PDS kabel

Her på siden finder du PDS kabler i store længder på praktisk rulle eller i boks. PDS kabler både til professionelle brugere og installatører, samt gør-det-selv personer derhjemme.

Filtrér
Sortering

Læs mere om PDS kabel

Netværkskabel S-FTP Cat6 Hvid (Solid) - 305m
Netværkskabel S-FTP Cat6 Hvid (Solid) - 305m

CCA (Kobberklædt aluminium)
Solid - AWG 23/1

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 3. juni 2024
Netværkskabel FTP Cat5e Grå (Solid) - 100m
Netværkskabel FTP Cat5e Grå (Solid) - 100m

CCA (Kobberklædt aluminium)
Solid - AWG 24/1

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 3. juni 2024
Netværkskabel UTP Cat6 Grå (Solid) 100m - Deltaco
1 Anmeldelser
Netværkskabel UTP Cat6 Grå (Solid) 100m - Deltaco
1 Anmeldelser

CU (Kobber)
Solid - AWG 23/1

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 3. juni 2024

PDS Kabel - Lav dit eget netværkskabel

Her på siden finder du vores udvalg af PDS kabler, som er netværkskabler uden formonterede stik, og altså gør det muligt for dig selv at lave dit netværkskabel.

Med PDS kabler kan du selv bestemme hvor lange eller korte dine netværkskabler skal være og selv montere stikkene på kablerne.

PDS kablet er således ikke et specielt kabel, men blot et netværkskabel uden formonterede stik, og oftest kommer PDS kabler på kabeltromler eller i bokse, og stikkene for tilslutning, skal altså købes separat. 

Når du kigger efter PDS kabler skal du kigge efter de samme ting som du ville kigge efter i et netværkskabel med stik og hvis du er i tvivl om hvad det så er du skal kigge efter, kan du læse med herunder, hvor vi har samlet lidt nyttig viden.

5 ting du skal vide når du kigger efter PDS kabel

Der findes flere modeller af PDS kabel, og det er de samme faktorer du skal kigge efter som ved et netværkskabel med formonterede stik.

Hvis du ikke er sikker på hvad det er for nogle faktorer eller specifikationer du skal kigge efter, har vi samlet lidt viden om dette herunder.

#1 - Skærmet eller Uskærmet PDS kabel

Det første du skal overveje er om dit nye PDS kabel skal være skærmet eller uskærmet, det er nemlig vigtigt i forhold til at få et netværkskabel, der passer til det sted det skal monteres.

Hvis dit nye PDS kabel skal ligge for sige selv, altså ikke i umiddelbar nærhed af andre kabler, så kan du fint vælge et uskærmet kabel.

Skal PDS kablet derimod ligge i en kabelbakke med flere andre kabler, kan det være en fordel at det er skærmet.

Når et kabel er uskærmet kan du risikere at kablets ledere kan opfange interferens eller forstyrrelser fra andre kabler, elektriske eller signalkabler, og dette kan i værste fald forstyrre signalet i dit PDS kabel.

Når et kabel er skærmet, ligger der enten et lille metalnet eller folie rundt i indersiden af kablet, eller rundt om de enkelte ledere.

Denne skærmning beskytter mod forstyrrelser fra andre kabler og sikrer at signalet kan passere i lederne uden at blive mindsket. 

Skærmen i kablet kan dog betyde at kablet bliver mere stift end kablet uden skærm, og det betyder at det kan være lidt mere udfordrende at arbejde med, især hvis du skal have det ført rundt omkring hjørner.

Du skal også være opmærksom på om selve stikket du skal montere på PDS kablet skal være skærmet.

Hvis du skal bruge dit PDS kabel i dit eget hjem, er det sjældent nødvendigt at vælge et skærmet kabel, da der ofte ikke er så mange kabler i et almindeligt hus, men skal kablet derimod bruges på et kontor, hvor der er mange computere og andet maskineri, kan du med fordel vælge et skærmet kabel.

Der findes tre varianter af skærme:

 • Uskærmet
 • PDS kabel med én skærm
 • PDS kabel med dobbeltskærm

#2 - Skærmtyper i PDS kabel

Når et kabel er uskærmet eller skærmet, vil du ofte kunne se dette på en kombination af bogstaver og disse kombinationer gennemgås kort herunder.

I et netværkskabel såvel som i PDS kabler gælder at lederne inde i kablerne ligger snoet i par, og dette kaldes for TP, som står for twisted pair.

Derfor vil der TP ofte være en del af bogstavkombinationen som vi nu skal til at se nærmere på.

Bogstavkombinationen er ofte delt i to dele, som er adskilt af en skråstreg eller en bindestreg, og det skyldes at der er mulighed for skærm både omkring de enkelte lederpar i kablerne og omkring alle lederparrene, som helhed, altså en ydre skærm.

Den kombination der står foran skråstregen er det lag der omgiver alle lederne, som en samlet enhed og det der står efter skråstregen er det lag der omgiver hvert enkelt af de snoede par.

Som om det ikke var nok, så er der to forskellige former for skærm, der er en folie skærm, som mest af alt ligner noget sølvpapir og så er der en skærm som er flettet ligesom et lille metalnet.

