Teleskopstøtte

Teleskopstøtte til brug når du skal installere/montere diverse elementer, som fx paneler, træplader m.m. Sikrer at de sidder ordentligt fast, og hjælper til en nemmere monteringsopgave.

Læs mere om Teleskopstøtte

    Teleskopstøtte - Hurtig og nem understøttelse til dine byggebehov

    Hvis du arbejder som håndværker, og du skal have installeret en række elementer, som f.eks. gipsplader, træplader eller paneler, hvor du har brug for at de sidder ordentligt fast, så kan det være at du har brug for en teleskopstøtte, som du kan sætte under pladerne.

    En teleskopstøtte virker ved at give dig en justerbar metalstang, som du kan udvide, så den sidder i spænd mellem den pågældende plade og gulvet.

    Det giver dig mulighed for bedre at kunne installere pladen korrekt, da den bliver holdt fast imod overfladen den skal installeres på, så du lettere selv kan montere pladen uden at skulle have flere hænder til at holde pladen fast.

    Teleskopstøtten er også gode i tilfælde, hvor den pågældende plade skal holdes fast mens der er noget mørtel eller lim der skal tørre, så du kan være sikker på at pladens vægt ikke kommer til at ødelægge limen inden at den er helt tør.

    En teleskopstøtte kan være rigtig god for dig der arbejder selv, eller som har mange forskellige arbejdsopgaver der skal løses på samme tid.

    Det giver dig mulighed for at kunne multitaske på arbejdspladsen, så du kan gå i gang med nye opgaver mens at limen på gipspladen er ved at tørre.

    Så skal du ikke selv stå og holde på pladen, og derved bruge en masse tid og energi på bare at holde pladen oppe mod loftet eller muren.

    3 Ting du bør overveje når du skal købe en teleskopstøtte

    Når du skal have købt en teleskopstøtte, så kan det være vigtig at gøre dig nogle overvejelser, så du kan være sikker på at få den teleskopstøtte, som du skal bruge til arbejdet.

    Det kan hjælpe dig med at gøre dit arbejde hurtigere og lettere, og giver dig mulighed for at kunne udføre andre opgaver uden at skulle vente på at pladen er tør.

    Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser, som du kan gøre dig, så du får lettere ved at vurdere hvilken type teleskopstøtte, der passer bedst til dine arbejdsopgaver.

    #1 - Længder på teleskopstøtten

    En af de første ting du bør overveje når du skal købe en teleskopstøtte er, hvor lang du gerne vil have at den skal kunne udfolde sig.

    Det kan have en del betydning for hvilke opgaver du kan løse, og om teleskopstøtten kan nå hele vejen op til loftet.

    Teleskopstøtten bliver primært brugt til at understøtte forskelligt materiale mens du arbejder på dem, så de bliver holdt godt i spænd, og her er det vigtigt at teleskopstøtten kan ny hele vejen op til det pågældende materiale.

    Den skal også gerne kunne nå lidt længere, da det ellers kan være svært at sætte materialet ordentligt i spænd, så det bliver holdt fast mens du arbejder.

    Teleskopstøtten giver dig mulighed for at kunne få en justerbar længde, så du ikke er låst fast på en bestemt længde, men at du kan justere mellem dem, alt efter hvor du arbejder henne.

    Eksempler på teleskopstøttens længder:

    • 1150 mm - 2900 mm
    • 1450 mm - 2500 mm
    • 1550 mm - 2900 mm
    • 1700 mm - 3000 mm

    Hvis du arbejder med et ret lavt loft i en ældre bygning, så kan det være at du ikke har behov for så lang en teleskopstøtte, da den ikke har behov for at kunne nå så langt.

    Arbejder du til gengæld i en bygning, hvor der er ret højt til loftet, så kan det også hjælpe at have et teleskopstøtte der har en større justeringsmulighed, så du er sikker på at kunne nå det område hvor du arbejder i.

    #2 - Bæreevnen på teleskopstøtten

    Når du skal arbejde med en teleskopstøtte, så er det ofte for at bruge den til at holde en genstand i spænd imod en anden overflade, og her skal du gerne være sikker på at teleskopstøtten er stærk nok til at kunne bære den pågældende genstand.

    Ellers kan der være fare for at teleskopstøtten ikke kan holde til den for høje vægt, hvilket kan få støtten til at kollapse, og dermed ødelægge dit igangværende arbejde.

    Du bør derfor overveje hvilke materialer og genstande, som du gerne vil bruge teleskopstøtten til at holde oppe, så du har en ide omkring hvor meget vægt som teleskopstøtten skal kunne modstå.

    Det gør det lettere for dig at kunne vide hvilke opgaver du kan påtage dig, og gør dit arbejde mere sikkert.

    Eksempler på teleskopstøttens bæreevner:

    • 30 kg
    • 60 kg
    • 100 kg
    • 130 kg
    • 200 kg
    • 300 kg
    • 450 kg

    Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje, hvilken bæreevne som din teleskopstøtte skal have, da det ellers kan ske at du kommer ud for at få arbejdsopgaver, hvor teleskopstøtten ikke kan bære de genstande, som du skal montere.

    #3 - Vinkeljustering af teleskopstøtten

    Hvis du arbejder med forskellige træ- og gipsplader, så kan du komme ud for at du skal montere på en skrå overflade, hvor det kan være mere besværligt at få placeret din teleskopsstøtte, da det ikke er to overflade lige overfor hinanden, som du kan bruge til støtte.

    Her kan det være vigtigt at overveje om din teleskopstøtte skal have mulighed for at kunne justere vinklen på dens fødder, så du kan få mulighed for at kunne understøtte plader på skrå overflader.

    De fleste typer teleskopstøtter giver dig mulighed for at kunne justere på føddernes vinkel med ca. -45° - 45° alt efter dine behov.

    Det giver dig mulighed for at kunne pådrage dig flere arbejdsopgaver, og gøre det lettere at montere plader på skrå overflader.


     

     

    Betalingskort

     

     

     

    Samlet score: 4.7 af 5

    avXperten
    MenuKontaktKurvSøg
    Vi sender pakken i dag
    Bestil inden kl. 20.30
    Robotstyrede priser
    Sikrer dig en god pris
    60 dages returret
    Vi hjælper altid
    E-mærket
    Godkendt siden 2007