Halogenpærer

Her på siden finder du vores udvalg af halogenpærer til dit hjems eller din arbejdsplads mange lamper og andre lyskilder.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Halogenpærer

Osram 64653 Halogen Pære 250W - 900lm (24V)
Osram 64653 Halogen Pære 250W - 900lm (24V)

Kun til brug i projektorer
Giver klare og skarpe billeder

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 14. oktober 2024

Halogenpærer med klart og behageligt lys

Her på siden finder du vores komplette udvalg af halogenpærer, som giver et klart og behageligt lys.

Halogenpærer fås i mange varianter, forskellige sokkeltyper, forskellige farvetemperaturer og med forskellige levetider.

Fælles for dem er at halogenpærer giver et meget klart lys, der gør dem perfekte til for eksempel badeværelset, hvor du har brug for at have en klart lys for at kunne sætte håret, klippe skægget eller lægge makeup.

Halogenpærer tænder hurtigt, næsten omgående og det betyder du ikke skal stå og vente på at lyset kommer op i styrke, samtidig er mange modeller dæmpbare, og kan justeres i styrken.

Hvis du er i tvivl om hvilken halogenpære du har brug for, så læs med herunder og få hjælp til at vælge den rigtige halogenpære for dig.

5 ting du skal vide når du kigger efter halogenpærer

Der er mange udformninger, sokkeltyper og modeller af halogenpærer, og det kan derfor godt være en udfordring at finde frem til den rigtige halogenpærer.

Herunder finder du nogle ting der er rart at vide, når du kigger efter halogenpærer.

#1 - Sokkeltype for halogenpærer

Der findes flere forskellige sokkeltyper for halogenpærer, og sokkeltypen er ret vigtig at være opmærksom på, da halogenpæreren ikke kan sættes i lampen, hvis den har en forkert sokkel.

Sokkeltyperne er for eksempel:

  • G4
  • G9
  • GU4
  • GU5.3
  • GY6.35

Herunder kan du se en kort beskrivelse af de forskellige sokkeltyper:

Sokkeltype

Beskrivelse

G4

En ret lille halogenpære med to stifter. G4 bruges ofte i spotlamper, og denne sokkel type vælges, når der er to små huller i lampens fatning.

G9

En lille halogenpære, som ligesom G4 er en stiftpære, men her er stifterne udformet som små bøjler. Fatningen til en G9 pære er ofte en rektangulær fatning, med et bredt rektangulært hul.

GU4

En spotpære med stifter magen til G4 og fatningen ligner også den fra G4, her er pæren noget større og stifterne monteret i en rektangulær del af pæren.

GU5.3

En halogenspot, som minder meget om GU4 i udformningen, men som har lidt bredere stifter.

GY6.35

Minder meget i størrelse og udformning om G4, men stifterne er noget tykkere.

Generelt er halogenpærer beregnet til spotlamper og derfor er sokkeltyperne ret små, da der i spotlamper ofte ikke er så meget plads.

#2 - Levetid for halogenpærer

Levetiden for halogen pærer kan variere meget og du kan derfor med fordel kigge efter en halogenpære med så lang levetid som muligt.

Levetiden opgøres i timer og angiver det forventede antal timer, som halogenpæren kan være tændt før den skal skiftes.

De fleste halogenpærer har en levetid på ca. 2000 til 2500 timer, svarende til 105 dages uafbrudt tænding, men det er muligt at få halogenpærer med en levetid på op til 4000 til 5000 timers levetid.

Skal du bruge din halogenpærer til badeværelset bliver den i gennemsnit tændt i ca. 90 minutter om dagen, og det betyder at med en levetid på 2500 timer, så kan pæren holde i ca. 4- 5 år.

#3 - Farvetemperatur halogenpærer

Kelvin er måleenheden for lysets farvetemperatur og antallet af Kelvin fortæller om lyset er koldt eller varmt i farven.

Varmt lys er ofte gulligt eller rødligt i skæret, hvor koldt lys er blåligt i skæret.

Lysets farvetemperatur kan være interessant, når du skal bruge lyset til at skabe en bestemt stemning i et rum, for eksempel kan du skabe hyggestemning ved at vælge et varmt lys, med et lavt antal Kelvin.

Du kan også give din hjerne bedre forudsætninger for fokus og koncentration, ved at vælge en farvetemperatur der ligger så tæt på dagslyset som muligt, altså et koldt lys, ved at vælge lys med et højt antal Kelvin.

Halogenpærer har ofte et ret højt antal Kelvin, ofte mellem 2700 og 3000 Kelvin, som hører under det kolde lys.

Halogenpærer minder meget om dagslyset og giver et koldt og meget klart lys, der fungerer rigtig godt med arbejdslamper eller ved skrivebordet.

Derfor er halogenpærer ofte brugt i spotlamper, arbejdslamper og up-lights lamper, da de giver et meget kraftigt og klart lys, der gør det meget nemt at se hvad man laver.

#4 - Styrke på halogenpærer

Styrken på halogenpærer bliver ofte angivet i Watt (W) men det er ikke de samme Watt klasser som du kender fra for eksempel glødepæren.

Vi har derfor lavet en oversigt over hvad de forskellige styrker i halogenpærer svarer til i glødepærer.

Halogenpære styrke i Watt

Svarer til glødepære styrke i Watt

7 W

10 W

14 W

15 W

14,3 W

20 W

19 W

25 W

25 W

40 W

28 W

40 W

35 W

50 W

50 W

60 W

140 W

175 W

160 W

200 W

400 W

500 W

#5 - Typer af halogenpærer

Halogenpærer findes i mange udformninger og som hovedregel er disse inddelt i 3 typer:

  • Halogenpærer
  • Halogenspot
  • Halogenrør

Halogenpærer

Er karakteriseret ved at det enten er de helt små pærer eller også er de små pærer indarbejdet i en stor pære, der ligner de traditionelle kronepærer, ofte med en E27 sokkel.

Ellers er det enkeltstående stift pære, der er beregnet til de lamper som ikke levner meget plads til pæren, for eksempel spot lamper.

Halogenspot

Er er halogenpæren udformet som en spot, hvor der er en slags skærm rundt om halogenpæreren og et las der lukker spotten af.

Det er typisk spots med stifter eller bøjler, som kan sættes ind i spotlamper med lidt mere plads, eller bruges i wiresystemer, som du måske kan huske fra 1990’erne.

Halogenrør

Halogenrør ligner et lille lysstofrør og giver et meget kraftigt lys, de bruges ofte i arbejdslamper og kan fås med helt op til 400 Watt i styrke.

Halogenrørene udvikler en del mere varme end andre former for halogenpærer og kræver derfor ofte en speciel indkapsling der kan holde til varmen.

Udfasning af halogenpærer

I 2018 satte EU kommissionen en udfasning af halogenpærer i kraft, og denne udfasning betyder at der gerne må sælges men ikke produceres halogenpærer fremadrettet.

De halogenpærer der sælges på markedet i dag er således de sidste det er muligt at få fat i, så hvis du har en lampe eller spot, beregnet til halogenpærer, som du er rigtig glad for, så kan det være nu du skal købe ekstra halogenpærer til den.

Det er altså stadig fuldt lovligt at sælge halogenpærer og det er også fuldt lovligt at benytte halogenpærer i dine lamper derhjemme.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007