Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

GU5.3/MR16 - LED pærer

Her finder du vores udvalg af GU 5.3 LED pærer, også kaldt MR16 LED pærer. Passer til GU 5.3 sokkel, som ofte minder lidt om GU10 varianten blot lidt anderledes.

Filtrér
Sortering

Læs mere om GU5.3/MR16 - LED pærer

Forever LED pære GU5.3 - 3W (25W) Varm hvid - 38gr
1 Anmeldelser
Forever LED pære GU5.3 - 3W (25W) Varm hvid - 38gr
1 Anmeldelser

Ideel ved dekorativ belysning
Perfekt erstatning for traditionelle glødepærer

Læs mere På lager

GU5.3/MR16 - Lys dit hjem op med LED pærer

Her på siden finder du GU5.3 LED pærer - en type der også ofte kaldes MR16 LED pærer.

En LED pærer fungerer således, at den indeholder en lille diode, der skaber lys, når strøm ledes igennem den - og så bruger den i øvrigt ca. 90 % mindre i strøm end en glødepære.

En GU5.3 LED pære kan, med sin skålformede pære og sokkel med to små strømledere, sammenlignes med de lidt større GU10 halogen spots, som de fleste efterhånden kender.

En LED pære er en effektiv form for belysning, fordi den som lyskilde præsterer 100 lumen pr. Watt, hvor almindelige glødepærer fx. kun er i stand til at præstere 10 lumen pr. Watt.

5 Ting at overveje, når du skal købe LED pærer

GU5.3 LED pærerne her på siden tilbyder, om end de måske ser ens ud ved første øjekast, faktisk en del forskellige features, som du skal tage i betragtning, når du vælger din pære.

Heldigvis får du her på siden mulighed for at sætte dig ind i de features, som er relevante i forbindelse med udvælgelsen af en GU5.3 LED pære, så du får valgt den rette pære til dig.

Hvad refererer Watt og lumen fx. til, og hvad er levetiden på GU5.3 LED pærerne egentlig?

Der kan opstå mange spørgsmål, når du er på jagt efter netop den LED pære, som passer ind i din hverdag, og som skal kunne leve op til de krav, du stiller til LED pærer i dit hjem.

#1 - Watt og lumen

Da man før i tiden kun havde glødepærer til rådighed var det standard, at man brugte Watt som måleenhed, når man skulle beregne den grad af energi, som en specifik pære brugte.

Watt er en måleenhed for den grad af energi, et elektrisk apparat bruger pr. sekund.

I dag er det anderledes, da der, alt efter typen af lyskilde, kan være forskel på, hvor stor en mængde Watt, denne type bruger for at afgive samme lysmængde som en anden lyskilde.

Af den årsdag kigger man i dag ikke kun på mængden af Watt i en pære, men også Lumen.

Lumen refererer til den mængde af lys, der stråler ud gennem pæren (dvs. lysstrøm).

Hvis du vil kende effektiviteten af en LED pære, er det derfor både Watt og Lumen, som du skal tage i betragtning, når du jagter en LED pære, som skal leve op til dine forventninger.

Nedenfor kan du se, hvilken mængde af Watt og Lumen LED pærerne her på siden tilbyder.

  • 20 W og 230 Lumen
  • 25 W og 230 Lumen
  • 35 W og 345 Lumen
  • 50 W og 621 Lumen

#2 - Farvetemperatur

Hvis du, når du browser denne side igennem, sidder og tænker: “Jamen, har LED pærerne ikke alle sammen samme farve? Der står da her, at de har et hvidt lys med varmt skær?”

Ved første øjekast kan det godt se ud som om, at farven er det samme ved alle LED pærer.

Men det er ikke tilfældet, da der godt kan være forskel på LED pærernes “farvetemperatur.”

Farvetemperatur beskriver lyskildens egen farve og er med til at angive, om lyskilden kaster et varmt eller koldt lys over sine omgivelser, når der tændes for den.

Farvetemperatur måles i Kelvin (K) - en skala der går fra 0 til 10.000 K.

Lave temperaturer er lig med varmt lys, og høje temperaturer er lig med koldt lys, hvilket vil sige, at jo højere temperaturen er, desto koldere fremstår lyset, når man tænder for pæren.

