Chromecast

Google Chromecast – Smart medieafspiller til at streame indhold fra mobil til tv skærm over trådløs netværk. Se Netflix, HBO Nordic, Viaplay og meget mere

Filtrér
Sortering

Læs mere om Chromecast

Hvad er Chromecast?

En Chromecast er en lille trådløs medieafspiller, som tilsluttes til HDMI indgangen på dit TV, så du kan streame film og andet indhold, som du styrer direkte fra din mobiltelefon. Med en Google Chromecast kan du bruge alle dine apps, som du allerede har installeret på din telefon, da du caster indholdet over i Chromecast og op på den store TV skærm i stuen. Det er en hurtig måde at lave dit TV om til et Smart TV, så du let får adgang til streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic, Viaplay, YouTube, DR TV, TV2 Play og mange flere.

Hvordan bruger man Chromecast?

Chromecast fungerer helt trådløst, da den skal tilsluttes dit Wi-Fi netværk. Når Chromecast er installeret betjener du den via din iPhone eller Android telefon eller fra en tablet eller Laptop. Med Chromecast fungerer din telefon som fjernbetjening og du kan ”caste” indhold fra apps på telefonen op på TV skærmen uden at bruge batteri på telefonen. Fysisk er Chromecast enheden er en lille dongle, der kun fylder 13,5 x 51,8 x 51,8 mm, som fås i 3 udgaver:

 • En HD udgave (Chromecast 2)
 • En 4K Ultra HD udgave (Chromecast Ultra 4K)
 • En ren audio udgave (Chromecast Audio)

Chromecast leveres i en æske som indeholder Chromecast HDMI dongle, et USB kabel (der bruges til strøm) og en USB strømforsyning. Har skærmen et USB stik, kan man strømføre sin Chromecast direkte herfra. Ellers bruges den medfølgende strømforsyning.

Chromecast setup (hurtig opsætning)

Her er en hurtig-guide til opsætning af Chromecast. Du skal bare følge disse enkle trin:

 1. Tilslut din Chromecast til en af fjernsynets HDMI porte
 2. Gå ind på Chromecast.com/setup på din telefon og følg vejledningen
 3. Opret forbindelse til dit Wi-Fi netværk på din Chromecast
 4. Tryk på Cast knappen i en app og stream indholdet til dit TV

Det er en hurtig og nem proces og du guides igennem hele installationen med en let forståelig menu direkte på skærmen.

Chromecast setup (udførlig opsætning)

Her kan du se en mere udførlig guide til opsætning af Google Chromecast:

 1. Tilslut din Chromecast til en af fjernsynets HDMI porte og USB strømstikket til en kompatibel USB strømport på dit TV eller til en stikkontakt, så din Chromecast får strøm.
 2. Download Google Home app’en fra Google Play Store.
 3. Log ind på Google Home.
 4. På menulinjen vælger du ”enheder”, her kan du se din nye Google Chromecast.
 5. Vælg ”set up”. Google Home app’en forbinder nu med din Chromecast.
 6. Når de to enheder er parret skal du godkende en kode, som kan ses på skærmen.
 7. Vælg et Wi-Fi netværk og tilslut din telefon (det skal være samme netværk de to enheder arbejder på).
 8. Nu er du klar til at streame indhold fra din telefon. Tryk på ”Cast” ikonet, når du afspiller indhold, og vælg din Chromecast.

Slip for dyre TV abonnementer

Når først du har prøvet en Chromecast er det svært at forestille sig at undvære den. Hvis du stadig har et dyrt kabel TV abonnement hos en af de store kabel selskaber, ved du at de hurtigt koster mere end 500,- kroner om måneden. Du skal også købe eller leje en speciel boks, som er stor og besværlig at installere. Med en Chromecast er du lynhurtigt i gang med at streame TV, og du kan nøjes med at tegne abonnement til de tjenester (fx Netflix), som du virkeligt gider at se. Der er heller ingen besværlige kabler, der skal føres ind i huset til en stor boks, som du skal finde plads til. En Chromecast fylder næsten ingenting, og den sidder skjult i HDMI indgangen bag på TV’et. Nemmere og mere elegant bliver det ikke.

En verden af film og TV apps

Overvejer du at købe en Chromecast, men er du nervøs for om der er indhold nok i forhold til dit kabel TV, behøver du ikke være nervøs. Der findes masser af apps til din telefon. Nogle af de mest kendte apps er de mange apps, der kan bruges til at streame film og TV. Her er blot nogle få:

 • Netflix
 • HBO Nordic
 • YouTube
 • Viaplay
 • DR TV
 • TV2 Play
 • TDC Play
 • YouSee
 • Stofa
 • C More

Plus mange flere som Dansk Filmskat, Google Play Film, Telia TV, Plex, Filmstriben, Daily Motion og Vimeo. Der er bogstaveligt talt tusindvis af apps, der understøtter Chromecast. Der findes også masser af udenlandske TV apps som NRK TV, ZDF og SVT.

