Antennedåse

Køb professionelle antennedåser og det rigtige tilbehør. Gennem antennedåsen etableres det signal, der blandt andet giver adgang til TV-kanaler.

Læs mere om Antennedåse

Hvilken antennedåse skal jeg vælge?

Se en video der forklarer hvordan antennedåser virker.

Antennedåse, alt i antennedåser

En god antennedåse er tæt på en nødvendighed i alle moderne husholdninger. Antennedåsen er afslutningen på det system af kabler, der leder antennesignaler ind i det ønskede rum i huset. Via antennedåsen kan elektroniske apparater såsom TV og radio dermed forbindes til antennen og med den rigtige antennedåse endda også satellitten. Antennedåsen fungerer således som en form for afslutning på kabeltrækket, og som den indgang, hvor ledningerne fra TV’et kan sættes ind. En antenneudtag monteres på væggen ligesom en normal stikkontakt, og kommer på den måde til at fungere som en TV stikdåse.

Antennedåserne kan fås i en bred vifte af forskellige designs og udgaver, der passer til forskellige hjem og forskellige elektroniske apparater. Alle dåserne har det tilfælles, at de i deres grundform minder meget om en stikkontakt. Antennedåserne består nemlig af en plasticflade, ofte hvid, der sættes op på væggen. I enkelte tilfælde kan produkterne også fås i en indmuringsmodel, hvor stikket sidder inde i selve muren frem for udenpå. Udover antennedåserne fås også mere generelle vægdåser til for eksempel HDMI-stik.

Derfor skal du investere i en antennedåse

En antenne er en nem og effektiv måde at modtage digitale TV- og radiosignaler i ens private hjem. En antenne er en fordel frem for en parabol, fordi den typisk er billigere og ikke er knyttet til et specifikt abonnement på diverse TV-kanaler. Derfor er der rigtige mange, der vælger at bruge antennen når de skal se kanaler på deres TV. Er du en af disse, så har du helt sikkert brug for en antennedåse. Har du ikke en antennedåse, har du nemlig ingen måde at organisere dine kabler og ledninger på.

En antennedåse kan typisk monteres på væggen ved siden af eller bag ved dit fjernsyn. På den måde placeres den diskret og er let tilgængelig i forhold til tilslutning og afmontering. I steder for grimme kabler, der stikker direkte ud af væggen og eventuelt udgør en sundhedsrisiko på grund af fare for stød, har du her et pålideligt antenneudtag. Når først antennedåsen er sat op, er det lynhurtigt at forbinde TV’et til signalet fra antennen, der løber gennem væggen og ud af dåsen. Her behøver du blot at koble TV’et til dåsen ved hjælp af det relevante kabel med de rigtige antennestik.

To slags dåser

Inden for antennedåser arbejdes der overordnet med to forskellige varianter; sløjfedåser og slutdåser. Den reelle forskel ligger i navnet, og det er vigtigt at være opmærksom på at de spiller forskellige roller i forbindelseskredsløbet. En sløjfedåse er en ældre model, som ikke så ofte ses i brug længere. Den muliggør nemlig en lidt mere avanceret teknik, hvor forbindelsen imellem antenne og fjernsyn ikke består af to afbrudte kabler, men derimod én forbindelse der sløjfes sammen inde i antennedåsen. En slutdåse er derimod en antennedåse, der forbinder to separate forbindelser – nemlig signalet fra antennekablet og signalet fra fjernsynsledningen.

Når du skal vælge en antennedåse, bør du være meget opmærksom på, hvorvidt du kigger på en slut- eller en sløjfemodel. Skal du sætte en helt ny antenneforbindelse op, vil vi typisk anbefale dig at benytte dig af en slutdåse. Dette er nemmere og hurtigere at sætte op. Men hvis du allerede har et opsat antennesystem af en lidt ældre dato, kan det meget vel være nødvendigt for dig at anvende en sløjfedåse ved udskiftning.

Antennedåsens mange muligheder

Det er ikke kun TV og antennesignalet, som en antennedåse kan understøtte. Alt efter hvilken model du vælger, kan du også skabe forbindelse til radio, satellit, data og HDMI. Satellit er en anden måde at opnå TV-forbindelse på og arbejder via parabol. Data omhandler adgang til internettet, mens radiostik selvfølgelig giver forbindelse til dette stykke elektronik. Når du skal vælge en antennedåse, kan du derfor enten vælge en helt simpel løsning udelukkende med antennestik, men du kan også vælge at kombinere flere funktioner under én.

Inden du vælger hvilken model og hvilken type af de antennedåse, som du finder på vores hjemmeside, som du ønsker at investere i, anbefaler vi dig at overveje din situation og dine muligheder grundigt. Du skal både tage stilling til, hvilken type TV-signal du ønsker, om du ønsker andre former for forbindelser, og om antennedåsen skal monteres i væggen eller uden på. Husk også at antennedåsen kun understøtter de kabler der allerede er i væggen. Uanset hvilken model du foretrækker har vi den rigtige løsning til dig.

Gennem antennedåsen etableres det signal, der blandt andet giver adgang til TV-kanaler. En antennedåse kan fås i flere varianter, men er typisk i plastic og monteres på væggen. Med en antennedåse har du også mulighed for at skabe udleder til blandt andet data, radio og satellit. Husk at være opmærksom på forskellen imellem sløjfedåse og slutdåse inden du køber. Herunder finder du vores brede udvalg af antennedåser, som helt sikkert inkluderer lige den du står og mangler.

E-mærket

 

Betalingskort

 

 

 

avXperten
MenuKontaktKurvSøg