Husk altid at et U i betegnelsen altid betyder uskærmet.

De forskellige bogstaver har altså forskellig betydning, og som introduktion, til kombinationerne, kan du her se, hvad de forskellige bogstaver står for:

 • U = Står altid for Uskærmet, eller Unshielded.
 • F = Står for Folie skærm, eller Overall Foil Screen
 • S = Står for Flettet skærm, eller Overall Braid Screen
 • TP = Twisted Pair

Uskærmet kabel

Hvis du kigger efter et uskærmet kabel, så vil betegnelsen for dette være U-UTP, her angiver det første “U” at der ikke er skærm i det ydre lag, bindestregen angiver at de kommende bogstaver angiver skærmning for de snoede par, og efter bindestregen vil “UTP” angive at der ikke er skærm på de snoede par. 

Ofte vil der blot stå “UTP” i betegnelsen på disse kabler.

Enkelt skærmet kabel

Et enkelt skærmet kabel har kun en skærm og denne kan både være flettet og Folie, altså angivet med “F” eller “S”, skærmen kan så være placeret rundt om alle lederne som helhed, eller om de snoede par, alt efter hvor skærmen er placeret i forhold til bindestregen.

Det vil sige at du vil kunne finde følgende kombinationer:

 • U-FTP - her er skærmen placeret omkring de enkelte par af ledere og lavet af folie, der er ingen skærm omkring kablet som helhed.
 • U-STP - her er skærmen placeret omkring de enkelte par af ledere og lavet af flettet net, der er ingen skærm omkring lederne som helhed.
 • F-UTP - her er der en folie skærm omkring alle lederne som helhed og ingen skærm omkring de enkelte lederpar.
 • S-UTP - her er der en flettet skærm omkring alle lederne som helhed og ingen skærm omkring de enkelte lederpar.

Dobbelt skærmet kabel

Ved et dobbelt skærmet PDS kabel ligger der en skærm både om alle lederne som helhed, hvilket er angivet foran bindestregen, og en skærm om hvert enkelt lederpar, og her vil du kunne møde følgende kombinationer:

 • F-FTP - her er der folieskærm om både hvert enkelt leder par og omkring lederne som helhed
 • F-STP - her er der folieskærm om lederne som helhed og flettet skærm om de enkelte lederpar
 • S-FTP - her er der flettet skærm om lederparrene som helhed og og folieskærm om de enkelte par
 • S-STP - her er der flettet skærm både om lederparrene som helhed og enkeltvis om de enkelte par.

Dobbelt skærmet PDS kabel er ofte ikke nødvendigt med mindre der er tale om meget store installationer, med mange kabler og dermed meget interferens.

#3 - Længde på PDS kabel

PDS kabler fås ofte i længere længder end for eksempel et almindeligt netværkskabel med formonterede stik, derfor kommer de ofte på ruller, tromler eller i kasser.

Du kan finde PDS kabler med længder fra 50 meter og op til 500 meter, og skal du bruge kablet i dit eget hus, vil du sjældent få brug for mere end 50 meter.

Derfor er det oftest professionelle fagfolk, der køber PDS kabler, da der her ofte er brug for at kunne tilpasse længden af kabel til den specifikke opgave.

#4 - Hastighed på PDS kabel

Hastigheden på et PDS kabel angives med kategorier som for eksempel:

 • cat6
 • cat6a
 • cat7
 • cat7a
 • cat8

Der findes også kategorier ned til cat2, men med den øgede hastighed på internettet, er disse efterhånden blevet for langsomme. 

Det anbefales derfor at vælge et cat6 kabel til private boliger som minimum, men hvis du gerne vil fremtidssikre din installation, kan du vælge et cat7 kabel, som kan overføre 10 Gbps over 100 meter  ved en båndbredde på 600 MHz.

Cat8 kabler er ofte brugt som erstatning for fiber leder kabler på korte distancer og er derfor ikke så relevante for ret mange husstande. 

#5 - Blødt eller stift PDS kabel 

Om du skal vælge et blødt eller et stift kabel afhænger af hvordan kablet skal trækkes, for skal det mures ind i en mur, så har kablet brug for noget mere beskyttelse og dermed en hårdere konstruktion, end hvis det blot skal trækkes langs med loftet. 

Når der skelnes mellem et blødt eller et stift PDS kabel er det altså den ydre isolering der her er tale om, og det er lidt de samme som en almindelig ledning, som er mere eller mindre egnet til udendørs brug, alt efter konstruktionen af det ydre lag af ledningen. 

Et stift kabel, kan være meget besværligt at trække gennem kabelbakker eller rør, og derfor anbefales det i dette tilfælde at bruge et blødt PDS kabel.

Produkttype
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Kabellængde (m)
0
0
0
0
0
Select all
AWG-ledningsstørrelse
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Skærmet
Netværkskabel-kategori
0
0
0
0
0
Select all
Produktfarve
0
0
0
0
0
0
Select all
Ledermateriale
0
0
0
0
Select all
Ledertype (Solid/Stranded)
0
0
Select all
Skærmet
Kabelafskærmning
0
0
0
0
0
0
Select all
Egnet til udendørs brug
Er på tilbud
Leveringstid
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007