Alle køb kan byttes til 15. marts 2025 - Bestil før 20. dec og få pakken før jul!

Optisk splitter

Brug en optisk splitter til at fordele signalet fra en optisk lydenhed til flere modtagere. Effektive løsninger til solide priser, med hurtig levering.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Optisk splitter

Optisk Splitter - Kombinér flere optiske lydsignaler til ét kabel

Her på siden finder du vores udvalg af optiske splittere, som er enheder der bruges til at kombinere flere optiske lydsignaler til et kabel.

Ved at bruge en optisk splitter kan flere enheder bruge ét enkelt lydsystem, som eksempelvis kun har et indgangsstik.

Det optiske kabel bruges til digitale lydenheder og overfører ikke som de fleste andre kabler elektriske impulser, men et faktisk lydsignal, og ofte kan du genkende et optisk kabel på de gennemsigtige stik.

Du kan støde på udtrykket “Toslink splitter” og dette er blot et andet ord for en optisk splitter, og er også navnet på de gennemsigtige stik på kablerne.

Hvis du er i tvivl om hvilke Optisk splitter du har brug for, kan du læse med herunder, hvor vi har samlet lidt information, der kan hjælpe dig med at pejle dig ind på den rigtige løsning for dig.

4 ting du bør vide om en Optisk Splitter

Der findes mange forskellige modeller af optiske splittere, og fælles for dem alle er at de kombinerer to eller flere signaler til et signal, i stedet for at opdele disse, som navnet ellers godt kunne antyde.

Herunder finder du lidt information, som kan være nyttigt at kende til, når du skal finde din nye optiske splitter.

#1 - Her kan du få brug for en Optisk Splitter

Behovet for at anskaffe dig en optisk splitter opstår ofte, hvis du skal have installeret en ny hjemmebiograf, et surroundsystem eller lignende systemer, hvor mang lydenheder skal kombineres.

De fleste af disse systemer har ofte en lyd modtager eller en forstærker, som passer til systemet, men du kan godt komme ud for at der kun er en enkelt lydudgang fra forstærkerenheden, og her kommer den optiske splitter ind i billedet.

Den optiske splitter bruges nemlig til at kombinere lyd signalerne fra det større antal enheder til et enkelt stik, som så kan sættes til lydmodtager enheden.

Du kan af og til finde surroundsystemer, hvor denne optiske splitter følger med, men hvis du ønsker den bedste kvalitet, og i forvejen har investeret lidt ekstra i nogle gode optiske kvalitetskabler, så kan de godt betale sig at finde en rigtig god optisk splitter.

#2 - Antal udgange på en Optisk Splitter

De forskellige modeller af optiske splittere, har ofte forskelligt antal udgange, og tillader derfor at tilslutte et forskelligt antal enheder til udgangen på dit lydsystem.

Du kan ofte finde optiske splittere som kan kombinere op til 4 enheder til et kabel, hvilket gør det muligt eksempelvis at kombinere op til 4 højttalere med en lydudgang i lydsystemet.

Det betyder også at hvis du har flere udgange i dit lydsystem, så har du yderligere muligheder for at tilslutte flere enheder, ved at bruge en optisk splitter til hver udgang.

Antallet af udgange angives ofte på denne måde: 1 in/ 4 out, hvilket betyder at der i dette eksempel er et input, her kommer kablet fra din lydudgang ind i splitteren, og 4 udgange, hvor kablerne til lydenhederne sættes i.

Du vil ofte kunne finde følgende antal udgange på en optisk splitter, alt efter model:

  • 1 in/ 2 out
  • 1 in/ 3 out
  • 1 in/ 4 out

#3 - Optisk Splitter med eller uden Switch

Det er generelt set to måder hvorpå relæet for flere udgange kan håndteres, og i den forbindelse tales der om at den optiske splitter er med eller uden switch.

Hvis den optiske splitter har en switch, er denne ofte i form af en manuel switch, som du selv kan indstille, hvorvidt alle udgange skal have signal eller kun enkelte af udgangene får signal.

På den måde er du selv i kontrol over hvilke udgange eller lydenheder der benyttes, men det er også påkrævet at indstille den optiske splitter hver gang du skal bruge den, eller hvis udgangene skal skiftes fra gang til gang.

De fleste optiske splittere husker dog din indstilling fra gang til gang.

En optisk splitter uden switch, vil sende output signal til alle udgange og det kan betyde at du får nogle udgange som får signal, selvom der ikke er tilsluttet en aktiv enhed, hvilket kan forringe signalet til aktive enheder.

Hvis du ønsker at kunne prioritere hvilke enheder der får et signal fra den optiske splitter, er en model med switch ofte en god løsning, men hvis alle enheder altid skal have signal, kan du med fordel vælge en optisk splitter uden switch.

#4 - Størrelse på Optisk Splitter

De forskellige modeller af optiske splittere kan have meget forskellige størrelser, og alt efter hvor den optiske splitter skal placeres kan det være en fordel at overveje hvor stor denne splitter kan være.

Hvis splitteren eksempelvis skal placeres bag en reol, på loftet eller lignende, betyder det måske ikke så meget hvor stor enheden er, men skal den ligge synligt eller et sted hvor pladsen er trang, kan størrelse have en betydning.

Ofte er det sådan, at jo flere outputs du ønske, og jo bedre kvalitet du ønsker, jo større er selve enheden, men det er muligt at finde rigtig gode optiske splittere der ikke fylder mere end hvad der svarer til størrelsen på en lille dongle.

 

Betalingskort
avXperten
OBS! Din bestilling er først bindende, når vi har bekræftet din ordre.
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-handel siden 2007
Køb hos en dansk butik