Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Forstærker

Her finder du vores udvalg af forstærkere til at skabe den helt optimale lydoplevelse. En forstærker er en vigtig enhed til at forbinde diverse typer højttalere samt subwoofer med hinanden.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Forstærker

3 Ting du bør overveje når du skal købe en forstærker

Der er flere ting som du bør overveje, når du skal til at købe en ny forstærker, så du er sikker på at få den forstærker der passer til dine behov.

Vi giver derfor herunder en række overvejelser som du kan gøre dig inden at du køber en forstærker, så du bedre kan vurdere hvilken type der er den rette for dig.

#1 - Er dine højttalere kompatible med forstærkeren?

Før du køber en ny forstærker, så er det vigtigt at du undersøger om dine højttalere og subwoofer er kompatibel med den forstærker du gerne vil have, så du er sikker på at de kan bruges sammen.

Forstærkere kan nemlig have forskellig impedans, også kendt som elektrisk modstand der bliver målt i Ohm.

Hvis forstærkeren ikke har en impedans der er kompatibel, så kan du få en dårligere lydkvalitet ud af sammenkoblingen end en forbedring.

F.eks. hvis du tilslutter en højttaler med 4 ohm til en 8 ohm udgang på forstærkeren, så kan du belaste forstærkeren med en dobbelt effekt, der potentielt kan få forstærkeren til at brænde sammen.

Hvis du til gengæld tilslutter en 8 ohm højttaler til en 4 ohm udgang, så få du kun den halve effekt end du burde have.

Det er derfor vigtigt at du undersøge hvor mange ohm dine højttalere bruger, så du kan få den forstærker der passer dertil og du får den bedst mulige lydkvalitet.

#2 - Hvor stor en udgangseffekt har du brug for?

Det kan være en god ide at overveje, hvor stor en udgangseffekt du har brug for på din forstærker, da det kan have indflydelse på hvor meget du får ud af forstærkeren.

Udgangseffekten på forstærkeren sætter essentielt grænsen for, hvor højt en volumen du kan få ud af dine højttalere.

Når du sætter en højttaler til forstærkeren, så er forstærkeren med til at forstærke signalet og effekten derfra.

Hvis du dog gerne vil spille rigtig højt musik, så kan det god hurtigt blive en dyr investering, da forstærkere der give en høj effekt er ret dyrer.

Det er fordi at for at kunne forstærke en allerede god højttaler, så skal forstærkeren bruge en endnu større effekt for at kunne opnå en højere volumen.

F.eks. hvis du har en højttaler der spiller med en 50W effekt, så kræver det en ti-dobbelt effekt fra forstærkeren for at kunne fordoble volumen på dyden, altså hele 500W.

Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje, hvor stor en udgangseffekt på forstærkeren du har brug for, da det kan have betydning for hvor mange penge du skal investere i dit lydsystem.

#3 - Hvilke andre indgange og stik skal forstærkeren have?

Når du skal vælge hvilken forstærker der passer bedst til dine behov, så kan det være vigtigt for dig at overveje hvilke typer af indgange og stik som forstærkeren skal have.

Forskellige forstærker har nemlig mulighed for forskellige indgange og stik, hvilket kan betyder at du muligvis gerne vil have en bestemt type af stik i forstærkeren så du kan bruge ekstra tilbehør.

Det kan f.eks. være at du gerne vil kunne have mulighed for at tilslutte nogle høretelefoner eller et headset, så der kan det være godt at have enten jackstik eller USB stik, så du er sikker på at du kan bruge forstærkeren til at nyde musik på mange forskellige måder.

Derudover, så kan det være en fordel at overveje hvor mange af de forskellige stik som du skal bruge i forstærkeren, så du ikke konstant skal skifte stikket ud, når du vil gå fra højttaleren til høretelefoner eller omvendt.

Det kan nemlig blive lidt irriterende i længden, og her kan en forstærker med mange ekstra stik være en god investering.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvor mange stik og udgange som du skal bruge til din forstærker, så du kan få den bedst mulig glæde ud af den.

3 Fordele ved at bruge en forstærker

Der er mange fordele ved at have en forstærker tilsluttet dine højttalere, men det kan være svært at vide hvilke fordele du får ud af det.

Vi beskriver derfor herunder en række fordele som du kan få ved at købe en forstærker til dit lydsystem, så du bedre kan vurdere om du har brug for en forstærker.

#1 - Bedre lydkvalitet

Med en forstærker kan du få en meget bedre lydkvalitet fra dine højttalere.

Meget af lydkvaliteten kommer an på hvilken type og styrke af strøm som højttalerne får gennem kablet fra afspilleren, hvilket kan potentielt svinge en del ved afspillere der ikke er af særlig høj kvalitet eller bare generelt.

Ved at koble dine højttalere op til en forstærker, så sikre du dig en mere stabil signaltilførsel til dine højttalere, da forstærkeren stabilisere signalet og sørger for at signalet holder den rette frekvens.

Det er med til at sørge for at lydkvaliteten blive bedre optimeret og giver den bedst mulige lydoplevelse for dig.

#2 - Få en højere volume

Hvis du oplever at du ofte er nødt til at have høj musik for at du kan høre noget, så kan en forstærker være en god investering for at sikre at du kan få en høj volumen uden potentielt at skulle overbelaste dine højttalere.

Det skal især være nødvendigt, hvis du bor eller arbejder i områder som er tæt på en byggeplads, en lufthavn eller bare en meget trafikeret vej, da disse støjgener kan være meget irriterende for musikken.

Så hvis dette er tilfældet, så kan det være en god ide at overveje en forstærker, så du kan få en volumen der kan overdøve støjen udefra.

#3 - Den optimale strømtilførsel til dine enheder

Med en ordentlig forstærker kan du også sørge for at strømtilførslen til de forskellige enheder i dit lydsystem bliver stabiliseret og optimeret.

På den måde sikre du dig at lydsystemet får den rette strømtilførsel med den rette ohm værdi, så du er sikker på at kunne få den bedst mulige lydoplevelse ud af dine højttalere og afspillere.

Strømforsyningen kan nemlig være meget vigtig for at sikre at lyden bliver så klar og stabil som muligt.

Hvis du er den helt store Hi-Fi entusiast, så kan det også være en ide at have separate strømforsyninger til hver enhed i lydsystemet, så du har mulighed for at kunne justere på indstillingerne til hver individuel enhed.

Det giver lige det ekstra for at gøre dit lydsystem til noget helt specielt.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007