Podcast mikrofon
Mangler du en solid mikrofon til podcast, så finder du løsningen her på siden. Vores mikrofoner sikrer kvalitetslyd, og minimal baggrundsstøj når du skal lave podcast.
Perfekt til podcast og streaming
Med bordbeslag og justerbar arm
Tilslutning: USB-C
Farve: Sort
Perfekt til podcast og streaming
Med tripod fod
Med 3 meter kabel
Kommer med USB-A forbindelse
Smart Boom-arm medfølger
Pop-filter medfølger
Smart Boom-arm medfølger
Pop-filter medfølger
Kan tilsluttes USB-C, og 3,5 mm minijack
Kommer med trådløs sender/modtager
Justerbar LED-belysning i 5 farver
Solid metal konstruktion
RGB belysning
Forbindes med USB-A/USB-C kabel
Kondensator mikrofon
Uni-direktionel optagelsesmønster
Mikrofon med pelshætte
Elektretkondenser mikrofon
Super lækkert kondensator mikrofon
Justerbart optagelsesmønster
Professionel USB studiemikrofon
Med justerbar arm og tilbehør
Med justerbar arm
Med støddæmper og popfilter
Komplet sæt til podcast og streaming
Mikrofon, hovedtelefoner, kabel og stativ
Mikrofon med justerbart optagelsesmønster
Med stabil fod og justerbar vinkel
Perfekt til podcasts og streaming
Mikrofon og stativ
Med sejt RGB belysning
Kan forbindes via USB-C eller 3,5mm jackstik
Kabel på 1,34 meter
Omni-directional
Kondensator mikrofon
Med stabil tripod fod og stativ
Absorberer vibrationer
360 graders drejeligt design
Perfekt til podcasts og streaming
Plug-and-Play
Kondensator mikrofon
Med stabil tripod fod og stativ
Perfekt til podcast og streaming
Kabellængde på 2 meter
Perfekt til podcasts og streaming
Justerbar stativ
Kondensator mikrofon
Med 3,5 mm minijack hovedtelefon indgang
Perfekt til podcasts og streaming
Plug-and-Play
Professionel studie kondensator mikrofon
Kardioid optagelsesmønster
Perfekt til podcast og streaming
Inkl. støddæmpere i høj kvalitet og metalstativ
Mikrofon med justerbart optagelsesmønster
Kondensator mikrofon
Omni-direktionel mikrofon
Med hovedtelefonstik
Kondensator mikrofon
Egnet til podcast og gaming
Med mute knap
Med stabil fod
Kondensator mikrofon
Med stabil tripod fod
Kondensator mikrofon
Omni-direktionel optagelsesmønster
Omni-directionel mikrofon
Med stabil skridsikker fod
Podcast Mikrofon - Lav din egen podcast
Her på siden finder du vores udvalg af podcast mikrofoner, som gør det muligt for dig at lave din egen podcast med en rigtig god lyd.
Podcasts er blevet fantastisk populære til at dele dine meninger, opdagelser eller blot give din viden videre til andre interesserede.
Det kræver ikke ret meget udstyr ud over en computer og en god podcast mikrofon, så det er nemt at komme i gang, når først du har fundet ideen til din podcast.
Der findes rigtig mange forskellige podcast mikrofoner, som er specielt udviklet til netop podcasts, og med det store udvalg kan det være svært at vide hvilken podcast mikrofon der er helt rigtig, for dit setup.
Hvis du er i tvivl om hvad du skal kigge efter i en god podcast mikrofon, kan du læse med herunder, hvor vi har samlet noget nyttig viden, der kan hjælpe dig til at indskærpe udvalget lidt.
7 ting du skal vide når du kigger efter Podcast Mikrofon
Det vigtigste element når du skal lave en podcast, udover en god idé, er lyden, der er nemlig ikke mange der har lyst til at have en rungende, skrattende eller utydelig lyd i øret, når de lytter til podcast.
