avXperten

Optisk kabel

Find det rigtige optiske kabel her. Et optisk kabel er vigtigt i forhold til den gode lydoplevelse. Det optiske kabel er et meget stabilt kabel, hvilket sikrer optimal performance. Du kan selvfølgelig få kablet i flere forskellige længder, tilpasset så de passer til dit behov. Optiske kabler passer særlig godt til længere kablinger og derfor tilbyder vi også kabler af større længder. Er den rigtige lydoplevelse vigtig for dig? Så bliv klogere på lydkabler her.

Den digitale lyd

Der er flere fordele ved at benytte et digitalt lydkabel. Der er selvfølgelig et bredt udvalg på markedet og et godt bud kunne eksempelvis være, enten et HDMI eller et optisk kabel. Ved at benytte et digitalt kabel er det muligt at overføre lydsignalet ad mere end en kanal. Dette betyder i praksis, at man får en overførsel af lyden som ikke bliver forringet. Dette betyder ligeledes, at man får den bedst mulige lydkvalitet.

Forkortelsen SPDIF bruges generelt om digitale lydoverførsler. Forkortelsen står for Sony Philips Digital Interface og dækker over både optiske kabler og koax kabler. SPDIF er dermed en forkortelse som dækker over, at der sker en digital overførsel.

Hvilket kabel skal du vælge?

Det kan måske være svært at blive klog på, hvilket lydkabel som vil opfylde dine behov. Det vil selvfølgelig til enhver tid, være individuelt om man foretrækker at benytte et koax- eller et optisk kabel. Men vi opstiller her et par gode råd, som man som udgangspunkt bør følge. Et koax kabel bør man bruge, særligt når det ikke er nødvendigt at kable ret langt og i de tilfælde hvor lydkvaliteten er yderst vigtig for dig. Til de tilfælde hvor det er nødvendigt at trække et længere kabel, vil det oftest vise sig at være en fordel at bruge optiske kabler til formålet. Dette skyldes ganske enkelt, at et optisk kabel ikke skaber lige så meget modstand som et koax kabel. Man skal dog være opmærksom på, at der i et optisk kabel i højere grad vil være et tab af kvalitet, selvom dette i det store billede vil være minimalt.

Det er selvfølgelig vigtigt at se dette i et større billede og i hvilken sammenhæng, kablet skal benyttes i og hvilken performance, som der forventes. Særligt hvis der er tale om et musikanlæg, som der er blevet kastet mange penge og ikke mindst tid i, så kan det rigtige kabelvalg være afgørende og give den sidste finish. Er der derimod tale om, at man eksempelvis ønsker at kable et fjernsyn med et mindre anlæg, vil det i højere grad være oplagt at lægge vægt på hvad der helt praktisk kan lade sig gøre. Ønsker man at forbinde en Google Chromecast Audio eller en computer med en indbygget SPDIF udgang, er det i mange tilfælde et mini jack stik som benyttes. Du kan selvfølgelig også finde vores brede udvalg af mini jack stik her på siden.
Hvis det er gså er nødvendigt at tilkoble et digitalt billedsignal, kan det også være praktisk at benytte et HDMI kabel. Ved at benytte et HDMI kabel er det muligt at nøjes med et enkelt kabel til at tilslutte lyd og billede. Dette kan eksempelvis være særlig praktisk, når man er på farten. Du kan se vores store udvalg af HDMI her på siden.

Uanset hvad dine behov er og hvilke kabler, du ender med at vælge så gør man sig selv en tjeneste og vælge et digitalt kabel. Næsten uanset hvordan man vælger at se sine film eller høre sin musik, vil lydsporet være indspillet digitalt. Hvis man ender med at vælge den ældre analoge teknologi, forringer man lydkvaliteten betydeligt. Her vil et optisk kabel gøre en stor forskel for din lydoplevelse

E-mærket

 

Betalingskort

 

 

 

MenuKontaktKurvSøg