Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Specialbatterier

Mangler du specialbatterier til specifikke enheder, så har vi et godt udvalg lige her. Vi har alverdens typer specielle batterier i mange størrelser.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Specialbatterier

4R25X batteri (6V / 8,5Ah) Varta
1 Anmeldelser
4R25X batteri (6V / 8,5Ah) Varta
1 Anmeldelser

Kapacitet: 8,5 Ah
Teknologi: Zinkchlorid

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 29. juli 2024
11A batteri Alkaline (1stk) - Varta
11A batteri Alkaline (1stk) - Varta

Kapacitet: 38 mAh
Teknologi: Alkaline

Læs mere Fjernlager
Levering: 6-10 hverdage
Senest 2. august 2024

Specialbatterier til mange forskellige apparater

Her på siden finder du vores udvalg af specialbatterier, der på grund af deres udformning eller størrelse egner sig til mange forskellige apparater.

Specialbatterier er specielle fordi de enten på grund af deres udformning, størrelse eller styrke, egner sig til forskellige specielle apparater, eller fordi de kan være svære at finde i den normale handel.

Du vil ofte have svært ved at finde genopladelige specialbatterier, da de ofte er så usædvanlige at det er for dyrt at implementere den genopladelige teknologi i denne type batterier, men der findes enkelte modeller som fås i en genopladelig version.

Som udgangspunkt er langt de fleste specialbatterier derfor engangsbatterier, og du bør derfor ikke forsøge at genoplade dem.

Hvis du gerne vil vide mere om specialbatterier og hvad de bruges til, kan du læs med herunder, hvor vi har samlet lidt information, der kan hjælpe dig i jagten på det rigtige specialbatteri til dit behov.

4 ting du bør vide om specialbatterier

Der findes mange forskellige modeller af specialbatterier og disse kan bruges til en lang række forskellige apparater, som af den ene eller anden årsag, har brug for et specialbatteri.

Herunder har vi samlet lidt mere information omkring specialbatterier og hvad disse kan bruges til.

#1 - Type af Specialbatterier

Der findes flere typer af specialbatterier og hvor nogle er beregnet til brug i både legetøj, fjernbetjeninger og alarmsystemer, så er andre beregnet til brug i pumper, på byggepladser og andre steder hvor der kræves en konstant strømforsyning.

Nogle batterier betegnes som specialbatterier fordi de har en speciel egenskab, eksempelvis en loddeflig, andre er specielle på grund af deres udformning eller brug.

Langt de fleste special batterier minder i udformningen meget om eksempelvis AA batterier, som også er kendt som husholdningsbatterier, men kan have andre dimensioner eller effekter og kapaciteter.

Dette gør sig eksempelvis gældende for følgende batterityper:

  • ½ AA
  • 4LR44
  • MN11
  • P7R
  • V11A
  • V28PX

Andre har en speciel udformning og egner sig til større apparater, som eksempelvis pumper eller strøm på en byggeplads, dette gør sig eksempelvis gældende for batteritypen 4R25, som har en fjederkontakt, der gør det ideelt til at drive vandforsyninger. 

#2 - Størrelse på Specialbatteri

Størrelsen på specialbatterier kan varierer meget og det er derfor vigtigt at du ikke blot kigger på batteriets effekt og kapacitet, men også på den fysiske størrelse, altså dimensionerne på batteriet.

Mange batterier der bruges i apparater, ligger i en holder, hvor der kun lige er plads til den bestemte batteristørrelse, og derfor kan du komme ud for at batteriet ikke passer i holderen, hvis det ikke har de samme dimensioner.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt at det nye specialbatteri har samme egenskaber som det batteri det skal erstatte.

Det vil sige at spændingen og strømstyrken gerne skal være den samme, og her forstås altså Volt og ampere, samtidig kan du i nogle tilfælde godt bruge et batteri med en lidt højere kapacitet, såfremt dimensionerne på batteriet er de samme.

#3 - Teknologi i Specialbatteri

Der bruges i høj grad de samme teknologier i specialbatterier, som i mange andre batterier, men for nogle specialbatterier er det netop teknologien, der betyder at det er et specialbatteri.

De oftest brugte teknologier i specialbatterier er:

  • Alkaline
  • Lithium
  • Sølvoxid-Zink
  • Zinkchlorid

Alkaline Specialbatterier er alkaliske batterier, der ligesom almindelige AA og AAA batterier, har en høj strømmodstand og energitæthed, samt har en meget lang levetid.

Alkaline er en af de mest udbredte teknologier i almindelig husholdningsbatterier, og her er det ikke teknologien, der afgør at batteriet er et specialbatteri, men oftere dimensionerne på batterierne.

Lithium batterier har en meget lang levetid, men er særlig følsom overfor en hurtig afladning, hvilket i værste fald kan føre til en overophedning af batteriet, som i sidste ende kan eksplodere.

Lithium batterier bruges derfor ofte i apparater hvor strømforbruget er jævnt og konstant, frem for apparater med et kortvarigt men højt forbrug.

For Lithium batterier er det ofte dimensionen af batteriet, der bestemmer at batteriet er et special batteri, snarere end det er selve teknologien.

Sølvoxid-Zink batterier benævnes ofte som et SR batteri og denne teknologi giver et meget holdbart batteri, med et højt energi-/vægtforhold.

Sølvoxid-zink batterier er ofte modeller i meget små dimensioner, eksempelvis knapcelle batterier, eller batterier i meget store dimensioner, eksempelvis til militært udstyr eller byggepladser.

Derfor er det denne teknologi der betyder at batteriet bliver betragtet som et specialbatteri.

Det er værd at bemærke at Sølvoxid-zink batterier ikke længere indeholder kviksølv og med deres lange holdbarhed er disse nyere modeller, væsentligt mere miljøvenlige end tidligere.

Zinkchlorid batterier er specialbatterier, fordi teknologien efterhånden er overhalet af andre teknologier, og samtidig er levetiden på batterier med denne teknologi væsentlig kortere end på andre batterier.

Fordelen ved Zinkchlorid batterier er dog at de er meget billige i indkøb, men denne fordel overhales hurtigt af den kortere levetid, den miljøbelastning batteriet udøver og det at batteriet hverken kan genbruges eller genoplades.

#4 - Kapacitet i Specialbatteri

Du kan finde specialbatterier med mange forskellige kapaciteter, og kapaciteten på batteriet er et udtryk for hvor meget plads batteriet har til at opbevare strømmen, altså hvor meget strøm der kan være på batteriet.

Kapaciteten angives i mAh, milliAmpere timer, og jo højere dette tal er, jo mere strøm kan der være på batteriet, og jo længere er levetiden på batteriet ofte også.

Kapaciteten kan også angives i Amperetimer, Ah, men der gælder samme tommelfingerregel, typisk er Ah dog forbeholdt helt store energikilder, som fx bilbatterier osv.

Nogle batterier har en kapacitet på op til 7500 mAh og andre har en kapacitet på helt ned til ca. 1200 mAh.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007