Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Hæftepistol

Her finder du fx Batteridrevet hæftepistol til hæftearbejde i forbindelse med fx ombetrækning, ophængning og panelarbejde med blødere træ.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Hæftepistol

Stort udvalg af hæftepistoler

Her på siden finder du vores udvalg af hæftepistoler.

Hæftepistoler er ofte et uundværligt stykke værktøj, som kan bruges på næsten alle overflader, om det er murværk, plastik, eller træ.

Du kan også bruge hæftepistoler til mange forskellige former for opgaver og materialer, alt fra polstring af møbler, belægning af tæpper, og montering af ledninger og kabler, til tagdækning, isolering, og meget andet.

Ofte kan en hæftepistol tage over for sømpistolen, når det omhandler mere skrøbeligt materiale, som eksempelvis krydsfiner; her vil du nemlig ofte kunne opleve at den kraft der ligger bag sømpistoler kan blive for meget.

Hæftepistoler kan ofte det samme arbejde som sømpistoler, men uden at du skal bekymre dig om hvorvidt byggematerialet kan holde til kraften, som hos sømpistolen.

Du kan dermed også nemt arbejde med mere skrøbeligt materiale, som eksempelvis stof eller krydsfiner, der nemt kan hæftes fast, og penetreres med hæfteklammer.

Hæftepistoler kan ofte være uundværlige til mange projekter på grund af dens nemme håndtering, bærbarhed, og holdbarhed.

3 ting du skal overveje når du køber hæftepistoler

Hæftepistolen er et versatilt stykke værktøj, der passer godt til næsten alle gør-det-selv-projekter og reparationer i hjemmet.

Hæftepistolen minder om og fungerer meget ligesom den velkendte hæftemaskine, du kan finde på de fleste kontorer; hæftepistolen bøjer dog ikke hæfteklammeren som hos hæftemaskinen, men sender derimod hæfteklammeren direkte ned i materialet.

Hæftepistolen er også langt mere kraftfuld end den almene hæftemaskine, og kan derfor også hæfte i hårdere materialer, såsom træ og plastik, i nogle tilfælde endda murværk.

Når affyringsmekanismen bliver aftrukket, enten manuelt eller automatisk, skyder den en hæfteklamme afsted i høj fart; denne høje fart hjælper klammen med at penetrere byggematerialet med stor kraft uden at efterlade revner, afmærkninger eller andet.

Hæftepistolen er derfor ideelt til eksempelvis dekorative opgaver, da den giver både et professionelt finish, samt har et solidt greb om hvad end du skal have hæftet sammen.

Hæftepistolens versatilitet og lave pris er nogle af mange grunde til, at mange foretrækker den, frem for eksempelvis sømpistoler.

#1 - Typer af hæftepistoler

Når du skal vælge den bedste hæftepistol til dit projekt, er det nemt at blive overvældet af de uendeligt mange muligheder på markedet.

Manuelle hæftepistoler

Manuelle hæftepistoler er ofte lettere at håndtere, og du kan nemt have dem med dig rundt.

De er perfekte, når du skal bruge et vis antal klammer, men kræver også meget muskelkraft, hvis du anvender dem i større projekter.

Manuelle hæftepistoler kommer i henholdsvis plast, aluminium og stål; hæftepistoler i plast er ofte den variant der vejer mindst og er nemmest at håndtere.

Denne type hæftepistol passer bedst til de enklere projekter i hjemmet.

Hæftepistoler i aluminium og stål er mere robuste og har derfor også en længere levetid; dette gør at de passer særligt godt til større projekter, kraftige materialer, og også udendørs brug.

Elektriske hæftepistoler

Elektriske hæftepistoler tilbyder dig en større kraft og præcision end de manuelle, hvilket gør det muligt for dig at arbejde hurtigere.

De er effektive ved hæftning i tage, hjørner, og trange steder, hvor du ikke har muligheden for at ligge lige så meget hånd- og muskelkraft i. 

Nogle varianter er forsynet med en ledning, mens andre er batteridrevne og derfor fungerer selvom du ikke har adgang til el, som eksempelvis hvis du arbejder udendørs.

De trådløse varianter giver dig derfor en større bevægelsesfrihed, mens dem med ledning derimod garanterer at du har en konstant strømkilde, og derfor kan arbejde uafbrudt i timevis.

