S-Video

S-Video kabler eller Y/C er kabler der sender et analogt videosignal som to separate kanaler (lysstyrke og farver). S-video kabler i flere længder, så du kan få det perfekte kabel til dine behov.

Filtrér
Sortering

Læs mere om S-Video

S-Video kabel 2 meter
3 Anmeldelser
S-Video kabel 2 meter
3 Anmeldelser

Til overførsel af analoge videosignaler til tv
AV kabel

Læs mere På lager

S-Video - Videoforbindelser der passer til dine ældre enheder

Her på siden finder du vores store udvalg af S-Video kabler.

S-video (forkortelse for Super-video), også kendt som Y/C video, er en analog videoforbindelsesstandard, der transmitterer elektriske signaler over ledninger for at repræsentere den originale video.

Hvis du har et ældre analogt tv eller dvd-afspiller, vil du måske stadig have et S-videokabel.

S-video-teknologi transmitterer video i standardopløsning med 480 pixels eller 576 pixels opløsning.

S-videokabler har en række anvendelsesmuligheder, herunder tilslutning af computere, tv, dvd-afspillere, videokameraer og videobåndoptagere.

S-video er ofte set som en forbedring i forhold til kompositvideo, som bærer alle videodata (inklusive lysstyrke og farveinformation) i ét signal over én ledning.

S-video bærer derimod lysstyrke og farveinformation som to separate signaler over to ledninger, og på grund af denne adskillelse er video overført med S-video ofte af højere kvalitet end komposit video.

S-video porte er runde med flere huller og en let flad bund, og har oftest fire, syv eller ni ben.

Ligesom kompositvideo (den gule ledning i en opsætning med tre stik), bærer S-videokablet kun videosignalet, så komposit lydkabler (de røde og hvide ledninger) er stadig nødvendige.

S-videokablet transmitterer video gennem to synkroniserede signal-og-jord-par, kaldet Y og C:

Y er luma-signalet, som bærer luminansen eller de sort-hvide elementer i videoen; det inkluderer også horisontale og vertikale synkroniseringsimpulser.

C er chroma-signalet, som bærer chrominansen, farvedelen af billedet; dette signal inkluderer både mætning og farvetone elementer i videoen.

Hvis både din output-enhed (computer, dvd-afspiller eller spillekonsol) og din input-enhed (fjernsyn) har en S-video-port, er alt, hvad du behøver, et S-video-kabel med det korrekte antal huller i hver ende.

Nyere videostandarder som HDMI transmitterer digitale videosignaler i kode.

Den største fordel ved digital video er, at signalet ikke forringes fra kilde til destination, og det er også i stand til at transmittere højere videoopløsninger.

Hvis du bruger en enhed, der kræver et S-videokabel, kan du overveje at opgradere din elektronik til modeller, der kan sende og modtage digital video; oftest vil S-Video være mere end nok, dog.

Du vil forbedre din video og drage fuld fordel af højopløsningsteknologi indbygget i fjernsyn og computerskærme.

3 ting du bør overveje når du kigger på S-Video kabler

Hvis du nogensinde har været i en elektronikbutik, kan det store udbud af videokabeltyper og kabelstyrings-produkter blive forvirrende.

Dit hjem, kontor og stort set ethvert sted, du skal bruge for at tilslutte eller forsyne de enheder, du bruger, vil have en bred vifte af forskellige kabler, og der er en grund til, at hver type tilslutningskabel fungerer, som den gør.

For dem, der ikke arbejder i videobranchen, kan de typer kabler, der bruges til forskellige dele af elektronisk opsætning, være svære at holde ved lige.

S-Video-stik transmitterer et analogt videosignal af mellemkvalitet mellem enheder; den kan kun transmittere billeder i standardopløsning, og den sender ikke lyd.

S-Video er en rimelig standard-grænseflade på mange typer audiovisuelt udstyr til forbrugere, og især ting som videokameraer og spillekonsoller.

Hvis du bruger denne type forbindelse til billedet, skal du lave en separat forbindelse til lyden.

#1 - S-Video kablets længde

En god tommelfingerregel med henblik på kablets længde, er at du oftest gerne vil bruge det korteste S-Video-kabel, du kan klare, for at forhindre, at videosignaler skal rejse en lang afstand.

De fleste tilslutninger er nemme at lave med kabler, der er under 180 cm lange.

Længere S-Video-kabellængder kan forårsage problemer, afhængigt af kvaliteten af ​​kablet, og hvordan du har det dirigeret.

Eventuelle skarpe bøjninger kan give problemer, og hvis du kører et kabel over en afstand på over 6 meter, anbefales det oftest ikke at spare på kvaliteten.

Hvis du står i en situation, hvor du skal trække dit kabel over en ekstra lang afstand i tilfælde af præsentationer, filmaftener, eller lignende, så er der heldigvis også gode muligheder.

Til afstande på 3.5 meter eller mere anbefales aktive S-Video-kabler, eller eventuelt HDMI kabler, da disse specialiserede kabler inkluderer en behandlingschip for at sikre, at dine signaler går fra dine videokomponenter til din skærm uden tab eller afbrydelse.

#2 - De forskellige typer af S-Video kabler

4-bens stik er den mest almindelige type S-Video stik og oftest også de stik, der er tilgængelige, men der er dog nogle få tilfælde, hvor et 4-benet stik ikke kan bruges.

I sådanne tilfælde bruges S-Video-kabler, der har 7-benet eller 9-bens stik.

7-bens stik bruges mest med computere, og disse kabler er kompatible med standard 4-bens enheder.

De tre ekstra punkter kan bruges til komposit videosignal eller kan bruges til grænseflader som I2C.

Hvis den ikke bruges til begge formål, skal benene jordes for at sikre effektiv transmission af videosignaler.

9-bens stik bruges mest med enheder, der arbejder med forskellige grafik-teknikker.

I modsætning til et 7-benet stik er det ikke nemt at have et 9-benet S-Video-kabel tilsluttet et standard 4-bens kabel; stikket passer ikke i enheden og kan blive ødelagt, da stifterne kan bøje og knække.

#3 - S-Video signal konvertering

S-Video-signaler kan konverteres til en bedre eller lavere kvalitet afhængigt af de enheder, der er tilsluttet med kablet.

Et par enkelte tilføjelser kan oversætte S-Video-signaler til sammensatte videosignaler, mens andre analoge konverteringer kræver også meget mindre arbejde.

Når det kommer til digital behandling, kræves der dog mere behandling, da det er en kompleks proces at ændre signalerne til digitale.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007