I tabellen nedenfor kan du se hvor varme, neutrale og kolde farver typisk ligger på skalaen.

Varme farver

Neutrale farver

Kolde farver

2.700 - 3.200 K

3.500 - 4.000 K

4.000 - 5.000 K

Du kan i de enkelte LED pærers produktbeskrivelser se, hvad deres farvetemperatur står til.

Derudover giver vi dig nedenfor en opremsning over de K værdier, der findes her på siden.

  • 2.200 - 2.700 K
  • 2.700 K
  • 3.000 K

#3 - LED pærens levetid

Er du en ven af miljøet, der ønsker at spare på køb af LED pærer, eller er du ganske enkelt ikke vild med tanken om at bøvle med udskiftning af spotlys på badeværelset alt for ofte?

Udover Watt, Lumen og farvetemperatur, er det et godt tip at kigge efter levetid, da det har betydning for, hvor længe LED pæren holder, og hvornår den igen skal udskiftes.

Leder du efter LED pærer, der skal sidde i loftet på kontoret i din nystartede virksomhed, er det måske en god ide at vælge LED pærer med lange levetider, så du ikke skal flytte rundt på dine medarbejdere alt for ofte, når pærerne skal udskiftes.

Køber du derimod dine LED pærer med det formål, at de skal sidde i brusekabinen, der kun anvendes én eller få gange om dagen, er LED pærens levetid måske knap så vigtig for dig.

Nedenfor får du et overblik over, hvor lange levetider GU5.3 LED pærerne her på siden har.

  • 15.000 timer
  • 25.000 timer

Det er nu op til dig at vurdere, hvor længe der skal gå, inden du behøver at udskifte de LED pærer, som du har tænke dig at købe og installere i dit hjem.

#4 - EyeComfort

Visse af GU5.3 LED pærerne her på siden kommer i form af et design kaldet “EyeComfort.”

LED pærer med “EyeComfort” design er lavet med henblik på at skåne dine øjne for skarp og hård belysning, der vil kunne belaste dine øjne.

For skarpt lys kan være blændende, og for blødt lys kan komme til at flimre - noget som du ved LED pærer med EyeComfort undgår, fordi de er designet til at generere behageligt lys.

LED EyeComfort pærerne er et godt valg til dig, der drømmer om spotlys til dit hjem, men som samtidig ønsker en afslappet atmosfære, hvor komfort er alfa og omega for hyggen.

Forestil dig, at du kommer hjem efter en hektisk dag på kontoret, hvor skarpe lys har skudt deres stråler ned i nakken af dig hele dagen, mens computerens blå lys drillede dine øjne.

I et sådant tilfælde vil det være rart at blive mødt af EyeComfort LED pærernes behagelige lys, så du nænsomt kan falde til ro, inden du påbegynder forberedelsen af aftensmaden.

#5 - Dæmpbare LED pærer

Er du en fan af at dæmpe belysningen fredag aften, når rødvinen tages frem, og den lækre flanksteak, som du har forberedt på grillen et par timer, endelig er klar til at blive serveret?

Så er der gode nyheder til dig: Det er muligt at købe dæmpbare GU5.3 LED pærer.

At kunne dæmpe belysningen kan være rart, hvis man får et middagsselskab på besøg, og der skal skabes en hyggelig og afslappet stemning, der kan bryde hverdagens travlhed.

Men det er også et fedt feature, hvis man skal sidde i sin foretrukne lænestol med en god bog i hånden, og man i den forbindelse ønsker sin primære belysning fra en læselampe.

Dæmpning af LED pærer fungerer i og med, at du kan indstille pærens temperatur, så den fx. går fra 2.700 K til 2.200 K, hvilket medfører, at lyset bliver varmere, når det dæmpes.

Produkttype
0
0
Vælg alle
Lysfarve
0
0
0
0
0
Vælg alle
Effekt (W)
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Lysstyrke (Lumen)
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pære levetid (t)
0
0
0
Vælg alle
Tilsvarende pæreeffekt (W)
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Antal pærer
0
Vælg alle
Farvetemperatur (max) (K)
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007