avXperten

Chromecast

I denne kategori finder du Google Chromecast. Chromecast er en smart lille medieafspiller der tilsluttes en HDMI port i dit tv. Herefter kan du tilslutte den til dit trådløse netværk og streame indhold, som du styrer fra din smartphone, tablet eller Laptop over på tv-skærmen, uden brug af ledninger. Det er en nem måde at se indhold fra fx Netflix, HBO Nordic, Viaplay, YouTube, DR TV, TV2 Play, YouSee, Stofa og meget mere. Du kan downloade apps fra Google Play Store.

Chromecast - streaming for alle

En Chromecast er en lille enhed du bruger til at streame indhold fra din telefon op på den store TV skærm i stuen. Hvis du gerne vil se Netflix eller YouTube på dit TV kan du helt trådløst streame indhold fra din Smartphone via Chromecast til TV skærmen.Chromecast er en smart medieafspiller til at streame indhold fra mobil til TV skærm over trådløs netværk.
En Chromecast er en lille dongle, der kun fylder 13,5 x 51,8 x 51,8 mm. Donglen sættes i HDMI indgangen på din TV skærm. Når den er installeret styrer du via en app på din Androidtelefon eller iPhone/iPad. Du kan også styre den fra din computer. Når Chromecast først er installeret fungerer din telefon som fjernbetjening og du kan herefter ”caste” indhold fra app på telefonen op på TV skærmen.Det er en nem og praktisk måde at komme i gang med at streame TV og andet indhold.


Derfor skal du prøve en Chromecast

Når først du har prøvet en Chromecast er det svært at forestille sig at undvære den. Der er mange der snakker om at dagene hvor de store kabelsekslaber styrede er ved at være talte. Skal du ud og købe et kabel TV abonnement koster det hurtigt mere end 500,- kroner om måneden. Du skal også købe eller leje en speciel boks, som er stor og besværlig at installere.Med en Chromecast er du lynhurtigt i gang med at streame TV, og du kan nøjes med at tegne abonnement på de apps (såsom fx Netflix og HBO Nordic) som du virkeligt gider at se. Der er ikke besværlige kabler, der skal føres ind i huset til en stor boks, som du skal finde plads til. En Chromecast fylder næsten ingenting, og den sidder skjult i HDMI indgangen bag på TV’et. Nemmere og mere elegant bliver det ikke.Chromecast er både til dig, der er en erfaren bruger af TV apps og til dig, der ikke er vant til at surfe rundt på smartphones og tablets i hverdagen. Det hele foregår ved hjælp af husets Wi-Fi, så du skal ikke være bange for, at du skal tilslutte fem forskellige kabler og bokse, for at få det til at fungere. Chromecast skal aktiveres, og så er du ellers klar til brug. Det tager måske 2 minutter at komme i gang.


En verden af apps

Overvejer du at købe en Chromecast men er du nervøs for om der er indhold nok i forhold til dit kabel TV, behøver du ikke være nervøs. Apps hentes fra Google Play Store, og der er bogstaveligt talt tusindvis af forskellige apps der understøtter Chromecast.Nogle af de mest kendte apps er de mange apps, der viser film og TV indhold. Der er apps som Netflix, HBO Nordic, YouTube, Viaplay, Google Play Film, DR TV, TV2 Play, Telia TV, TDC Play/YouSee, Stofa, Plex, C More, Dansk Filmskat, Daily Motion, Vimeo og masser af udenlandske TV apps som NRK TV, ZDF, SVT.Der er også masser af musik apps, som kan streames som fx Spotify, Tidal, Google Play Music, SoundCloud og Deezer.Man kan caste alt hvad man kan finde i Chrome browseren direkte til TV skærmen. Det vil sige, at du behøver ikke gå ind i YouTube app’en, du kan faktisk se den pågældende video på hjemmesiden i Chrome og caste det til TV’et.Endelig kan du bruge skærmen til dine egne videoer og diasshows fra en foto-app som fx Google Fotos eller Google +. Med Chromecast kan du omdanne dit fjernsyn til en billedramme. Tilpas din fjernsynsskærm med Google Fotos, Facebook, nyhedsoverskrifter og meget mere.


Let at tilslutte

Chromecast leveres i en æske som indeholder Chromecast HDMI donglen, et USB-kabel (der bruges til strøm) og en USB-strømforsyning. Har skærmen et USB-stik, kan man strømføre sin Chromecast direkte herfra. Ellers bruges den medfølgende strømforsyning. Strømforsyningsadapter og USB strømkabel på medfølger.Chromecast tilsluttes en HDMI kanal og leder dig igennem installationen direkte på skærmen. Man skal indtaste koden til sit trådløse netværk, så Chromecast kan komme på internettet. Når det er gjort kan du begynde at bruge dine favorit apps.


Forskellige varianter

Chromecast findes i forskellige varianter. Den første på markedet var Chromecast 1 i 2013, som siden er blevet afløst af Chromecast 2. Chromecast 2 er 2. generation udgaven af Google populære medieafspiller. Chromecast 2 har et nyt udseende og forbedret funktionalitet, hurtigere Wi-Fi og et tyndere design.Chromecast Ultra er 4K Ultra HD udgaven af Chromecast, som kan streame indhold i 4K opløsning (3840 x 2160) Har du et 4K TV er det oplagt at købe en Chromecast Ultra, da billederne her er helt fabelagtige. Takket være Dual Band 2,4 og 5GHz Wi-Fi forbindelsen og tre interne antenner foregår streaming hurtigt og stabilt.Chromecast Ultra har en blændende billedkvalitet. Med Chromecast Ultra får du tydeligere billeder, klarere farver og mere jævn videoafspilning, når du streamer indhold på et 4K-fjernsyn. Uanset om dit fjernsyn er 4K eller HD, optimeres indholdet automatisk, så du får den bedst mulige billedkvalitet.Chromecast Audio er en digital audio medieafspiller der kan streame lyd fra mobil til højttalere over trådløs netværk. Chromecast Audio tilsluttes AUX-indgangen i dine højttalere, så du kan streame musik fra din telefon via Wi-Fi. Med Chromecast Audio får du en audioafspiller med superhøj kvalitet. Chromecast Audio understøtter tabsfri lyd i høj opløsning, som er endnu bedre end cd-kvalitet. Du kan streame lyd i op til 24-bit/96 KHz.


Skal man bruge ekstra udstyr?

En Chromecast kræver som sådan ikke noget ekstraudstyr ud over den telefon eller tablet, som du vil caste indhold fra og så et Wi-Fi netværk, så man kan streame indhold.Vær opmærksom på, at dit TV skal have en HDMI indgang for at du kan caste det til dig. Det har de fleste nyere fjernsyn som regel.Chromecast kræver ganske lidt strøm fra enten USB stik i TV’et eller via den medfølgende strømforsyning.Endelig er det måske værd at nævne, at du skal tagen abonnement på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og alle de andre for at du kan se dem. Det siger sig selv, at uden abonnement på en af tidligere nævnte tjenester, er der ikke noget indhold at caste til TV’et udover selvfølgelig gratis tjenester som YouTube eller DR TV.


E-mærket

 

Betalingskort

 

 

 

MenuKontaktKurvSøg