Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Antennestikdåse

Køb professionelle Antennestikdåser og det rigtige tilbehør. Gennem antennedåsen etableres det signal, der blandt andet giver adgang til TV-kanaler.

Læs mere om Antennestikdåse

Antennestikdåse, alt i antennedåser

En god antennedåse er tæt på at være en absolut nødvendighed i alle moderne husholdninger i dagens Danmark, hvis du vil have radio og TV i dit hjem.

Antennestikdåsen er afslutningen på det system af kabler, der leder antennesignaler ind i det ønskede rum i huset. Via antennedåsen kan elektroniske apparater, såsom TV og radio, dermed forbindes til antennen - og med den rigtige antennedåse endda også satellitten.

Antennedåsen fungerer således som en form for afslutning på kabeltrækket og som den indgang, hvor antennekablet fra TV’et kan sættes ind, så du får et forhåbentligt klart billede på skærmen. Et antenneudtag monteres på væggen ligesom en normal stikkontakt og kommer på den måde til at fungere som en TV-stikdåse.

Antennedåserne kan fås i en bred vifte af forskellige designs og udgaver, der passer til forskellige hjem og forskellige elektroniske apparater. Alle dåserne har det tilfælles, at de i deres grundform minder meget om en stikkontakt.

Antennedåserne består nemlig af en plastikflade, ofte hvid, der monteres på væggen. I enkelte tilfælde kan produkterne også fås i en indmuringsmodel, hvor stikket sidder inde i selve muren frem for udenpå, som man ellers oftest ser. Ud over antennedåserne fås også mere generelle vægdåser til for eksempel HDMI-stik.

Derfor skal du investere i en antennedåse

En antenne er et effektivt redskab til at modtage digitale TV- og radiosignaler i ens private hjem. En antenne er en fordel frem for en parabol, fordi den typisk er billigere og ikke knyttet til et specifikt abonnement på diverse TV-kanaler.

Derfor er der rigtige mange, der vælger at bruge antennen eller antennestikdåsen, når de skal se kanaler på deres TV, hvor man så køber en TV-pakke via en kabeltvudbyder som YouSee, Stofa eller lignende.

Er du en af de tv-seere, der får dit TV-signal fra en TV-udbyder, så har du helt sikkert brug for en antennedåse. Har du ikke en antennedåse, har du nemlig ingen måde at organisere dine kabler og ledninger på.

En antennedåse kan typisk monteres på væggen ved siden af eller bag ved dit fjernsyn. På den måde placeres den diskret og er let tilgængelig i forhold til tilslutning og montering.

En sådan placering af din antennedåse har også den fordel, at du dermed kan anvende kortere antennekabler og derved reducere sandsynligheden for, at dit TV-signal påvirkes, hvilket der er risiko for ved længere antennekabler.

I stedet for grimme og usikre kabler, der stikker direkte ud af væggen og eventuelt udgør en sundhedsrisiko på grund af fare for stød, har du her et pålideligt antenneudtag, der både sikrer et stærkt og stabilt signal, samtidig med at det er garant for høj sikkerhed.

Når først antennedåsen er sat op, er det lynhurtigt at forbinde TV’et til signalet fra antennen, der løber gennem væggen og ud af dåsen. Her behøver du blot at koble TV’et til dåsen ved hjælp af dit antennekabel, som du stikker ind i det rigtige antennestik.

To slags dåser

Inden for antennedåser arbejdes der overordnet med to forskellige varianter. De to varianter er sløjfedåser og slutdåser.

Den reelle forskel på de to former for antennedåser ligger i navnet. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at de spiller forskellige roller i forbindelseskredsløbet. Det er derfor ikke lige meget, hvilken stikdåse du vælger.

Sløjfedåsen

En sløjfedåse er en ældre antennedåsemodel, som ikke så ofte ses i brug længere. I dag er det oftere slutdåsen, der anvendes, idet den er mere simpel.

Sløjfedåsen muliggør nemlig en lidt mere avanceret teknik, hvor forbindelsen mellem antennen og fjernsynet ikke består af to afbrudte kabler, men derimod én forbindelse der sløjfes sammen inde i antennedåsen.

Slutdåsen

En slutdåse er derimod en antennedåse, der forbinder to separate forbindelser – nemlig signalet fra antennekablet og signalet fra fjernsynsledningen.

Når du skal vælge antennedåse

Når du skal vælge en ny antennedåse, bør du være meget opmærksom på, hvorvidt du har brug for en slut- eller en sløjfemodel.

