Batterier

Stort udvalg af både almindelige AA batterier og mere sjældne special batterier. Vi har genopladelige batterier, blybatterier og knapcelle batterier.

Læs mere om Batterier

Hvilken type batteri skal jeg vælge?

Her kan du se en video der forklarer forskellen på almindelige og genopladelige batterier, og hvilken type enheder de passer bedst til.

Hvad er forskellen på batterier?

Her kan du se en video om forskellen på batterityper og hvilken type elektronik, de forskellige batterier passer bedst til.

I denne kategori finder du et stort udvalg af batterier. Vi har både normale batterier, genopladelige batterier, batterilader og specialbatterier.

Derudover har vi også et stort udvalg af mange andre spændende ting, som f.eks. MP3 afspillere, strips og powerbanks.

Hvordan virker et batteri?

Batterier er noget som de fleste bruger i deres dagligdag, men dog i mindre grad end førhen.

Før i tiden brugte man mest den type batteri du finder her på siden til stort set alle enheder, i hvert fald hvis de var trådløse.

I dag bruger man stadig batterier til de fleste trådløse enheder, de er dog blevet indbygget og er i større grad genopladelige modsat fortidens batterier.

Det videnskabelige i batterier

For at gøre det lidt teknisk men stadig simpelt, går vi hurtigt over selve teknologien og det videnskabelige i de batterier vi bruger.

Overordnet set er et batteri en energikilde som omdanner kemiske stoffer til brugbar elektrisk energi.

Batterier indeholder syre, der bruges til at skabe energi, men som er utrolig dårligt for miljøet.

Derfor er batterier bygget op på en utrolig stærk måde, for at holde disse stoffer indelukkede.

Dette er også grunden til at batterier ikke må smides ud med resten af vores affald, men skal separeres, da det skader miljøet hvis stofferne undslipper batteriets indkapsling.

Litium batterier

Den type batteri stort set alle køber og bruger kaldes for “litium batteri”.

Litium er navnet på det metal batteriet er fremstillet af.

Litium er et såkaldt “alkali metal” som er utrolig stærkt reducerende, og er meget let. Dette gør det perfekt til batterier.

Ligesom alle andre batterier, er de moderne litium batterier opbygget med en positiv- og negativ side, som skal indsættes korrekt i din enhed for at afgive strøm.

5 ting at kigge efter når du skal købe batterier

Når du skal kigge efter nye batterier så er der få ting at være opmærksom på, da der findes så mange forskellige batterier.

Nogle batterier holde længere end andre, afhængige af hvilket slags batteri det er og sommetider også hvilken producent det er fra.

Herunder er der præsenteret et par punkter, som du bør tænke over inden du køber dine næste batterier.

Billede: Eksempler på batteristørrelser, lavet af avXperten personaleBillede: Eksempler på batteristørrelser, lavet af avXperten personale

#1 Batteriets størrelse

Når du køber batterier så er størrelsen det vigtigste at tænke over, der findes nemlig mange forskellige batteristørrelser og ikke alle kan bruges til dine apparater.

Nogle af størrelserne minder ekstremt meget om hinanden og det kan være svært for nogle at skelne forskel imellem dem.

AAA batterier og AA batterier er oftest de to størrelser, som folk kommer til at bytte om på. AAA batterier bruges til de nyere fjernbetjeninger til fjernsynes, hvor AA var den tidligere standard til fjernbetjeninger.

#2 Genopladelige eller ikke genopladelige batterier

Hvis du har tænkt dig at bruge dine apparater i en længere tidsperiode, så vil det give mening at investere i genopladelige batterier fremfor engangsbatterier.

Med genopladelige batterier behøver du ikke at købe nye batterier, hver gang de er løbet tør for strøm.

Du skal blot sætte dem til opladning og så er de klar til brug igen i løbet af et par timer. På den måde sparer du også penge på at skulle købe nye batterier hver gang.

Med genopladelige batterier sparer du ikke blot penge men også plads, da du ikke behøver at have brugte batterier liggende i en pose eller kasse, indtil de skal bortskaffes på lossepladsen.

#3 Litium batterier

Litium batterier har en meget bedre energitæthed end normale batterier og er derfor bedre til elektroniske enheder, som bruges i længere tid.

Flere og flere teknologier er begyndt at bruge litium batterier og det er derfor også ved den universelle standard for batterier i dag.

Disse elektroniske enheder anvender litium batterier:

  • Smartphones
  • Tablets
  • Bærbarcomputere
  • Digitale kameraer
  • Elbiler

#4 Mængderabat

Oftest sælges batterierne i lidt større mængder som f.eks. i en 12, 24 eller 60-pak. Hvis du ved at du får brug for batterierne igen før eller siden, så kan det betale sig at købe større ind end bare et par stykker.

Du sparer oftest lidt penge ved at købe de større pakker, end blot at købe en pakke med f.eks. fire batterier.

Her på siden kan du købe forskellige batteripakker fra 2 batterier til 60 batterier i en pakke.

#5 Holdbarhed og Maks antal opladninger

De bedste batterier kan som regel holde op til 5 år og genoplades ca. 400 gange, før at det er på tide at skifte dem ud med nye batterier.

Selvom batterierne er genopladelige så har de stadig en maks. holdbarhed. Ikke alle batterier kan holde lige længe og i lige lang tid.

Derfor er det vigtigt at læse op på hvor mange gange de kan genoplades og hvor mange år de holder.

Det er primært det der adskiller de billigere batterier fra de dyre batterier fra de større producenter.

Ofte stillede spørgsmål om batterier

Kan litium batterier genoplades?

Litium batterier kan sagtens genoplades, ligesom almindelig batterier kan. De er har en bedre energitæthed end normale batterier, hvilket vil sige at de også er bedre til at holde på strømmen, hvilket gør dem perfekt som genopladelige batterier til elektroniske enheder.

Er litium batterier farlige?

Litium batterier er ikke farlige da de designet til at holde godt på kemikalierne inde i batteriet. Kemikalierne i batteriet kan dog blive farlige, hvis de kommer i kontakt med for meget varme og eksplodere.

Hvor lang tid kan batterier holde?

De fleste batterier kan holde i mellem 3 - 5 år afhængig af størrelsen og producenten. Jo ældre batteriet er, jo mindre vil det kunne holde i fremtiden. 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007