Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Skærekasse

Skærekasse til præcis og sikker savning og skæring af diverse materialer. Indstil kassen som det passer til den opgave du skal løse, og sæt blot din sav i de tilhørende riller.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Skærekasse

Boxer Skærekasse i træ (300 mm)
Boxer Skærekasse i træ (300 mm)

Til 45 og 90 grader savning
Til højre- og venstre savning

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 25. juli 2024
Boxer Skærekasse i træ (400 mm)
Boxer Skærekasse i træ (400 mm)

Til 45 og 90 grader savning
Til højre- og venstre savning

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 25. juli 2024
Boxer Skærekasse 300 mm (plast)
Boxer Skærekasse 300 mm (plast)

Til 45 og 90 grader savning
Til højre- og venstre savning

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024

Skærekasse - Nemt og effektivt værktøj til udskæring af vinkler

Når du arbejder med at skulle bygge noget i træ, så kan det være vanskeligt at få styr på de forskellige vinkler, da du her gerne skal have to forskellige stykker træ til at passe sammen på en specifik måde.

Det kan her være svært at finde lige hvordan vinklen skal sidde, og her kan en skærekasse hjælpe dig med at bedre at kunne visualisere, hvordan de kommer til at passe sammen, samt at gøre det lettere for dig at lave udskæringerne.

En skærekasse er essentielt en kasse med nogle riller indskåret i en række bestemte vinkler, så du let kan lægge et stykke træ i kassen, hvorefter du blot skal sætte saven i den rette rille.

På den måde kan du være sikker på at få lavet en udskæring med lige den vinkel som du skal bruge til projektet, hvilket gør det både lettere for dig, da du ikke skal bruge en masse tid på at måle op til at kunne skære f.eks. en 45° vinkel.

Derudover får du god støtte til saven, så den ikke smutter og ødelægger udskæringen mens du arbejder på den.

På den måde får du en meget mere præcis og fin udskæring af dine kanter og vinkler på træet til dit byggeri.

4 Ting du bør overveje inden du køber en skærekasse

Hvis du har problemer med at skære vinkler til dit byggeri, så kan det være at du har brug for en skærekasser der kan hjælpe dig med at gøre udskæringerne lidt lettere.

Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser du kan gøre dig, så du har bedre mulighed for at kunne vurdere, hvilken type skærekasse der passer til dine behov.

#1 - Hvilke udskæringer skal skærekassen have?

Når du skal have en skærekasse til at lave udskæringer med, så bør du overveje hvilke vinkler du har brug for til dit byggeri, så du kan være sikker på at kunne skære de vinkler, som du har brug for.

Her vil langt de fleste skærekasser give dig mulighed for at kunne skære 45° og 90°, da det er de mest almindelige vinkler som du skal kunne udskære.

Der kan dog også være nogle tilfælde, hvor du skal lave endnu mindre vinkler, og her kan du også få skærekasser, hvor du kan lave udskæringer med 22,5°.

Så den måde kan du være sikker på at kunne få lavet langt de fleste typer vinkeludskæringer til dit byggeri, så alle dine udskæringer passer sammen, når du sætter det op.

Eksempler på vinkeludskæringer på en skærekasse:

 • 22,5°
 • 45°
 • 90°

Du bør også være opmærksom på hvilke retninger som din skærekasse kan skære i, da du gerne skal kunne være helt dækket ind, så du kan udskære vinkler i begge retninger af træet.

Det kan være nogle gange være vigtigt at du har mulighed for at kunne skære både i venstre og højre retning, da det har en stor indflydelse på om dine udskæringer passer sammen, når du skal til at sætte dem op.

Du bør derfor undersøge om den skærekasse du er interesseret i, har netop de udskæring som du skal bruge til dit tømrerarbejde, så du kan være mere sikker på at dine udskæringer bliver som de skal være.

#2 - Typer af skærekasser

Du kan flere forskellige typer af skærekasser på markedet, der kan hjælpe dig med at få dine udskæringer på plads til byggeriet.

Hvis du bare skal have lavet en række udskæringer til dine vinkler med større brædder, så kan en almindelige skærekasse være en fin investering, da du her få alle de funktioner du har brug for.

