Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Stiksav

Her på siden finder du vores samlede sortiment af stiksave. En stiksav er et trofast værktøj som er utrolig brugervenligt, og brugt i mange byggeprojekter til perfekt savning af diverse materialer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Stiksav

Stiksav - Værktøjet der kan bruges af alle

Her på siden finder du vores udvalg af stiksave.

Stiksaven kan bruges af næsten alle, grundet dens lave læringskurve, og du kan finde stiksave på både professionelle arbejdspladser, hjemmehåndværkere, og nybegyndere.

Stiksaven er kendt for dens versatilitet og den kan dermed assistere dig i næsten alle de projekter du kan finde i dit hus.

Udover versatiliteten, er stiksave også kendt for deres præcision; hvis du derfor søger en maskine der kan hjælpe med at skære nøjagtigt og præcist, bør du netop kigge på stiksave, da de er fleksible og glider flydende gennem byggematerialet.

3 ting du skal vide før du køber en stiksav

Stiksave er et utroligt versatilt værktøj, og du kan finde et formål til dem i næsten alle projekter; men hvad kan en stiksav faktisk skære?

Det er afhængigt af stiksavens formål.

Det er dog vigtigt at huske på at stiksavens blade er tyndere end de fleste savblade, og kan derfor bøjes og knækkes nemt, hvis den ikke bruges korrekt.

Materialerne som stiksaven kan skære igennem inkluderer:

  • Træ
  • Metal
  • Plastik
  • Sten
  • Keramik

Det kan dog være nødvendigt at skifte bladet alt efter hvilket byggemateriale du arbejder med.

#1 - Nødvendige features

Når du kigger efter stiksave, er det vigtigt at du først undersøger stiksavens forskellige features.

Bladet er selvfølgelig en essentiel del af din sav, og du bør derfor undersøge om de stiksave du kigger på inkluderer forskellige type blade, eller om du skal købe andre blade ved siden af.

Hvis du eksempelvis bruger et blad, der er designet til at skære i træ, vil det fungerer brilliant til at skære i træ, men du vil ikke kunne bruge det til metal, og omvendt.

Der findes dog også blade, der fungerer til flere forskellige materialer, men ofte vil specifikke blade til specifikke materialer ofte fungerer bedre til selvsamme materialer, end generelle blade.

De nødvendige features inkluderer selvfølgelig også motoren og batteriet.

Uden motoren vil din stiksav ikke fungerer, da motoren forsyner resten af maskinen med strøm; her findes der to varianter, elektrisk, og batteridrevet.

Motoren kan komme enten med børste eller uden.

Med børsten er den traditionelle form for motor, men er begyndt at blive overtaget af den børsteløse variant.

Den børsteløse motor bliver foretrukket grundet dens mangel på børster.

Dette betyder nemlig at du ikke skal frygte fysisk slid på motoren, og derfor holder din motor også længere, og samtidigt kører langt mere effektivt.

Basen er bunden af stiksaven, der beskytter bladet.

Den fungerer også som støtte mod det byggemateriale, du er i gang med at save i, og hjælper dermed med at bibeholde præcisionen.

Basen reducerer også vibrationen igennem stiksaven, og er også justerbar.

Basen beskytter de brugte tænder på din stiksav, og sørger for ofte at bruge de ubrugte tænder.

#2 - Supplerende features

Om end at disse features ikke er nødvendige, vil de ofte være med til at gøre det nemmere for dig, når du arbejder på dine projekter, om det er professionelt eller privat.

LED lys kan findes på mange stiksave, hvilket kan hjælpe dig med at arbejde i dæmpet lys, og kaster et klart lys på hvad du arbejder med.

Nogle stiksave inkluderer både LED lys og en laser-markør, hvilket markerer den linje du er ved at skære.

Varierende hastighedsjustering er en af de mest almindelige features du kan få til din stiksav.

Indstillingerne hjælper dig med at kontrollere hastigheden på din stiksav, hvilket er meget brugbart hvis du arbejder med forskellige byggematerialer.

Du kan ofte justere hastigheden ved hjælp af en nummerskive eller en trigger, og nogle stiksave kombinerer de to muligheder til én.

Trigger-låse følger ofte med, og denne funktion lader dig låse dig fast på en hastighed uden at du manuelt skal trykke når du saver.

Støvblæsere kan også findes på mange stiksave, og deres hovedsagelige mål er at holde dit arbejdsområde rent.

De bliver ofte startet samtidigt med din stiksav.

#3 - To forskellige strømkilder

Meget lig andre moderne værktøjer og maskiner, kan du få din stiksav i to forskellige typer.

Elektroniske stiksave kræver en stikkontakt for at fungere, men kan være meget kraftfulde.

Nogle elektroniske stiksave kan nå op over 3200 SPM (steps per minute), men de kan ofte hæmme din bevægelsesfrihed.

Hvor transportable dine elektroniske stiksave er, afhænger af længden på ledningen, der kommer med i købet.

Nogle elektroniske stiksave kommer med en ledning, der kan blive op til 3 meter, hvilket ofte passer perfekt på et værksted, hvor stiksaven ikke vil blive bevæget meget.

Elektroniske stiksave er ofte mere kraftige end de trådløse varianter, men det kan dog variere meget.

Batteridrevne stiksave passer perfekt til professionelle håndværkere, der ofte arbejder på forskellige sites, og ikke altid har nem adgang til strøm.

Disse stiksave er strømforsynet af batteri, hvilket netop hjælper på stiksavens bærbarhed, og er ofte det der lokker folk til at købe trådløse maskiner.

Bærbarheden tillader også de lette stiksave at komme ind og arbejde steder, hvor en elektrisk stiksav ikke kan, hvilket passer perfekt til eksempelvis elektrikere eller VVS-mænd, der ofte kan arbejde i små og snævre steder.

Batterilevetiden varierer fra mærke til mærke, men du vil ofte kunne regne med at, med et fuldt opladet batteri, du kan bruge stiksaven i timevis.

Råd til at vælge den rette stiksav

Hvis du ønsker en stiksav, er det vigtigt at du først overvejer hvor meget du vil komme til at bruge den, da det netop har en indflydelse på hvad du specifikt skal lede efter når du køber den.

Mange vil gerne have en hurtig guide til at finde den rette stiksav, og derfor kan du nemt finde en hurtig guide herunder, hvor du kan se hvad du skal gå efter, for at være forberedt til at købe din stiksav.

Hvis du kun sjældent kommer til at bruge din stiksav, og du allerede nu ved at du kun kommer til at save i 12 mm krydsfiner, så kan du sagtens nøjes med en almen stiksav uden større features eller varierende typer blade.

En stiksav på 500 watt med en skæredybde på 60 mm, vil være mere end rigeligt til dit arbejde.

Hvis du kommer til at bruge saven jævnligt, eller hvis du planlægger at købe en til, når du skal ombygge dit køkken, installere skabe eller lignende, bør du søge efter en 700 Watt stiksav med en skæredybde på 90 mm i træ, 30 mm i metal og 10 mm stål.

Søger du en stiksav til professionelt brug, skal du lede efter en på mindst 700 Watt med ergogreb, og et udvindingssystem for bedste komfort.

Produkttype
0
0
0
Vælg alle
Skæredybde i træ (mm)
0
0
0
0
Vælg alle
Skæredybde i stål (mm)
Produktfarve
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Batteri medfølger
Spænding (V)
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007