LED pærer

Stort udvalg af LED pærer. LED pærer har utroligt lang levetid. En LED pære holder 15 gange så længe som en glødepære. LED pæren har et lavt energiforbrug.

Læs mere om LED pærer

LED Pærer - hvilken er den rigtige?

Her kan du sen en video om fordelene ved LED pærer i forhold til gammeldags glødepærer.

Stort udvalg af LED-pærer

Her hos avXperten har vi et enormt stort udvalg af LED lys. Du finder alle de populære størrelser samt ekstremt moderne pærer til Smart Home-løsninger og lignende.

Vi har blandt andet følgende forskellige pæretyper repræsenteret i shoppen:

Uanset hvilken pæretype du er på udkig efter, kan du være helt og aldeles sikker på, at vi har denne i allerhøjeste kvalitet.

Kvalitet er nemlig ekstremt vigtigt for os, og vi stræber altid efter at have de bedste produkter til de bedste priser, hvilket også gør sig gældende med LED-pærer.

Hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art til vores LED-pærer, så tøv endelig ikke med at give os et kald på 86 32 71 71. Foretrækker du at få hjælp over mail, kan dette også sagtens lade sig gøre. I givet fald skal du sende en mail til info@avxperten.dk

LED giver effektivt lys

Lys er helt ekstremt vigtigt for, at vi mennesker kan føle os veltilpasse. Går vi rundt i for meget mørke, risikerer vi at blive smådeprimerede. Derfor er det også vigtigt, at man har noget godt, kraftfuldt lys i hjemmet eller på arbejdet. Det vil nemlig kunne berige en med energi, og særligt i de mørke vintermåneder er kunstigt lys vigtigt.

Og netop et godt, kraftfuldt lys kan LED-pærer levere. At kunne levere et godt lys er dog langt fra LED-pæres eneste force. I afsnittet herunder fremhæver vi en række yderligere fordele ved LED-pærer.

Fordele ved LED-pærer

En af de helt store fordele ved LED-pærer er, at pærer af denne type er ekstremt energieffektive. I forhold til en almindelig sparepære bruger en LED-pære cirka 25 % mindre strøm.

Når det kommer til forventet levetid, så leverer LED-pæren også varen. Sådanne pærer har nemlig en forventet levetid på mellem 10 og 25 år, mens den gennemsnitlige sparepære typisk holder mellem seks og 10 år.

Derudover har LED-pæren også den fordel, at den tænder straks. Du har sikkert før oplevet pærer, der lige skal varme op, før de for alvor blænder igennem. Sådan forholder det sig ikke med LED-pærer. De lyser kraftfuldt, så snart du tænder på kontakten.

Ydermere er det værd at nævne, at mange LED-pærer er justerbare, hvad angår lysstyrke, hvilket kan være rigtig nyttigt i mange rum.

Sidst, men ikke mindst er en styrke ved LED-pærer, at de er hårdføre, hvilket gør, at de sagtens kan bruges udendørs. Dermed adskiller de sig også fra sparepærer på dette område. Sparepærer er nemlig ganske følsomme over for temperatursvingninger, hvorfor de typisk går i stykker rigtigt hurtigt, sæt de bruges udendørs.

Kig efter Ra-værdien, når du vælger LED-pærer

En LED-pære er desværre ikke bare en LED-pære. Hvis du bliver alt for prisbevidst og køber den billigste LED-pære, du overhovedet kan finde, får du sandsynligvis en ganske dårlig pære.

Hos avXperten har vi både fokus på pris og kvalitet. Det betyder, at vores produkter er prisvenlige, men aldrig så meget at vi går på kompromis med kvaliteten.

Hvis du vil øge chancen for, at den LED-pære, du køber, er af en vis kvalitet, skal du holde øje med Ra-værdien, som står for farvegengivelsen. Desto højere Ra-værdien er, desto bedre lyskvalitet får du. En LED-pære bør som minimum have en Ra-værdi på 80.

Kig derudover efter farvetemperaturen og Lumen

Foruden Ra-værdien gør du klogt i at kigge efter forholdene ’farvetemperaturen’ og ’Lumen’. Farvetemperaturen er formentligt angivet som Kelvin-værdien. I Nordeuropa har standarden næsten altid været på 2700 Kelvin, mens den i Sydeuropa typisk har været omkring 3000 Kelvin.