Trykluftsdrevne hæftepistoler

Trykluftsdrevne hæftepistoler er en af de mere kraftfulde varianter, og også utroligt effektive.

De anvendes hovedsageligt til professionelt bygningsarbejde, men også hvis du skal sætte paneler op, lægge gulv, og lignende opgaver, som kræver mange eller lange hæfteklammer.

Trykluftsdrevne hæftepistoler vejer mere end manuelle og elektroniske hæftepistoler, og har også en begrænset bevægelighed, da de skal være koblet op til en kompressor.

Denne type hæftepistol er dog også mere kraftfuld end andre, og derfor netop ideel til hårdere arbejde.

Hæftehammere

Hæftehammere er perfekte til arbejde på store overflader, hvor præcisionen ikke spiller den største rolle, og du blot kan gå i gang; eksempelvis når du fæster tagpap eller byggeplast.

Her er svinget med til at hjælpe dig med at få hamret hæfteklammeren i, og du behøver derfor heller ikke lægge lige så meget muskelkraft i, som nogle af de andre varianter, hvilket er med til at spare din energi i større byggeprojekter.

#2 - Den rette hæfteklamme til materialet

Meget ligesom at der findes forskellige former for hæftepistoler alt efter hvad arbejde du skal bruge dem til, findes der også flere forskellige hæfteklammer alt efter hvad du skal bruge dem til.

Findtrådsklammer - til stof, tekstiler og læder

  • Det bedste alternativ til at fæste tynde materialer, eksempelvis, hvis du skal ombetrække møbler eller spænde en dug på en ramme.
  • Små, tynde og diskrete, og efterlader ikke store huller eller sprækker i materialet.

Bredtrådsklammer - til bølgepap, byggeplast og gulvtæpper

  • Det rette valg til at fæste materialer som eksempelvis plastfolie, isoleringsfolie, bølgepap eller gulvtæpper.
  • Klammerne har en bred ryg, som holder materialet godt fast.

Dobbeltsøm - til gulve, paneler, lister og andre træarbejder

  • Effektivt valg, når du skal sætte gulv, paneler og gulvlister af træ sammen eller arbejder med andet hårdt materiale.
  • Smal ryg og lange ben, og fæster derfor dybt i underlaget.

Kabelklammer - til kabler og ledninger

  • Klammerne har en rundet ryg, hvilket passer til at fæste lavspændingskabler op til 50 V, uden at skade dem.
  • Ideelt til computer-, stereo-, og telefonkabler.

Når du undersøger de forskellige hæfteklammer, er der nogle gode råd til hvordan du finder de klammer der passer bedst til dit projekt.

En god tommelfingerregel er, at hæfteklammerne generelt skal være tre gange længere end materialets tykkelse; så bliver klammen sat godt fast uden at skade materialet.

Når du fastgør hårdere træsorter, skal dine hæfteklammer helst være dobbelt så lange som træets tykkelse; dermed når de godt ind, og sidder fast, uden at du skal være bange for at materialet falder af.

Til tyndere materialer såsom plastfolie eller stof, skal hæfteklammerne være fire millimeter længere end materialets tykkelse, for netop at få et godt greb, og sikre at materialet sidder godt fast.

#3 - Komfort og brugervenlighed

Om end at alle varianterne af hæftepistolerne har deres fordele, er der også mange af dem, der har deres ulemper. 

Manuelle hæftepistoler kan ofte være ukomfortable at bruge i længere tid, da de kræver en stor mængde muskelkraft bagved, hvilket derfor kan gøre denne type hæftepistol svær at bruge for folk med svage greb eller mindre hænder.

Derimod kan trykluftsdrevne eller elektriske hæftepistoler ofte være bedre, og også langt mere brugervenlige, om end at du er nødt til at, i nogle tilfælde, have dem konstant koblet til deres strømkilde eller kompressor.

Ved trykluftsdrevne og elektriske hæftepistoler, skal du blot trykke på sikkerhedsmekanismen og aftrækkeren med en enkelt finger, og dermed have fri afbenyttelse af hæftepistolen.

Hæfteklamme benlængde (mm)
Produktfarve
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007