Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

D Batterier

Stort udvalg af D batterier, til diverse enheder i bestemte størrelser. D batterier er nødvendige til enheder som fx lommelygter, større elektronisk legetøj, transportable radioer m.m.

Filtrér
Sortering

Læs mere om D Batterier

Philips Power D batterier (Alkaline) 2-Pack
Philips Power D batterier (Alkaline) 2-Pack

Philips Power Alkaline
Pakke med 2 stk.

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 25. juli 2024
Ansmann Red D Batterier (Alkaline) 4-Pack
Ansmann Red D Batterier (Alkaline) 4-Pack

Langtidsholdbare
Alkaline batterier

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 29. juli 2024

D Batterier - Batterier i høj kvalitet

D batterier kan bruges i mange forskellige enheder, der har brug for batterier.

Hos os kan du finde gode D batterier i høj kvalitet, både til engangsbrug og som genopladelige batterier.

Du kan derfor være sikker på at finde lige den type batteri du har brug for.

3 ting du bør overveje når du køber D batterier

Når du skal købe D batterier, så er det et par overvejelser du bør gøre dig inden, så du er sikker på at få de rigtige batterier.

Vi giver dig derfor et par eksempler på overvejelser du kan gøre dig, så du bedre kan vurdere hvilke batterier du har brug for.

#1 - Hvilken enhed skal D batteriet bruges til?

Der er sikkert mange elektroniske enheder i dit hjem, så det kan være godt at overveje hvilke enheder der bruge batterier og hvilke batterier de bruger.

Det kan derfor være en god ide at have ekstra batterier liggende, hvis de nu skulle løbe tør for batterier, især hvis du generelt ikke bruger genopladelige batterier.

Genopladelige batterier har det også med at skulle skiftes løbende, da de kan miste deres effekt over længere tid, og det kan derfor være godt at have ekstra batterier liggende til sådan et tilfælde.

Du bør også undersøge hvilke type batterier som dine enheder skal bruge, da ikke alle enheder kan tage de samme typer batterier, og du skal købe specifikke typer batterier for hver enhed.

D batteriet er en af de større batterier du kan finde, og bliver generelt brugt til enheder der skal bruge en del strøm i længere tid.

Det kan f.eks. være enheder som store lommelygter, transportable radioer eller større legetøj, der har brug for meget strøm.

Så vær sikker på hvilke batterier dine enheder bruger, så du kan være sikker på hvilke type batterier du skal købe ind til dem.

#2 - D Batteriets spænding

Du bør også overveje, hvor stor en spænding dit batteri skal have, da det kan have betydning for hvilket batteri der passer bedst til dit behov.

Alkaline batterier er nok det mest almindelige type batteri du kan finde på markedet.

Alkaline batterier har den fordel at de kan holde strøm i rigtig lang tid, selvom de ikke bliver brugt.

De er derfor gode til at have liggende som ekstra batterier, da der kan gå mange år før de begynder at miste deres ladning.

Alkaline batterier er også gode, når du f.eks. ikke bruge den pågældende enhed særlig meget, da du netop kan være mere sikker på at enheden så har strøm når du endelig skal bruge den.

Generelt så har alkaline batterier en spænding på omkring 1,5V og en kapacitet på mellem 400 - 600 mAh, og de kan holde strøm i op til 10 år før de mister deres strømladning.

#3 - Genopladelige D Batterier

Hvis du har brug for mange batterier, så kan det være at du kan spare lidt ved at gøre brug af genopladelige batterier, da du så kan bruge de samme igen og igen.

Når du skal bruge genopladelige batterier, så findes der kun NiMH typen i D batteriets størrelse, men de er også en af de bedre typer genopladelige batterier.

Alkaline batterier kan nemlig ikke oplades, da de bruger en kemisk process der måske holder strøm længe, men som ikke giver mulighed for at kunne genoplade batteriet efterfølgende.

NiMH har til gengæld mulighed for at kunne blive opladt igen og igen, uden at du mister effekten i lang tid.

