Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Elektrisk pejs

En elektrisk pejs er en genial løsning til moderne hjem, hvor der ikke er indbygget en pejs i hjemmet. Du kan nyde god varme, uden røg og brug af brænde, via en smart elektrisk pejs.

Læs mere om Elektrisk pejs

Elektriske pejse - En smart måde at varme dit hjem på

Her på siden finder du vores udvalg af elektriske pejse, der passer ind i næsten alle hjem.

Elektriske pejse er et populært valg af pejs til hjem og kontorer, da de er mere fleksible i deres opsætning i modsætning til mere almene pejse og brændeovne, der bruger træ.

Der er også andre fordele ved elektriske pejse såsom at de er mere energibesparende og også roder mindre.

Elektriske pejse arbejder anderledes i forhold til andre type pejse og brændeovne, da de drives af elektricitet i stedet for gas, træ, kul, og lignende.

Det betyder dog også at størstedelen af elektriske pejse kræver at blive sat i en nærliggende stikkontakt for at virke; dette er dog også med til at gøre elektriske pejse mere brugervenlige og nemme at arbejde med.

Den popularitet som elektriske pejse har fået gennem årene, er grundet deres fleksibilitet og brugervenlighed, og der er også kommet flere forskellige varianter på markedet i løbet af årene.

Forskellige varianter der passer til flere forskellige hjem betyder også at der er meget mere at skulle tage stilling til, når du undersøger hvilken pejs der vil passe bedst til dig.

5 ting du skal overveje når du køber en elektrisk pejs

Der er nogle ting du skal vide om elektriske pejse, før du overvejer om du skal investere i en.

Først og fremmest, så kører elektriske pejse på elektricitet, og kun elektricitet, hvilket betyder at størstedelen af alle pejsene kræver en hovedstrømforsyning for at kunne operere hensigtsmæssigt.

Andet vigtigt viden er at flammerne i din pejs ikke er virkelige, men derimod genereres ved at reflektere lys mod fronten af pejsen ved hjælp af roterende spejle.

Andre moderne pejse bruger typisk LED lys til at skabe flammerne, men ældre modeller kan stadig bruge halogen pærer, hvilket skal skiftes ud hvert tredje eller fjerde år.

Selvom flammerne er falske, vil elektriske pejse typisk have et integreret varmeapparat, der giver en supplerende varme, som ledsager til flamme-effekterne.

Typisk vil varmeapparatet være en varmeblæser, men i nogle dyrere modeller kan du opleve at det er infrarøde varmeapparater i stedet.

Infrarøde varmeapparater i elektriske pejse kan ofte opvarme større arealer end varmeblæsere, og er ofte også mere stille end varmeblæsere.

En stor fordel ved elektriske pejse er at de kræver mindre rengøring og vedligeholdelse i modsætning til andre pejse og brændeovne, og heller ikke producerer nogle former for biprodukter, hvilket betyder at du ikke behøver skorstene eller lignende.

Da flammerne er falske kan du også ofte røre ved pejsen, da selve pejsen ikke er varm, men derimod området omkring den.

#1 - Pejsens strømkilde

En elektrisk pejs er et elektronisk apparat, og kræver derfor typisk en strømkilde for at kunne virke.

Typisk kommer pejsene dog med et strømkabel og et stik, som du enkelt og simpelt kan forbinde med de typiske Schuko-kontakter, du kan finde i dit hjem.

Det er dog vigtigt at huske på at du ikke bør forbinde din elektriske pejs til strøm via en forlængerledning, og kun direkte til en stikkontakt.

Dette skyldes at elektriske pejse er meget delikate, og du kan risikere at, ved ikke at have en direkte forbindelse til strømkilden, både strømsystem og pejs kan blive skadet.

Pejsene virker typisk så snart de sættes til strøm, og du kan derfor slutte dem til din almene stikkontakt så snart du kommer hjem.

Nogle varianter af elektriske pejse er designet til at blive permanent installeret i din bolig, som eksempelvis nogle varianter der skal indbygges i din væg, og dermed også fast kobles til dit strømsystem.

Dog kan du også finde pejse, der kommer med et plug-kit som standard, hvilket giver dig mulighed for at kunne sætte en plug til stikkontakten i stedet, og dermed undgår du at skulle ud i større hjemmeinstallationer.