Kan jeg bruge Chromecast til musik?

Chromecast er perfekt til musik streaming. På lyd-siden er der masser af musik apps som fx:

 • Spotify
 • Tidal
 • Google Play Music
 • SoundCloud
 • Deezer
 • YouSee Music
 • TDC Play
 • YouTube

Alt hvad du kan finde på Chrome kan castes

Man kan faktisk caste alt hvad man kan finde i Chrome browseren direkte til TV skærmen. Det vil sige, at du kan se YouTube direkte i Chrome browseren uden at behøve gå ind i YouTube app’en. Hvis du har en Windows pc eller Laptop med Chrome installeret kan du tilføje en ”Casting” knap til Chrome browseren, og så kan du caste indholdet fra browseren direkte op på TV skærmen. Endelig kan du bruge skærmen til at vise dine egne videoer, fotos og diasshows fra en foto app som fx Google Fotos eller Google +. Med Chromecast kan du omdanne dit fjernsyn til en billedramme. Tilpas din fjernsynsskærm med Google Fotos, Facebook, nyhedsoverskrifter og meget mere.

Hvordan styrer jeg Chromecast?

Du bruger blot telefonen som fjernbetjening. I modsætning til mange andre medieafspillere har Chromecast ikke en decideret brugerflade, som du manøvrerer rundt i med en fjernbetjening. I stedet bruger Google Chromecast de apps, der allerede findes på din telefon eller tablet til at sende video til fjernsynet. Du kan også streame fra din Laptop hvis du bruger Chrome browser.

Hvor meget batteri sluger Chromecast?

Når du streamer indhold tager Chromecast over og streamer video direkte fra serveren, hvilket betyder, at du får god og stabil billedkvalitet, som ikke slider på telefonens batteri. Understøttede apps viser en Cast knap, som du kan trykke på for at oprette forbindelse til Chromecast. Dette fungerer med både iOS og Android enheder. Det betyder samtidig, at du kan bruge telefonen til andre opgaver mens du streamer TV.

Hvad er forskellen på de forskellige Chromecast modeller?

Chromecast findes i forskellige varianter. Den første på markedet var Chromecast 1 fra 2013, som siden er blevet afløst af Chromecast 2. Chromecast 2 har et nyt udseende og forbedret funktionalitet, hurtigere Wi-Fi og et tyndere design. Den nyeste udgave er Chromecast Ultra, som er 4K Ultra HD udgaven af Chromecast. Den kan streame indhold i 4K opløsning (3840 x 2160). Med Chromecast Ultra får du tydeligere billeder, klarere farver og mere jævn videoafspilning, når du streamer indhold på et 4K fjernsyn. Uanset om dit fjernsyn er 4K eller HD, optimeres indholdet automatisk, så du får den bedst mulige billedkvalitet. Chromecast Audio er en digital audio medieafspiller der kan streame lyd fra mobil til højttalere over trådløs netværk. Chromecast Audio tilsluttes AUX-indgangen i dine højttalere og så får du en audioafspiller med superhøj lydkvalitet. Chromecast Audio understøtter tabsfri lyd i høj opløsning, som er endnu bedre end CD kvalitet. Du kan streame lyd i op til 24-bit/96 KHz.

Skal man bruge ekstra udstyr

En Chromecast kræver som sådan ikke noget ekstraudstyr ud over den telefon, pc eller tablet, som du vil caste indhold fra og så et Wi-Fi netværk, så man kan streame indhold. Vær opmærksom på, at dit TV skal have en HDMI indgang for at du kan caste til det. Det har de fleste nyere fjernsyn som regel. Chromecast kræver ganske lidt strøm fra enten USB stik i TV’et eller via den medfølgende strømforsyning. Endelig er det måske værd at nævne, at du skal tegne abonnement på de tjenester, som Netflix, HBO Nordic osv for at du kan se dem. Det siger sig selv, at uden abonnement på disse, er der ikke noget indhold at caste til TV’et bortset fra gratis tjenester som YouTube eller DR TV.

Chromecast er en smart lille medieafspiller der tilsluttes en HDMI port i dit TV. Med en Chromecast kan du streame Netflix, HBO Nordic, Viaplay, YouTube, DR TV, TV2 Play og meget mere trådløst til dit TV via Wi-Fi. Du styrer Chromecast fra din smartphone, tablet eller laptop.

Chromecast er b.la. også indbygget i smarte Android TV enheder.

Mangler du en løsning til at hænge dit fjernsyn på væggen? Se vores store udvalg af vægophæng til Tv.

Find også en smart Apple TV, luft ventilator, eller hjemmebiograf projektor samt utallige andre elektroniske enheder i vores store sortiment.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007