Hængetryk

Hængetryk til maskineri, for nem og sikker tænd/sluk. Perfekt til helt store maskiner på arbejdspladsen, som kræver fleksible tænd- og afbrydningsløsninger.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Hængetryk

Hængetryk komplet f/hovedstrøm (XACB3291)
2629 DKK
Læg i kurv
Hængetryk komplet f/hovedstrøm (XACB3291)

CE-mærket
Kasse isoleret med dobbelt polypropylen

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 31. maj 2024
Joystick Harmony m/2 retninger fjeder retur
Joystick Harmony m/2 retninger fjeder retur

Ø22 mm metal trykknapper, switches, pilot lights
Joystick m/2 retninger m/fjeder retur

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 31. maj 2024
Paddetryk Harmony m/fjeder retur (1xNO)
Paddetryk Harmony m/fjeder retur (1xNO)

Op til 100.000 timers servicefri drift
Mindre vedligehold

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 31. maj 2024

Hængetryk til let betjening af hovedstrøm

Her på siden finder du vores udvalg af hængetryk, der bruges til at give en let betjening af hovedstrøm til elektriske komponenter.

Hængetryk findes i mange forskellige modeller og af varierende størrelse, fælles for dem er at det fungerer som en form for kablet fjernbetjening af en enhed.

Måske har du set dem på fragtbiler med lift, hvor de gør det muligt at chaufføren kan betjene lifte stående på jorden.

Hvis du er i tvivl om hvilket hængetryk du har brug for, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt informationer, som kan hjælpe dig videre i jagten på det helt rigtige hængetryk.

4 ting du bør vide om hængetryk

Der findes mange udgaver af hængetryk, hvor nogle modeller er store og har mange betjenings muligheder, er andre små og har kun en enkelt knap.

Derfor har vi samlet lidt information, som kan hjælpe dig videre i jagten på det rigtige hængetryk til dit behov.

#1 - Hvad skal Hængetrykket betjene?

En af de ting du med fordel kan overveje er hvad hængetrykket skal bruges til at betjene, er det en port, er det start og stop af en maskine, eller er det måske avanceret betjening af en maskine eller lignende.

Det som hængetrykket skal bruges til, kan have afgørende betydning for, eksempelvis hvor mange knapper det skal have og hvilke egenskaber du har brug for at hængetrykket har.

Hængetryk kan bruges til mange forskellige formål i både lastbiler, og i industrien til eksempelvis betjening af maskiner, men det er ikke nødvendigvis de samme hængetryk der skal bruges i en varebil, og til betjening af en industrimaskine.

Hængetryk er ofte beregnet til forskellig spænding og da der kan være stor forskel på spændingen i en varebil og en industrimaskine, skal du være opmærksom på hvad formålet og spændingen for hængetrykket er.

#2 - Antal knapper på Hængetryk

Hængetryk fås med et varierende antal knapper, og det er muligt at finde hængetryk med op til 10 forskellige knapper og samtidig med så få som bare en enkelt knap.

I bund og grund kan du finde hængetryk, der passer til næsten alle formål, uanset om du blot har brug for et hængetryk med et nødstop og ikke andet, eller du har brug for et hængetryk med både nødstop, op og ned, og hastighedsstyring.

Jo flere knapper eller betjeningsmuligheder, jo størrer eller længere bliver hængetrykket, og jo mere opmærksom skal du være på at hængetrykket er det rette til det ønskede formål.

Hvis du har brug for et hængetryk, der kan betjene en port, vil du ofte kun have brug for 3 knapper, en nødstop, op og ned knap.

Men skal du bruge hængetrykket til betjening af en lift på en bil, kan du have brug for 2 ekstra knapper, der kan tilte liften op og ned.

Når du skal vælge antallet af knapper på dit nye hængetryk er det derfor vigtigt at du har med i dine overvejelser, hvilke specifikke funktioner, du gerne vil kunne betjene via hængetrykket.

Nogle hængetryk er beregnet til at betjene store kraner og kan derfor være særdeles avancerede og fysisk store, derfor er det også værd at have med i overvejelserne, hvor let betjeningen af flere knapper er, når du står med hængetrykket i hånden.

#3 - Hængetryk med joystick

Et hængetryk med joystick giver mulighed for at styre eksempelvis hejseværk, kraner og lignende, og har den fordel at hængetrykket i denne model, kan have flere funktioner.

Et hængetryk med joystick er ofte bedst egnet til at styre retninger på noget, for eksempel når en kran skal styres hen til et emne.

Hængetrykket kan ofte fås i flere modeller, som kan betjenes i 2 eller flere retninger, og ofte har disse enheder en returfjeder, således at joysticket selv finder tilbage til neutral position, når du slipper det.

Hængetrykket med Joystick er også særdeles velegnet til hejseværk, hvor det ofte kan bruges til at køre hejseværket op eller ned med, og alt efter hvor mange retninger hængetrykket har, kan hejseværket køres i forskellige retninger.

#4 - Hængetryk med særlige egenskaber

Nogle modeller af hængetryk kan have særlige egenskaber, eksempelvis være vandtætte, isolerede, have mulighed for låsning af en knap, have en særlig IP klassifikation eller flere hastigheder.

Der er mange muligheder for at finde et hængetryk, med lige præcis de egenskaber, som du har brug for.

Ofte bør du være opmærksom på IP klassen, alt efter hvilket miljø hængetrykket skal bruges i, og IP klassen fortæller dig hvor støvtæt og vandtæt enheden er.

IP klassen angives ofte med “IP” efterfulgt af 2 tal, første tal angiver tætheden for støv og andet tal tætheden for vand.

Højeste tal er 6 og laveste er 0, jo højere tallet er, jo mere tæt er enheden.

Nogle hængetryk kan have flere hastighedsindstillinger og samtidig tilbyder nogle modeller at du kan indstille hvor hurtigt efter tryk på en knap, du ønsker en reaktion.

Isolerede hængetryk, er vigtige hvis der bruges stærkstrøm og hvis hængetrykket bruges på steder hvor særlig isolerede enheder kræves.

Nogle hængetryk kan have indbygget en mekanisk låsning, der betyder at der enten skal drejes en nøgle, for at betjene en knap, eller hvor der skal holdes en sikkerhedsknap ned, mens den funktionelle knap betjenes.

Denne model bruges ofte i forbindelse med maskineri, som ikke må betjenes utilsigtet.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007