Vinkelmåler

Her på siden finder du vinkelmålere til præcisionsmåling af vinkler til fx byggeprojektet derhjemme, eller på byggepladsen.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Vinkelmåler

Goobay Konturmåler (30x13/18,5x13cm) 2pk
Goobay Konturmåler (30x13/18,5x13cm) 2pk

Gør det let at tage præcise målinger og overføre til diverse materialer
Kommer i en pakke med 2 stk.

Læs mere Fjernlager
Levering: 5-7 hverdage
Senest 4. juni 2024
Boxer Tømrervinkel (60,1×40,6cm)
Boxer Tømrervinkel (60,1×40,6cm)

Modstår slitage over tid
Giver præcise målinger

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 31. maj 2024
Hultafors snedkervinkel V25P 45/90C (250mm)
Hultafors snedkervinkel V25P 45/90C (250mm)

Millimetergradering i over- og underkant på klingen
Modstandsdygtig overfor slitage

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 31. maj 2024

3 ting du bør overveje når du skal købe en vinkelmåler

Der er flere ting som du bør overveje, når du skal til at købe en ny vinkelmåler, da der findes flere forskellige typer på markedet der alle kan noget lidt forskelligt.

Vi giver derfor herunder et par eksempler på overvejelser du kan gøre dig, så du er sikker på at få den type vinkelmåler der passer bedst til dine behov.

#1 - Hvad skal du bruge vinkelmåleren til?

Der kan være mange opgaver, hvor det kan være behjælpelig at have en vinkelmåler ved hånden, da det er et godt værktøj til at måle op med i mange sammenhæng.

Når du bygger nyt eller arbejder på større projekter, så er det vigtigt at have værktøjet i orden, da det kan lede til en del problemer, hvis du ikke har værktøjskassen i orden.

Med en vinkelmåler, så har du bedre mulighed for at kunne måle de rette vinkler og derefter optegne dem på de materiale, f.eks. træ eller gips, så du har lettere ved at skære det ud i de længder og vinkler som du skal bruge.

Her er det også vigtigt at overveje, hvilke typer vinkler du skal måle.

De mest almindelige vinkelmålere er generelt gode til at kunne måle 45° og 90° vinkler, men nogle gange, så kan det være godt at have en mere specialiseret vinkelmåler, der har flere fleksible funktioner.

Det er specielt godt til hvis du skal arbejde med usædvanlige vinkler, som f.eks. i et ældre hus, hvor de originale mål måske ikke er super præcise.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvilke arbejdsopgaver du står overfor når du skal købe en ny vinkelmåler, så du er sikker på at kunne få den der passer til dine arbejdsbehov.

#2 - Typer af vinkelmålere

Der findes mange forskellige typer af vinkelmålere og det kan være vigtigt at overveje, hvilken type du har brug for i værktøjskassen, så du er sikker på at få den rette vinkelmåler til dig.

For det første, så har du forskellige valgmuligheder mellem de forskellige vinkler som de forskellige vinkelmålere kan måle, hvilket kan variere fra model til model.

De mest almindelige og basale vinkelmålere du kan finde har en 90° vinkel, hvor du let kan optegne og måle udskæringer derefter.

Mere avancerede og større vinkelmålere kan måle helt op til 180° eller 360° vinkler, så du kan være sikker på at nå hele vejen rundt og få målt den vinkel som du har brug for.

Du kan også finde en roterende vinkelmåler, der kan måle hele 360° vinkler, og kan samtidig justeres efter behov til at fastsættes, så du bedre kan optegne til udskæringer i materialet du arbejder med.

På den måde kan du være meget mere fleksibel i de arbejdsopgaver du kan påtage dig, da du har en mere fleksibel værktøjskasse at tage af.

Derudover kan du også finde digitale vinkelmålere på markedet, hvilket gør det muligt for dig at kunne være mere præcis i dine målinger og optegninger.

Med en analog vinkelmåler kan det potentielt være svært at se, hvad du egentlig står og måler, da tallene kan være små og svære at se.

Med et digitalt display, så har du meget lettere ved at kunne se, hvad målingen egentlig står på, så du kan lave en meget mere præcis måling på vinklen, hvilket kan have stor betydning for kvaliteten af det endelige arbejde.

Derudover har vinkelmålerne også forskellige størrelse, hvor de store modeller kan måle længere vidder og bredder end de mindre modeller.

Langt de fleste vinkelmålere er lavet i rustfrit stål, og kan generelt holde godt til det håndværkermiljø det skal bruges i, men du kan også finde lidt billigere modeller i plastik.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvilken type vinkelmåler der passer bedst til dig, så du er sikker på at kunne få den rette vinkelmåler med hjem i værktøjskassen.

#3 - Digital eller analog vinkelmåler?

Det kan være vigtigt for dig at overveje om du skal have en digital eller analog vinkelmåler, da der er fordele og ulemper ved at have begge.

Med en analog vinkelmåler, så kan du ofte regne med at den kan holde i rigtig lang tid, da du ikke skal tænke på hvordan du behandler vinkelmåleren nær så meget, som hvis den var digital.

Det kan dog være svært at se den konkrete vinkel som du måler, da tallene kan være meget små og hvis du har dårligt syn, så kan det være meget besværligt at aflæse målene.

Hvis du til gengæld gerne vil bruge en digital vinkelmåler, så kan du være mere sikker på at få et mere præcist resultat, da du ikke skal bekymre dig om en vurdering, men i stedet en konstatering af målingerne.

På den måde bliver dit arbejde mere præcist og du kan være sikker på at du får den rette måling hver gang.

Derudover, så gør den digitale skærm det også lettere for dig at aflæse måleren, da tallene bliver klart og tydelig vist på displayet.

Digitale værktøjer har det dog med at blive hurtigere slidt, da de kan have følsomme indvendige komponenter, der ikke kan holde til potentielle stød og slag som du kan opleve på en travl byggeplads.

Det er derfor vigtigt for dig at vurdere om du gerne vil have en analog eller digital vinkelmåler, da det kan have stor betydning for hvordan du arbejder med vinkelmåleren.

Fordele ved en vinkelmåler

Der er en del fordele ved at bruge en vinkelmåler over andre værktøjer.

Vinkelmåleren er decideret designet til at kunne give dig præcisionsmålinger af vinkler, som du kan bruge til at være sikker på at dine udskæringer passer sammen.

På den måde kan du få et bedre endeligt resultat uden at der kommer til at være uheldige mellemrum eller afstande i dine udskæringer, når du så sætter det sammen.

Med en vinkelmåler kan du let og nemt få målt dine vinkler, da det er et relativt simpelt og enkelt værktøj at bruge.

Dette kan gøres endnu lettere at bruges, hvis du vælger en digital vinkelmåler, da du så får en mere præcis måling af vinklerne sammen med 

Derudover kan du også få vinkelmålere i forskellige størrelser og længder, der passer lige til den arbejdsopgaver som du står overfor.

Brand
0
0
0
0
Select all
Leveringstid
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007