Hvis du vil have en LED-pære, der leverer, hvad du forbinder med et almindeligt lys, bør du derfor købe en pære med en farvetemperatur på 2700 Kelvin.

Det sidste forhold, du skal være opmærksom på, er som sagt Lumen. Lumen kan siges at være afløseren for Watt.

Hvis du er på udkig efter en LED-pære, der svarer til 60 Watt, skal du købe en pære med cirka 800 Lumen. Hos avXperten forsøger vi så vidt muligt både at angive Watt og Lumen for at hjælpe dig som forbruger mest muligt.

Ingen pæretyper lever længere tid end LED-pærer

LED-pærer er de pærer, som har den længste levetid. Man skal derfor ikke bekymre sig om snarlig udskiftning af pærer eller spots, hvis man investerer i LED-pærer til hjemmet.

De pærer, som, traditionelt set, har den korteste levetid, er gløde- og halogenpærer, som sjældent lever meget længere end tre år. En sparepære klarer sig sædvanligvis lidt bedre med sin gennemsnitlige levetid på mellem fem og 10 år.

Lysstofrør har næsten en lige så lang levetid som LED-pærer, men må se sig slået på målstregen. Levetiden for lysstofrør er sædvanligvis 10-20, mens LED-pæres levetid, som tidligere nævnt, er 10-25 år.

LED-pærer er altid en god investering

Jo før man får udskiftet sine nuværende pærer med LED-pærer, desto større en tjeneste gør man sig selv. LED-pærer er nemlig ekstremt energieffektive, hvorfor man på den lange bane altid vil tjene penge ved at installere LED-pærer i hele hjemmet.

Hvor stor en potentiel besparelse er, afhænger af, hvilke pærer man har lige nu. Hvis man har gløde- og halogenpærer, vil besparelsen være ekstremt stor. I så fald vil det langt fra være umuligt at opnå en besparelse på hele 85 %. Du kan kombinere brugen af LED-pærer med andre elbesparende løsninger som en strømspareskinne. Denne skinne sikrer at dine enheder ikke bruger standby strøm, og kan sammen med udskifting til LED-pærer give store besparelser på din samlede elregning.

Er LED-pærer dyrere end andre pærer?

Vi har allerede berørt de mange fordele, der er forbundet med LED-pærer. Med tanke på det forestiller man sig også, at LED-pærer er markant dyrere end alternativerne.

LED-pærer er da typisk også lidt dyrere end andre pærer, men merprisen lader sig altid lynhurtigt tjene hjem grundet de mange forskellige fordele, som LED-pærer har.

Særligt pærernes energieffektivitet gør, at det økonomisk set altid kan betale sig at give lidt ekstra for at få en LED-pære frem for en anden pæretype.

Derudover er levetiden for LED-pærer også ganske lang, hvorfor du slipper for ret mange udgifter til udskiftning af pærer.

En bekymring, som du uden tvivl vil få, hvis du i stedet går med en billigere løsning og investerer i gløde- og halogenpærer.

Derfor egner LED-pærer sig godt til alle typer rum

LED-pærer er perfekte til belysning af alt fra soveværelse og stue til køkken og kontorrum, hvilket er ret imponerende, da behovet for lys typisk er forskelligt fra rum til rum.

Årsagen til, at LED-pærer er den perfekte belysningskilde i samtlige rum, skal findes i LED-pærens fleksibilitet. Mange LED-pærer giver forbrugeren mulighed for at justere lysstyrken. Dermed kan man let finde den lysbalance, der egner sig perfekt til et givent rum. Bemærk, at det ikke er alle LED-pærer, der har denne værdifulde funktionalitet.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt de(n) LED-pære(r), som du har fundet i vores shop, kan justeres i lysstyrke, så tøv endelig ikke med at tage kontakt til os på 86 32 71 71.

LED-pærer til udendørs belysning

Hvis du mangler kvalitetspærer til udendørs belysning, bør du vælge LED-pærer grundet disses hårdførhed. LED-pærer er ingenlunde skrøbelige og overlever uden problemer temperaturudsving, hvilket ikke gør så gældende for mange af alternativerne.