#2 - Pejsens flammeeffekter

Flammeeffekterne ses for mange som at være fokuspunktet ved en elektrisk pejs, da de giver både udseende og atmosfæren, som en reel brændeovn eller pejs kan give dig; om end at flammerne ikke er virkelige.

Flammeeffekterne i en elektrisk pejs er skabt af at reflektere lys af roterende spejle, hvilket giver illusionen af flakkende flammer.

Flammernes realisme vil variere mellem hvert mærke og model af elektriske pejse, men typisk vil du kunne se en sammenhæng mellem flammernes realisme og pejsens pris, og da jo mere realistiske du vil have flammerne skal være, jo større bør dit budget være.

Du kan dog stadig få pejse med gode flammeeffekter til fornuftige priser.

#3 - Pejsens varmeapparat

Næsten alle de elektriske pejse er i stand til at generere varme gennem et indbygget varmeapparat.

Der er typisk to typer varmeapparater i en elektrisk pejs:

  • Varmeblæsere
  • Infrarøde varmeapparater

Varmeblæsere er typisk dem du støder på i elektriske pejse, da de fungerer meget ligesom en almen varmeblæser, hvor luft bliver blæst over et varmeelement, som derefter generere varm luft i lokalet.

Infrarøde varmeapparater er ofte bedre til at varme et større areal i modsætning til varmeblæsere, og kan generelt findes i dyrere modeller af elektriske pejse.

En god fingerregel er at typisk vil infrarøde varmeapparater være i stand til at varme områder op til 90 m², hvorimod varmeblæsere kan varme områder op til 35 m², men det er dog vigtigt at huske på at det varierer mellem forskellige produkter, og du anbefales derfor altid at undersøge produktets varmeevner.

#4 - Pejsens vedligeholdelse

Da elektriske pejse kører på elektricitet, betyder det at flammerne ikke er virkelige.

Mange moderne elektriske pejse bruger LED lys til at skabe flammeeffekterne, men du kan opleve at ældre modeller bruger lamper; mange har dog erfaringer med at LED lys er skabt til at kunne holde meget længere end almene lyspærer, og du skal derfor ikke tænke over at udskifte pærerne.

Det kan ske hvis du køber en elektrisk pejs med pærer, men ud over dette, er der ikke meget vedligeholdelse forbundet med elektriske pejse.

Sammenlignet med andre former for pejse, såsom pejse der brænder træ, er der ikke noget at skulle sætte op eller noget at gøre rent; der er derfor ikke nogle biprodukter såsom røg eller gas at skulle tage stilling til, og derfor er der heller ikke en skorsten eller røgkanal at skulle vedligeholde.

Støv skal fjernes fra varme-inputtet og/eller -outletten, når det kræves, men ellers er der typisk ikke andet vedligeholdelse at skulle huske på.

#5 - Smarte features til Elektrisk Pejs

Mange typer elektriske pejse kan findes med et utal af forskellige interessante features:

  • Termostatisk kontrol
  • Fjernkontrol
  • Timerfunktion
  • Flammer der kan skifte farver
  • Mulighed for kun at aktivere flammer
  • Beskyttelse mod overophedning
  • Kontrol over flammernes hastighed og lysstyrke

Termostatisk kontrol giver dig muligheden for at kunne indstille pejsen til din ønskede temperatur, og med elektriske pejse kan de hurtigt få opvarmet rummet til den ønskede temperatur og derefter holde den der.

Dermed skal du ikke døje med at skulle justere temperaturen hele tiden, men derimod blot læne dig tilbage og nyde den komfortable temperatur i lokalet.

Mange elektriske pejse tilbyder fjernkontrol, hvilket også giver dig muligheden for at kunne justere alle pejsens smarte funktioner med en fjernbetjening, mens du sidder komfortabelt i din sofa.

Hvis du nyder den atmosfære og stemning som flammerne kan give, men ikke har behov for at have selve varmeapparatet aktiveret, eksempelvis om sommeren, så er der heldigvis mange elektriske pejse, som giver dig muligheden for at nyde flammerne, uden at skulle bekymre dig om varmen.

Apropos flammerne, kan du finde mange pejse der tilbyder dig at kunne justere flammernes intensitet og lysstyrke, så du kan få det maksimale ud af din pejs.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007