Derfor er det vigtigt at vælge en god podcast mikrofon til dit setup, og herunder finder du lidt viden, som kan hjælpe dig til at finde frem til den podcast mikrofon, der giver dig den bedste lyd til dine omgivelser og setup.
#1 - Type af Podcast Mikrofon
Der findes 3 hovedtyper af mikrofoner:
- Dynamiske mikrofoner
- Kondensator mikrofoner
- Båndmikrofoner
Typerne opfanger lyden på forskellig måde og er derfor egnet til forskellige formål.
Den oftest brugte mikrofon type er den dynamiske mikrofon, som du ofte vil have stødt på i dagligdagen, det er nemlig den type der ofte bruges i headsets, webkameraer, og i computerens og telefonens indbyggede mikrofon.
Denne type er dog ikke særlig velegnet til Podcasts eller studieoptagelser, da de ikke er så følsomme.
Når du leder efter en god podcast mikrofon, bør du overveje de såkaldte studiemikrofoner, som er henholdsvis kondensator- og båndmikrofoner.
Kondensatormikrofoner har en høj følsomhed og en flad frekvensrespons, og er dermed rigtig gode til at opfange både lave og høje frekvenser.
Kondensator mikrofonen kan dermed give en klar og mere realistisk lyd en den dynamiske mikrofon.
Båndmikrofonen bliver af mange professionelle anset som den mest præcise mikrofon type, der giver den mest realistiske lyd.
Båndmikrofoner bruges ofte i professionelle lydstudier og er også den dyreste af de tre typer mikrofoner, men hvis budgettet er til det, kan investeringen i en båndmikrofon være det hele værd.
Båndmikrofonen opfanger lyden via et bånd af for eksempel aluminium, der er nedsænket i et magnetisk felt.
Kondensator mikrofoner har 2 plader som sidder parallelt med hinanden, og den forreste plade kaldes membranen, opfange vibrationerne fra lydene og disse ændrer afstanden mellem de to plader, hvorefter det er denne ændring, der sendes videre som signal.
Den dynamiske mikrofon har også en membran, og bag denne sidder der en magnet, placeret i en kerne, kernen opfanger vibrationerne fra membranen og disse sendes videre som elektronisk signal.
Når du skal lave en podcast kan du godt bruge mikrofonen i din computer, men du vil opleve en mere rummelig lyd, hvis du vælger en ekstern kondensator- eller båndmikrofon.
#2 - Tilslutning af Podcast Mikrofon
Tilslutning af podcast mikrofonen foregår typisk via et USB kabel eller et XLR kabel, det mest normale er dog efterhånden USB, da tilslutningen er let og minder om en Plug’n’play løsning.
XLR stikket giver dog den mest stabile forbindelse, hvis du for eksempel vil have flere mikrofoner koblet til computeren på samme tid, eller hvis du har en ekstern sampler, som har XLR indgang.
USB er ikke særlig velegnet, hvis du skal have flere mikrofoner tilkoblet på samme tid til samme computer, da kvaliteten af lyden kan blive forvrænget.
Men hvis du i din podcast af og til har gæster, kan du med fordel vælge en USB mikrofon med et lydmønster, der tillader optagelse fra flere vinkler og med et indstilleligt retnings mønster.
USB tilslutningen er en hurtig tilslutningsmulighed og er også forholdsvis billig sammenlignet med XLR stik.
#3 - Podcast mikrofonens membran
Podcast mikrofonens membranen er den del af mikrofonen der opfanger lyd vibrationerne og omdanner disse til et elektrisk signal, som kan videreformidles via computeren.
Membranen kan variere i størrelse fra model til model, og den kan have betydning for mikrofonens anvendelsesmuligheder og lyd.
En lille membran er ofte mere frekvens lineær end en stor, og derfor ofte mere neutral i lyden, men det er en gammel skrøne at membranens størrelse har betydning for hvordan dybe frekvenser gengives.
