Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Frekvensomformere

Frekvensomformere bruges til en lang række formål, og bruges især til at omdanne fx jævnstrøm til spænding i forskellige frekvenser og styrker, i systemer som b.la. Aircondition, diverse pumper osv.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Frekvensomformere

Frekvensomformer (0,18KW-240V) ATV12H018M2
1289 DKK
Læg i kurv
Frekvensomformer (0,18KW-240V) ATV12H018M2

Frekvensomformere til små maskiner
Farve: Hvid

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024
Siemens Basic Panel (Sinamics)
Siemens Basic Panel (Sinamics)

Brand: Siemens
Brand: Siemens

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024

Frekvensomformere - Skab fuld kontrol over dine elektroniske enheder

Her på siden finder du vores udvalg af frekvensomformere.

I tilfælde af at du arbejder med mekanisk udstyr, er det essentielt at du har et godt udvalg af frekvensomformere; på den måde kan du nemlig garantere at dit elektroniske system virker optimalt.

En af de vigtigste aspekter, som vil have størst indflydelse på hvilken frekvensomformer du køber, er hvilken type fase som dit system bruger.

Når du kigger på hvilke frekvensomformere du skal vælge, så er det vigtigt at undersøge hvilken størrelse og type, der passer bedst til dig.

Det kan også være nødvendigt for dig at undersøge hvilke watt, du har brug for dig, da det ofte også kan være med til at indskrænke udvalget.

Da noget af dit udstyr, såsom fjernsyn, printere, motorer, elværktøj, og lignende, kan have forskellige krav, er det også vigtigt at tage højde for dette, når du vælger din frekvensomformer.

Når du kigger på frekvensomformere, er det også vigtigt at tage højde for sikkerheden.

Frekvensomformerne skal være bygget robuste, og forhåbentligt heller ikke larme for meget. 

Nogle frekvensomformere kan også fås med blæsere, hvilket er med til at holde din enhed køling, så du kan undgå at den overopheder.

3 ting at overveje når du kigger på frekvensomformere

En frekvensomformer er en elektronisk enhed, som lader dig omforme strøm, som eksempelvis jævnstrøm til spænding med varierende amplitude og frekvens; det resulterer dermed i spændingskonvertering.

Frekvensomformere kan forsyne et stort udvalg af elektroniske enheder med strøm, såsom:

I trefasede motorer, vil motorens hastighed og drejningsmoment ofte kunne kontrolleres ved hjælp af frekvensomformeren; dette vil typisk ikke begrænse din motors ydeevne, men derimod ofte øge motorens ydeevne.

#1 - Forskellige typer frekvensomformere

En elektronisk frekvensomformer består af en ensretter, hvilket forsyner dig med jævnstrøm, og en omformer der handler ud fra dette. 

Dette konverterer strømmen din omformer er blevet forsynet med, til den udvalgte spænding.

Hvis du planlægger at bruge elektroniske apparater, der blev købt i et land med kun 110V, som deres standard, og bruge dem i 220V lande, vil en omformer med en “step-down” feature være essentiel for dig.

Derimod hvis du køber elektroniske enheder og apparater i et land med 220V og vil bruge dem i et 110V land, bør du bruge en omformer med en “step-up” feature.

Størstedelen af verdenen ligger typisk omkring 220V, med visse undtagelser i Asien, og også størstedelen af Amerika, hvor de typisk ligger omkring 110V.

Volt-Hertz frekvensomformer

Dette kaldes ofte for den nemmeste type frekvensomformer; dette skyldes at spændingen og frekvensen følger hinanden.

Hvis en Volt-Hertz frekvensomformer bruges til motorkontrol, er der visse afhængigheder, du skal være opmærksom på.

Belastningen på motoren kan direkte påvirke den tilgængelige hastighed, der er tilgængelig for dig.

Så om end at rækkevidden af hastigheden ikke er stor, kan du bruge en Volt-Hertz frekvensomformer til motorkontrol.