NiMH er generelt mere effektive end et alkaline batteri, da de ikke mister nær så meget strøm ved enheder der har et stort strømforbrug.

Dette er en stor fordel, da mange enheder der bruger D batterier har brug for meget strøm, hvilket gør NiMH batteriet mere effektivt i længden.

Generelt så kan et NiMH batteri holde strøm i ca. 300 cykluser (en afladning og opladning tæller som en cyklus) før de begynder at miste deres effekt.

En anden fordel ved at bruge NiMH batterier er, at du ikke behøver at vente til at det er helt afladet, som du ellers skal ved nogle andre typer af genopladelige batterier, før at du kan oplade det igen.

F.eks. så skal de gamle NiCd batterier være helt flade før at du kunne oplade dem, da de ellers ville miste en del af deres effekt.

Ulempen er at NiMH batterier langsomt mister deres ladning over tid, så hvis du ikke bruger dem indenfor en 4 ugers periode, så har de nok afladet al strømmen og du er nødt til at genoplade dem før at de kan bruges igen.

Så det kan være vigtigt for dig at overveje om du skal bruge almindelige batterier eller genopladelig batterier, da det i længden kan betyde at du spare nogle penge.

3 Fordele ved D Batterier

Der er flere fordele ved at bruge D batterier til dine enheder i hjemmet.

Du får herunder en række eksempler på fordele du kan få ved at gøre brug af D batterier.

#1 - Miljøvenlige D Batterier

Der har tidligere været stor bekymring omkring batteriers påvirkning på naturen og miljøet, specielt med hensyn til engangsbatterier.

Dengang blev der nemlig brugt mere kviksølv i batterierne, hvilket er et meget farligt og giftigt stof, der kan ramme naturen hårdt.

Kviksølv bliver heldigvis ikke brugt i konstruktionen af batterier længere, så derfor er der ikke den samme frygt for at engangsbatterier kommer til at påvirke naturen på samme måde.

Alkaline batterier er den mest almindelige type engangsbatteri du kan finde, og de gør ikke brug af miljøskadelige stoffer i deres produktion.

De bruger samtidigt så lidt plastik som muligt, og hvis de bliver afleveret til genbrug, så kan deres komponenter genbruges igen og igen uden at det kommer til at påvirke naturen.

#2 - Resistent mod temperatursvingninger

En anden fordel som alkaline batterier har over andre typer batterier er, at de er meget resistente mod temperatursvingninger.

Temperaturen har nemlig meget at gøre med, hvor effektive dine batterier er, hvor at mange batterier har problemer ved at fungere i for koldt vejr.

Så hvis du gerne skal bruge dine enheder om vinteren eller i koldt vejr, så kan det være en god ide at overveje alkaline batterier, da de kan holde til ret store temperatursvingninger.

Det er fordi at alkaline er tørbatterier, så de har ikke nogen væsker der kan påvirkes af temperaturen ved at fryse eller fordampe.

Det er derfor primært alkaline batterier der har denne fordel, da de andre typer batterier stadig kan blive påvirket af temperaturen.

Så hvis du skal være sikker på at dine enheder kan holde strøm, når der sker ændringer i temperaturen f.eks. når du er på ferie, så kan det være godt at bruge alkaline batterier.

#3 - D Batterier med Høj Performance

Nu om dage, så er batterierne blevet meget mere effektive og kan holde strøm i længere tid.

Batteriernes høje performance gør at du ikke skal skifte batteri så ofte, da batteriernes større kapacitet og effektivitet gør det muligt at kunne bruge dine enheder i meget længere tid.

Du kan også have et lille lager af batterier liggende til hvis at dine enheder begynder at mangle strøm, og der kan gå mange år før at du skal bekymre dig om at batterierne begynder at miste deres ladning.

Bruger du genopladelige batterier, så har du mulighed for at kunne genbruge dem igen og igen, da moderne batterier kan holde deres effekt i mange flere cyklusser end de kunne tidligere.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007