Så kan du få lavet gode og pæne udskæringer i præcis de vinkler, som passer til byggeriet.

Eksempler på typer af skærekasser

 • Almindelig skærekasse
 • Skærekasse med tappe

Nogle gange kan det dog være en fordel at have mulighed for at kunne spænde brættet, du skal save i, fast da du så kan være mere sikker på at kunne få en flot udskæring, så der ikke kommer for store mellemrum mellem brædderne, når de sættes sammen.

Det kan især være brugbart, hvis du skal skære vinkler på mindre stykker træ, hvor de kan flytte sig ret meget i skærekassen, hvis de ikke bliver kilet fast.

Her kan en skærekasse med tappe være en god investering, da du her får en skærekasse med en masse huller, hvor du kan kile en stav ned, der så vil holde træet i spænd mens du skære i det.

På den måde sikre du dig at træet ikke bevæger sig mens du saver løs, hvilket giver dig en bedre sikring om at udskæring bliver lige og at der ikke sker fejl undervejs.

Derfor kan det være en god ide at overveje hvilken type skærekasse du skal bruge, da du så kan få bedre udskæringer til dit arbejde.

#3 - Størrelsen på skærekassen

Hvis du skal til at lave udskæringer, så er det en god ide at du overvejer hvor stor din skærekasse skal være, så du kan være bedre forberedt på størrelsen af det træ du skal skære i.

Her kan det være en god ide at overveje hvor lang din skærekasse skal være, da det muligvis kan give dig nogle bedre udskæringer, alt efter hvilke brædder du bruger.

Hvis din skærekasse er lang, så kan du lægge mere af træet op i den, så den kommer til at ligge mere stabilt, så der ikke er nær så meget bevægelse mens du arbejder.

Det kan især være brugbart, hvis du ikke har en ven eller kollega til at stå og holde på det lange bræt, mens du står og saver i det.

På den måde kan du få mere præcise udskæringer, da du ikke skal bøvle med at få brættet til at holde balancens mens du arbejder med det.

Eksempler på længder af skærekasser:

 • 245 mm
 • 250 mm
 • 300 mm
 • 350 mm
 • 400 mm

Du bør også overveje, hvor bred din skærekasse skal være, da alt efter hvor store stykker træ du skal have udskåret i skærekassen, så skal der gerne være nok plads til at du kan få træet sat ordentligt ned i skærekassen.

Ellers kan det være at hvis du skal have lavet udskæringer i rigtig store bjælker eller brædder, så er der ikke plads nok til dem i skærekassen.

Det ville være ærgerligt, da det så kan blive en del mere besværligt at få lavet helt lige og fine udskæringer af dine vinkler.

#4 - Skærekassens materiale

Du bør også overveje hvilke materialer som skærekassen skal være lavet af, så du kan være sikker på at det er et værktøj der kan holde længe.

Hvis du bare skal have en almindelige skærekasse, så kan det være at du bare skal bruge en i træ, da det er et let materiale at få fat i, samt at det er behageligt at arbejde med.

Ulempen ved en skærekasse i træ er, at du hurtigt kan komme til at skære lidt dybt ned i skærekassen, når du arbejder med den, da den er af samme materiale som det du skærer i.

Derfor kan du muligvis komme til at lave rillerne i skærekassen lidt dybere, hvilket potentielt kan gøre det mere besværligt for dig at placere saven ordentligt, når du skal arbejde med den.

På samme måde, så kan plast være et ret sart materiale, hvis det ikke bliver behandlet ordentligt.

Eksempler på skærekassers materiale:

 • Træ
 • Aluminium
 • Plast

Hvis du gerne vil være mere sikker på at din skærekasse kan holde i lang tid, så kan det være at du bør investere i en skærekasse af aluminium, da den både vil være lettere at bære rundt på, men også vil være mere resistent overfor din sav.

Så hvis du bruger en skærekasse meget i hverdagen, så kan det være at en aluminiums skærekasse er den rette investering for dig, da du så kan være sikker på at den kan holde i lang tid fremover.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007