Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Ledninger

Mangler du ledninger i forskellige længder til diverse installationer, så finder du løsningen her på siden.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Ledninger

Sløjfeledning til tavle (4mm2)
Sløjfeledning til tavle (4mm2)

Enkeltisoleret
Brand: Lauritz Knudsen

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 31. juli 2024
Eaton tilgangsledning m/spadestik (4 stk) 6mm2
Eaton tilgangsledning m/spadestik (4 stk) 6mm2

Med forsølvet spadestik
Montage på 17x13mm skinne max 32A

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 31. juli 2024
Sløjfeledning til tavle m/spade (4 stk) 16mm2
Sløjfeledning til tavle m/spade (4 stk) 16mm2

Med kabelsko
Dobbeltisolationslignende / kortslutningssikker

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 31. juli 2024

Stort udvalg af ledninger og kabler til alle behov

Hos avXperten har vi et stort udvalg af forskellige ledninger og kabler, så du kan finde lige de kabler og ledninger som du har brug for.

Hvis du har nogle gamle stik liggende som du gerne vil bruge igen, så kan du hos os få en ny og frisk ledning, som du bl.a. kan bruge til at lave en ny forlængerledning.

Så kan du bedre være sikker på at alle dine elinstallationer og apparater kan nå deres stikkontakter.

Det kan være vigtigt i dette tilfælde at kende forskellen mellem kabler og ledninger, da der er stor forskel på de to betegnelser.

Forskellen mellem ledninger og kabler er at du med en ledning typisk har enten et massivt stykke kobber der løber gennem eller flere kobbertråde, der er samlet under isoleringen.

Kabler er hvor du har flere sæt ledninger, hvor hver ledning er isoleret separat.

Det danske sprog har det dog meget med at blande de to betegnelser sammen, så det er vigtigt at du er opmærksom på, om du køber en ledning eller et kabel, så du er sikker på at få den rigtige type med hjem.

Med den rigtige ledning eller kabel, så har du mulighed for at kunne tilpasse dine stik og kabler lige som du gerne vil have det, så du altid har adgang til en god og solid strømforsyning.

4 ting du bør overveje når du skal købe ledninger

Har du brug for ekstra ledninger til dine elinstallationer, så kan det være vigtigt at du gør dig nogle overvejelser, så du er sikker på at få de rigtige ledninger med hjem.

Vi giver dig herunder et par eksempler på overvejelser du kan bruge, så du er bedre stillet til at kunne vurdere hvilke ledninger og kabler der passer bedst til dine behov.

#1 - Hvad skal du bruge ledningerne til?

Det første du bør overveje er hvad du egentlig skal bruge ledningerne til, da det kan have betydning for hvilken type ledning du har brug for.

Hvis du er ved at bygge nyt eller renoverer din gamle bolig, så har du brug for en del installationskabler, der skal trækkes rundt omkring for at sikre at du kan installere nok stikkontakter i boligen.

Der kan du hurtigt komme til at få brug for meget store længder af installationskabel, så du bør også overveje hvor langt et kabel du gerne vil have.

Har du en del gamle løse stik liggende, så kan det være at du gerne vil have nogle friske kabler, så du kan få nogle nye forlængerledninger til brug enten indendørs eller udendørs.

Så kan du være sikker på at du kan nå en stikkontakt med alle dine elektroniske enheder, uanset hvor du befinder dig i boligen.

Hvis du gerne vil lave en ledning med tre-stik, så er det vigtigt at du også køber den tilsvarende type ledning, da du her skal være sikker på at have både positiv og neutral faser, samt jordforbindelsen.

Du bør derfor overveje hvad du gerne vil bruge de nye ledninger og kabler til, så du kan være sikker på at få købt de rigtige typer med hjem.

#2 - Typer af ledninger og kabler

Der findes et stort udvalg af forskellige ledninger og kabler som du kan få løst.

