiFi stikdåse, som har tre Schuko udtag indbygget.

Hvis du ønsker et alternativ til de aflange WiFi stikdåser er der også mulighed for at investere i en såkaldt PowerCube (en stikdåse der visuelt ligner en terning).

Nedenfor ses eksempler på, hvor mange Schuko udtag og USB-porte, WiFi stikdåser kan have:

  • 3x Schuko udtag og 2x USB
  • 3x Schuko udtag og 4x USB
  • 6x Schuko udtag og 4x USB
  • 4x Schuko udtag

#2 - Længden på stikdåsens kabel

En basis overvejelse, som de fleste nok glemmer i farten, er længden på stikdåsens kabel - en ellers essentiel overvejelse, da det har betydning for opsætning.

Hvis du skal bruge en WiFi stikdåse til tilslutning af kontorredskaber som fx. din computer eller makulator, og stikdåsen skal ligge lige nedenunder skrivebordet, er der ingen grund til at købe en WiFi stikdåse med et langt kabel.

Skal du derimod, i stuen, have gang i den helt store tilslutning af fjernsyn, stereoanlæg og højttalere, kan det til gengæld sagtens være, at du har brug for et af de længere kabler.

Det kan være, at du er så uheldig, at der er overensstemmelse mellem, hvor du ønsker at placere dit fjernsyn, stereoanlæg og højttalere, og hvor stuens stikkontakter er placeret.

I så fald ville det være rart for dig, at gå efter en WiFi stikdåse, hvor der følger et længere kabel med, så du ikke er nødt til at placere din elektronik efter, hvor der er stikkontakter.

Længden på dit kabel kommer an på, hvor langt du skal trække din WiFi stikdåse.

Typiske længder på WiFi stikdåser kunne være:

  • 1,5 meter
  • 1,8 meter
  • 3 meter

#3 - Spænding, effekt og strømstyrke

En anden ting, som er vigtig at fokusere på, er dem mængde af spænding og strømstyrke, der er i en WiFi stikdåse, da det har betydning for, hvor kraftfuld/stærk WiFi stikdåsen er.

Strømstyrke måles i Ampere (A) og spænding i Volt (V): Jo større spændingen og strømstyrken er, desto stærkere og mere effektiv er WiFi stikdåsen.

Det kan være en god ide, at satse på en kraftfuld WiFi stikdåse, hvis de enheder, der skal kobles til stikdåsen er strømkrævende af natur, eller hvis de ofte står tændt i hverdagen.

Når du udvælger din WiFi stikdåse er det vigtigt, at du tjekker op på, hvad den maks. kan yde i strøm, og om den enhed, du ønsker at tilkoble, er kompatibel med denne mængde.

Du kan med fordel også kigge efter måleenheden Watt (W), der direkte refererer til, hvor stor en mængde energi en elektrisk enhed bruger pr. sekund.

#4 - Mulighed for stemmestyring

Styr dine WiFi stikdåser via en Smart Home assistent og oplev, hvordan det pludseligt er nemmere at administrere elektriske apparater som fx. lys, musik eller køkkenredskaber.

WiFi stikdåserne her på siden understøtter stemmestyring via Smart Home assistenter.

Eksempler på Smart Home assistenter kunne være Amazons Alexa, Google Home eller Apple Homekit, der alle kan tændes og slukkes via stemmekommando.

Kobler du din WiFi stikdåse op til en af de ovenstående Smart Home assistenter, vil du have mulighed for at styre alle tilsluttede enheder med stemmen.

Har du fx. tilsluttet lamperne i din stue til din WiFi stikdåse, og er denne sat op til at kunne samarbejde med en Smart Home assistent, kan du faktisk tænde og slukke lyset uden at skulle røre en finger - praktisk hvis du har favnen fuld af snacks, når du går ind i stuen.

Du vil med Smart Home assistenterne også kunne sætte specifikke enheder til at lade op.

Smart Home systemer giver dig også mulighed for at planlægge, hvornår lyset skal tænde eller musikken skal spille, så enhederne fx. går i gang, når du kommer hjem fra arbejde.

En fordel ved stemmestyring er, at du altid kan tænde og slukke sine enheder - selv hvis du står midt i forberedelsen af aftensmaden eller cykler på motionscyklen.

Kombiner SmartLife enheder og styr dem fra app

Se en video om de mange muligheder du har for at kombinere smarte WiFi enheder og styre dem fra din telefon med Nedis SmartLife.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007