Skal du sætte en helt ny antenneforbindelse op, vil vi typisk anbefale dig at benytte dig af en slutdåse. Slutdåsen er nemlig nemmere og hurtigere at sætte op.

Hvis du allerede har et opsat antennesystem af lidt ældre dato, kan det meget vel være nødvendigt for dig at anvende en sløjfedåse ved udskiftning.

Hvis du har intentioner om at anvende en slutdåse som din antennedåse, så kan det medføre udskiftning og omtrækning af kablerne, så det kan være en lidt større og omfattende proces.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for en slut- eller sløjfedåse, så hjælper vi dig hjertens gerne. Giv et kald på 86 32 71 71, så får du fat i vores kompetente, venlige kundeserviceafdeling, som kan guide dig til at vælge, hvad du har brug for.

Antennedåsens mange muligheder

Det er ikke kun TV- og antennesignalet, som en antennedåse i dag kan understøtte. Alt efter hvilken model du vælger, kan du også skabe forbindelse til radio, satellit, data og HDMI.

Satellit er et andet redskab, hvormed man kan opnå TV-forbindelse. En satellit arbejder via en parabol. Data omhandler adgang til internettet, mens radiostik selvfølgelig giver forbindelse til dette stykke elektronik.

Når du skal vælge en antennedåse, kan du derfor enten vælge en helt simpel løsning udelukkende med antennestik, men du kan også vælge at kombinere flere funktioner under én og samme antennedåse.

Inden du vælger, hvilken model du ønsker at investere i, anbefaler vi dig at overveje din situation og dine muligheder grundigt. Kender du dine behov, er det nemlig meget lettere at vælge det rette produkt.

Du skal både tage stilling til, hvilken type TV-signal du ønsker, om du ønsker andre former for forbindelser, og om antennedåsen skal monteres i væggen eller udenpå. Husk også at antennedåsen kun understøtter de kabler, der allerede er i væggen. Uanset hvilken model du foretrækker, har vi den rigtige løsning til dig.

I tvivl om, hvilke signaler du kan udlede via din antennedåse?

Hvis du er i tvivl om, hvilke signaler du kan udlede via din antennedåse, så vil vi anbefale, at du kontakter din TV- og internetudbyder, hvor du kan få forklaret, hvilke signaler du kan udlede ved en antennedåse.

Husk, at du skal være opmærksom på forskellen mellem sløjfedåse og slutdåse, inden du køber en antennedåse. Herunder finder du vores brede udvalg af antennedåser, som helt sikkert inkluderer lige den, du står og mangler.


Se vores store udvalg af antennedåser.

Satellitdåsen og multimediedåsen

Vi nævnte kort ovenfor, at du også kan få antennedåser, der kan give forbindelse til satellit og data. De to antennedåser adskiller sig lidt fra hinanden og de øvrige antennedåser, så vi vil gerne give dig lidt yderligere informationer om dem.

Satellitdåsen


Satellitdåsen adskiller sig fra de andre variationer af antennedåser ved, at denne dåsetype typisk har op til fire tilslutningsmuligheder.


Her bruges satellitdåsen på samme måde som slutdåsen, hvis du vel at mærke får dit TV-signal fra en parabol.


Multimediedåsen


Multimediedåsen anvendes, hvis du får TV og internet fra en udbyder som YouSee eller Stofa. Multimediedåsen kommer typisk med tre tilslutningsmuligheder.

I multimediedåsen splittes antennesignalet og internetsignalet op, så der går et vinklet antennekabel ud til antennesignalet og et til dit internetmodem.

Producenterne af antennedåser

Vores udvalg af antennedåser kommer fra flere producenter. Fælles for de producenter, som vi forhandlere antennedåser fra, er, at de alle sammen har et godt ry. De er kendte for at producere kvalitet samt at være med på noderne. Du kan derfor være helt sikker på at få en moderne antennedåse af høj kvalitet, hvis du vælger at investere i en sådan hos os.

Vi har antennedåser og -dåsetilbehør fra stærke producenter som danske Lemvigh-Müller, Triax, Wentronic og Nedis. Se, hvilke producenter der har leveret de enkelte løsninger under de forskellige antennedåsekategorier.


Forskellige design og serier

Vores antennedåser kommer - foruden de forskellige antennedåsekategorier - også i forskellige designs som Opus og Fuga, der er blandt de absolut mest anvendte, når det gælder antennedåser.