Det kan derfor være vigtigt at kende forskellen så du bedre kan overveje hvilken type kabel og ledning der passer bedst til dine formål.

Installationskabler er en meget almindelig type af løse kabler som du kan finde på markedet, hvor de bliver brugt i alle former for byggerier og renovationer, hvor du skal have trukket nye kabler til stik og elinstallationer.

De er gode til at både at blive indmuret i væggen, så du har mulighed for at få trukket dine stik meget diskret eller blive nedgravet, hvis du skal have trukket strøm ud til haveinstallationer.

Du kan også få stærkere installationskabler der er armeret, så de er ekstra beskyttet mod f.eks gravearbejde eller hvis du har dem installeret i garagen, mod skade fra maskiner og værktøjer.

Hvis du ikke har brug for kabler, så kan du også få almindelige ledninger, så du f.eks. kan reparerer dine eksisterende ledninger, hvis du er kommer til at klippe dem over.

Skal du have installeret et nyt HPFI relæ, så kan du også få sløjfeledninger, der passer dertil.

Sløjfeledninger bruges i HPFI relæet og forbinder sikringsgruppen med strømforsyningen, så du er bedre sikret mod potentielle kortslutninger der kan ske i boligen.

Der er et utal af forskellige typer af ledninger og kabler på markedet, så du bør undersøge nøje hvad de forskellige typer gør, så du kan være sikker på at få de rigtige ledninger og kabler til dine elinstallationer.

#3 - Ledningernes længde

Du bør også overveje hvor langt din ledning skal være, så du kan få bedst mulig brug ud af den.

Der findes mange forskellige længder på ledninger og kabler, alt efter hvilken type ledning eller kabel du skal bruge.

F.eks. hvis du skal bruge installationskabler, så har du ofte brug for meget store længder af dem, da de skal kunne føres rundt i hele boligen eller byggeriet.

Du kan derfor få installationskabler i meget lange længder, så du er sikker på at have nok liggende til at kunne få trukket de stik du skulle få brug for.

Eksempler på længder du kan finde på installationskabler:

  • 50m
  • 100m
  • 400m
  • 500m

Det kan være en fordel at købe ledninger der er længere end du har brug for, så du er sikker på at de kan nå de installationer og elektroniske enheder som de skal.

Der er heller ikke nogen ulempe ved at klippe ledningen kortere, så med en længere ledning har du større fleksibilitet i at kunne vælge hvor langt ledningen skal være.

Du kan derefter også have det overskydende stykke ledning liggende i garagen, så du altid har en ekstra ledning til rådighed, hvis du skulle få brug for det.

#4 - Ledningers Farve

Hvis du køber individuelle ledninger, så er det en god ide at overveje hvilke farver de skal have, da farvevalget er med til at bestemme hvilken fase som de skal bruges til i installationerne.

Dette er et lovpligtigt krav, så du bør nøje overveje hvilke ledninger du tilkobler.

Den brune ledning bliver brugt til at signalere at det er faselederen også kaldet den positive fase, som du skal bruge til dine elinstallationer.

Hvis du skal installere ledningen i f.eks. en lampe, så vil pladsen til faselederen ofte være markeret med et “L” eller “P”, men du kan også komme ud for at der ikke er nogen markering.

Den blå ledning signalere at det er den neutrale leder, og den bliver markeret med enten et “N” eller “0”.

Den sidste grønne og gule ledning er beregnet til jordforbindelsen, som hjælper med at beskytte strømnetværket mod potentielle kortslutninger der kan opstå.

Grunden til at man farvemarkere på denne måde er, for at gøre det lettere for dig at kunne genkende hvad de forskellige ledninger gør, så du ikke kommer til at tilkoble en nulledning til fasestikket, hvilket kan forårsage en potentiel kortslutning.

Så hvis du køber separate ledninger til dine elinstallationer, så vær sikker på at du får dem i den rigtige farve, så du overholder de pågældende regler.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007