Vektorstyret frekvensomformer

En vektorstyret frekvensomformer kan ikke kontrollere en motor ved at bruge en spænding/frekvens-ratio, men ved at variere motorens input frekvens og spænding; det giver denne frekvensomformer en stor fordel, da du får en optimal kontrol over drejningsmomentet.

Trefasede motorer bliver derfor også i stand til at kunne starte øjeblikkeligt høj fart, og du kan også justere hastigheden, så du har bedre kontrol over det.

#2 - Størrelsen på frekvensomformeren

Størrelsen af din frekvensomformer defineres af dens Watt; derfor er størrelsen du har brug for, afhængig af hvilke enheder du omformer og antallet af Watt de bruger.

Det anbefales dog at du bruger en frekvensomformer, hvis Watt er 2 til 3 gange højere end dit apparat.

Visse apparater og enheder, såsom elværktøj, motorer, printere, og fjernsyn, kræver ofte en omformer der er 2-3 gange højere i Watt, end apparatet er målt til, da de typisk har brug for et større influx af stød, når de bliver tændt.

Den ekstra Watt bruges er en forebyggelsesmetode, for at sikre at dit udstyr fungerer ordentligt og frekvensomformeren ikke bliver skadet.

Vær dog opmærksom på at en frekvensomformer med en højere Watt-rate ikke vil skade din enhed, og du derfor ikke behøver at købe en med mindre Watt end enheden; det vil ofte heller ikke virke.

For at finde den rette frekvensomformer, skal du derfor også først identificere den mængde Watt, som dine elektroniske enheder bruger.

Oftest vil du kunne finde den information på producentens mærkat, der typisk er placeret enten bagpå eller i bunden af din enhed, eller, hvis du stadig har den gemt, i specifikations-afsnittet i brugermanualen.

Det er forholdsvis let at finde ud af, og hvis du ikke kan finde hverken producentmærkat eller brugsmanual, vil du typisk kunne finde informationen på internettet, hvor de er let tilgængelige.

#3 - Volt stabilisator

I tilfælde af at du rejser meget, har du med stor sandsynlighed oplevet lande, hvor strømforsyningen kan fluktuere meget, mere end blot et par Volt; disse fænomen er meget almindelige i nogle områder.

Strømsvingninger sker, når den almene spænding falder langt under normalen, hvilket resulterer i at lys dæmpes, og nogle gange næsten slukkes helt.

For både elektroniske apparater og hårde hvidevarer, er dette fænomen ofte værre end hvis der var en generel kortslutning af strømmen.

Ofte når der er strømsvingninger, kan den lave spænding stige tilbage til normalen så pludseligt, at det kan skade dine enheder.

For at kunne beskytte dine elektroniske apparater og hårde hvidevarer mod pludselige strømsvingninger, kan du få frekvensomformere med indbyggede spændingsstabilisatorer. 

Disse frekvensomformere holder spændingens output stabiliseret uanset hvor meget spændingens input varierer.

Hvis uheldet er ude og strømsvingninger når ekstreme niveauer, og spændingen dermed også begynder at svinge ukontrollabelt, vil frekvensomformeren, og den dertilhørende spændingsstabilisator, slukke fuldstændigt, og dermed undgår du nogen form for skade til dine enheder.

Selvom det kan være frustrerende at dine hårde hvidevarer eller elektroniske apparater slukker ned i løbet af en strømsvingning, er det oftest at foretrække.

Det værst tænkelige scenarie er nemlig at de ekstreme sving i strømmen, og dermed også den spænding, som din enhed kan blive udsat for, gør så meget skade, at dine hårde hvidevarer og elektroniske apparater ikke er til at redde.

Dog, kan en spændingsstabilisator være med til at skåne dine enheder, og samtidigt sørge for at de fungerer optimalt under strømsvingninger.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007