LED-pærer er, som tidligere nævnt, yderst fleksible, hvorfor du uden problemer vil kunne sørge for, at de leverer den mængde lys, som du ønsker.

Pærerne kan derfor bruges til at sætte en særlig stemning. Hvis du har en hyggelig have med flotte planter og deslige, vil et afdæmpet lys sandsynligvis være rigtig smukt, og det vil LED-pærer altså kunne levere.

Har du derimod et område, som du ønsker lyst kraftigt op, vil LED-pærer også sagtens kunne klare denne opgave for dig.

Hvordan fungerer en LED-pære?

LED står for ’Light Emitting Diode’, altså lysdiode. Ligesom alle andre dioder er en lysdiode en halvleder. En halvleder er noget særligt materiale, hvor den ene side er negativt ladet, mens den anden er positivt ladet. Sagt på en anden måde har den ene side et overskud af elektroner, mens den anden side har huller, som de ekstra elektroner falder ned i.

I en lysdiode er halvlederen for det meste lavet af galliumarsenid. Dette særlige materiale frigiver partikler, som kaldes fotoner (lys!), når elektronerne falder ned i et hul.

Når man sætter strøm til en lysdiode, bevæger elektronerne sig og falder ned i hullerne, hvilket resulterer i, at der kommer lys.

Der findes LED-lys i alle farver

I begyndelsen var det meste LED-lys rødt, og det er der en ganske særligt grund til. Hvis du skal forstå grunden, skal du vide, at jo lettere elektronerne falder ned i hullerne, desto lavere er frekvensen.

Rødt lys har den laveste frekvens af alt synligt lys, og det er dermed den farve, som man lettest kan skabe med LED-lys.

I dag er producenterne yderst skarpe og kan uden problemer kreere lys i den ønskede farve. Langt de fleste foretrækker hvidt lys, og hvordan man skaber den type LED-lys er nærmest et kapitel for sig.

I virkeligheden er hvidt lys fra en LED-pære alle regnbuens farver – præcist som lyset fra solen. Vi mennesker registrerer dog ikke alle nuancerne, men ser i stedet bare summen af blandingen, og denne sum er altså, hvad vi betegner som hvidt lys.

Historien om LED

LED er som sådan ikke nogen ny opfindelse. De første LED-lys kan dateres mange år tilbage.

Forskningen bag LED-lyskilder tog for alvor fart i 1960’erne, hvilket pudsigt nok skyldtes et apparat, som de færreste forbinder med lys, nemlig en fjernbetjening.

De allerførste fjernbetjeninger anvendte lydsignalet med frekvenser, der var uden for vores hørefelt. Det fungerede på mange områder ganske fint. For os mennesker i hvert fald. For hysdyrene var historien en anden. Hunde havde for eksempel ikke besvær med at høre lydene, og de blev derfor vældigt forstyrrede og irriterede over lydene.

Man måtte derfor finde et alternativ, og dette mål satte skub i udviklingen af LED-lys. Mange af de efterfølgende fjernbetjeninger var nemlig med infrarøde dioder.

I begyndelsen var lyset fra dioderne ikke synligt for det menneskelige øje. At skabe synligt LED-lys er dermed noget, man har arbejdet på og forfinet sidenhen, og i dag er man kommet rigtig, rigtig langt. Derfor kan en moderne LED-pære levere et helt sublimt synligt lys, hvilket er afgørende, at denne pæretype er den ypperste på markedet.

Yderligere spørgsmål angående vores LED-pærer?

Hvis du har yderligere spørgsmål angående vores LED-pærer, så tøv endelig ikke med at give os et kald på 86 32 71 71. Hvis du foretrækker at få rådgivning via en mailkorrespondance, kan dette også sagtens lade sig gøre. I givet fald skal du sende en mail til info@avxperten.dk.

Vi har skrevet produktbeskrivelser til samtlige af vores LED-pærer, så det er muligt, at du kan finde de oplysninger, som du efterspørger i nogle af disse beskrivelser.

Find også et stort udvalg af smart home pærer fra Philips Hue i vores store sortiment


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007