Du har dermed mulighed for at vælge en stikdåse med et design, der passer bedst ind i dit hjem.

Få reservedele til din antennedåse

I et hjem med legende børn kan du komme ud for, at du skal udskifte dele af din antennedåse, hvis den beskadiges. En beskadiget antennedåse er ikke ensbetydende med, at du skal investere i en ny antennedåse.


Vores udvalg af tangenter til antennedåser gør nemlig, at du kan nøjes med blot at udskifte den beskadigede eller uaktuelle del, så du nemt kan få en antennedåse, der atter leverer de ønskede indgange til antennekablerne.

Få mere ud af din antennedåse

Hvis du vælger en multimediedåse frem for en klassisk slutdåse eller sløjfedåse, så er du allerede på vej til at bruge din antennedåse til flere ting end blot antenneudtræk.

Du kan faktisk få endnu mere ud af din antennedåse, hvis du tilslutter en antennesplitter. Antennesplitteren giver dig nemlig mulighed for at splitte antennesignalet fra antennedåsen, således at du kan få signal fra samme antennedåse på op til otte fjernsyn.

Vi vil dog anbefale dig, at du overvejer, hvilken løsning der vil være den bedste for dig, hvis du skal have et antennesignal til flere skærme.

Bliver afstanden for stor mellem de enkelte skærme og rum, så vil vi anbefale, at du i stedet monterer flere antennedåser frem for at bruge antennesplittere eller antennefordelere. Det skyldes, at signalet bliver svagere og dårligere, desto længere det skal rejse.

Sådan monterer du din antennedåse

Er du handyman eller blot ikke udstyret med 10 tommelfingre, så kan du godt selv montere din antennedåse i hjemmet. Det er nemlig ikke så svære igen!

Vælger du at prøve kræfter med en egenmontering af din antennedåse, skal du gøre følgende:


1) Find ud af, hvor i huset eller rummet antennedåsen skal monteres

Inden du begynder at montere din antennedåse, så vil vi anbefale, at du først finder det bedste sted at montere den.

Vi anbefaler, at du monterer antennedåsen så tæt på dit fjernsyn som muligt. Gerne et sted hvor den er afskærmet, så den ikke bliver udsat for eventuelle skader.

Afstanden mellem antennedåsen og dit TV har betydning for flere ting. En kort afstand mellem antennedåsen og dit TV gør, at både antennedåsen og antennekablet vil være mindre udsat for både skader og støj i forhold til signalet.

Den korte afstand i sig selv styrker også signalets styrke, idet antennekabler anbefales at være så korte som muligt. Det anbefales, at dit antennekabel højst er 10 meter langt.


2) Sikrer korrekt kabelføring

Inden du selv begynder at montere din antennedåse, så skal du sikre dig, at der er ført et antennekabel fra fordeleren i boligens rørinstallation til vægdåsen - altså din antennedåse. Det er et krav for, at du selv kan montere din antennedåse.

Til at trække kablerne fra rørinstallationen i boligen vil vi anbefale, at du får en fagmand (elektriker) til at gøre dette. Især hvis du ikke selv har tidligere erfaring med det.3) Afisolér kablet

Når du skal afisolere dit kabel, anbefaler vi, at du bruger specialværktøj, især hvis du ikke tidligere har erfaring med det, da det mindsker sandsynligheden for, at du får beskadiget kablet og dermed risikerer, at der skal trækkes nye kabler.


4) Afmontér derefter frontpartiet fra din antennedåse

Når du har afisoleret dit kabel, er du nu klar til at påbegynde selve monteringen af kablet i antennedåsen. Når dækslet er afmonteret, kan du begynde at montere kablet til din antennedåse.

Det gør du ved, at kablet nu monteres i den HF-tætte stikdåse. Husk at både inderleder og skærm skal have god kontakt.


5) Montér antennedåsen på væggen

Når dit kabel er monteret i den HF-tætte stikdåse, er du nu klar til at montere selve stikdåsen på væggen. Husk, at du skal montere den, så den sidder fast og ikke risikerer at blive beskadiget.


6) Påmontér atter frontpalenet på antennedåsen

Når selve stikdåsen er monteret på væggen, skal du blot færdiggøre monteringen. Det gør du ved at montere dækslet. Når du har gjort det, har du nu selv monteret din antennedåse.

Derefter kan du sætte dit antennekabel i antennedåsen og i TV’et, hvorefter du er klar til at se fjernsyn.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007