En større membran bruges ofte når man ønsker at have mere lyd at arbejde med, og altså har flere muligheder for at tilpasse lyden.
Podcast mikrofonens membran er ofte lidt større end membranen på en dynamisk mikrofon.
#4 - Placering af Podcast Mikrofon
Når du laver en podcast, så er det din stemme der skal være i centrum, derfor er det vigtigt at du både tænker over at tale klart og tydeligt, altså din stemmeføring, og podcast mikrofonens placering i forhold til din mund.
Hvis du gerne vil opnå en professionel lyd som for eksempel i radioen, er placeringen af podcast mikrofonen et vigtigt parameter, på linje med den efterfølgende redigering af lyden.
De fleste podcast mikrofoner kan med fordel placeres ca 15 cm. fra munden, men lidt til højre eller venstre for midten, således at du undgår skarpe lyde som for eksempel s-lyde og smask, også kaldet popping.
#5 - Lydmønstre for Podcast Mikrofon
Lydmønstre for en podcast mikrofon er ofte anderledes end for andre telefoner, og du vil ofte have mulighed for at ændre på lydmønstret alt efter hvilken model du anskaffer dig.
Lydmønstrene kaldes også ofte for retningsmønstre, optagelsesmønstre og karakteristik, men uanset hvilket ord der bruges, så betegner det typen af det felt mikrofonen opfanger lyd fra.
Der tales typisk om 3 forskellige lydmønstre for mikrofoner:
- Cardioid
- Bi-directional
- Omni-directional
Cardioid
Det cardioide mønster bliver også ofte kaldt for nyre-, hjerte- eller bønne mønsteret, og er kendetegnet ved at mikrofonen opfanger lyd i en enkelt retning, og dette mønster kan være mere eller mindre retningsfokuseret, alt efter mikrofonen.
Cardioid mønstret er det mest almindelige lydmønster for retningsbestemte mikrofoner og er det eneste retningsmønster til dynamiske mikrofoner.
Bi-Directional
Bi-directional lydmønster for podcast mikrofonen kaldes også ofte for ottetals mønster, da mønstret minder om et ottetal.
Bi-directionale mikrofoner optager lyd fra 2 retninger og gør den derfor ideel til optagelse af interviews og podcasts med en enkelt gæst.
Omni-directional
Omni-directionale mikrofoner kan optage lyd i en 360 graders vinkel om mikrofonen og er oftest brugt i kondensatormikrofoner.
Mange omni-mikrofoner kan indstilles til flere forskellige lydmønstre, der er mere eller mindre retningsbestemte, hvilket giver en meget stor fleksibilitet i podcast mikrofonens anvendelsesmuligheder.
#6 - Podcast Mikrofon til interviews
Når du starter din podcast, kan du med fordel overveje om du vil få brug for at få gæster i studiet til interviews, og om disse gæster skal have deres egen mikrofon eller om I skal deles.
Podcast mikrofoner til interviews er ofte kondensator mikrofoner med omni-directional lydmønster, som kan indstilles til flere lydmønstre.
Det gør det nemlig muligt for dig at bruge mikrofonen, når du bare er dig selv, med cardioid lydmønster og med bi-directional lydmønster, når der er en enkelt gæst, eller omni-directional når I er flere i studiet.
#7 - Tilbehør til Podcast Mikrofon
Du kan få meget forskelligt udstyr til dit podcast setup, som både gør det lettere, men også forbedre lyden for din podcast.
Tilbehør til podcast mikrofoner kan for eksempel være en arm til at holde mikrofonen i den ønskede vinkel og afstand fra din mund, armene kan ofte spændes på en bordplade eller monteres på en væg.
Det kunne også være et pop-filter, som reducerer støjen fra S-lyde eller smaskelyde, som ofte bliver meget tydelige gennem mikrofonen.
Optager du podcast udenfor, kan du få brug for en såkaldt vindhætte, som er en lille pels hat, der sættes over mikrofonen, for at undgå vinden får membranen i mikrofonen til at vibrere.