Alle køb kan byttes til 15. marts 2022 - Bestil før 22. dec og få pakken før jul!

HDMI adapter

Stort udvalg af HDMI adaptere som for eksempel et HDMI samleled. DU finder også adaptere til at omdanne HDMI til fx Mini HDMI, Micro HDMI eller USB-C.

Filtrér
Sortering

Læs mere om HDMI adapter

HDMI Flex adapter - 0,1m (4K UHD) Goobay
HDMI Flex adapter - 0,1m (4K UHD) Goobay
HDMI Flex adapter - 0,1m (4K UHD) Goobay

Til svært tilgængelige forbindelser
Fleksibel og smidig til minimale pladsbehov

Læs mere Varen er på lager

Bedste HDMI-kabel?

Se vores informative video herunder, hvor vi forklarer hvad der er vigtigt at kigge efter, når du skal vælge et HDMI-kabel.

HDMI adapter, stort udvalg af HDMI adaptere

Her hos avXperten finder du et stort udvalg af HDMI adaptere, så du nemt kan omdanne et HDMI-stik til eksempelvis Mini HDMI eller Micro HDMI. HDMI adaptere kan have mange forskellige formål. Hvis du i forvejen har to korte HDMI-kabler liggende derhjemme, og har brug for ét langt kabel, kan du i mange tilfælde kan du være heldig at spare penge ved at købe en HDMI adapter hos os. En HDMI adapter kan nemlig – blandt andet – bruges til at samle to korte HDMI-kabler og derved blive til ét længere HDMI kabel fremfor at skulle købe et helt nyt og længere HDMI-kabel.

Hvad er HDMI?

HDMI står for High-Definition Multimedia Interface og er en 100 % digital teknologi, der siden 2003 har været Europæisk standard inden for kabelforbindelse. HDMI bruges til at overføre ukomprimerede audio/video-signaler, der bruges i forbindelse med High Definition tv. I dag har HDMI efterhånden erstattet scartstikket, der førhen var standarden. HDMI bruges i forbindelse med forbrugerelektronik såsom fladskærms tv, DVD- og BluRay-afspillere, diverse spillekonsoller, HDD-optagere m.m. HDMI kan både overføre billede og lyd mellem forskellige enheder via et HDMI-kabel med kun ét stik i hver ende. Ikke nok med det så kan HDMI overføre billede og lyd i HD-kvalitet/High Definition, hvilket efterhånden er noget de fleste er interesseret i at opnå med nyere fladskærms tv og computerskærme der understøtter dette.

Hvad er en HDMI adapter?

En HDMI adapter er en form for adapter, der blandt andet kan bruges til at omdanne et HDMI-stik til en anden type stik såsom USB-C, Mini HDMI eller Micro HDMI. En HDMI adapter kan være relevant at anskaffe, hvis man eksempelvis ønsker at tilslutte en bærbar computer til en ekstern skærm ved hjælp af HDMI, men hvor computeren ikke har en HDMI-indgang. HDMI adapteren kan i dette tilfælde gøre, at du stadig vil være i stand til at tilslutte computeren til din eksisterende skærm, da HDMI-stikket bliver omdannet til det relevante stik for din computer.

Når du leder efter en HDMI adapter her hos avXperten, er det altid vigtigt at du på forhånd undersøger, hvilken HDMI adapter der passer bedst til dit behov. Ikke alle HDMI adaptere er ens, da de fleste kun kan bruges til at omdanne HDMI til ét andet stik eller til at samle to HDMI-kabler.

Hvad kan en HDMI adapter bruges til?

Forskellige HDMI adaptere kan have forskellige formål. Vælger du eksempelvis en HDMI adapter der kan omdanne HDMI til Micro HDMI, vil denne adapter udelukkende kunne bruges til at omdanne HDMI til Micro HDMI. Der findes mange forskellige HDMI adaptere af denne type, hvor adapteren bruges til at omdanne HDMI til en anden form for stik.

Der findes desuden HDMI adaptere specielt egnet til lodning. Med et lodbart HDMI-stik kan du trække HDMI-kabler gennem vægge uden at skulle bore huller i væggen. Normalt er det nemlig nødvendigt at bore et stort hul i væggen for at et HDMI-stik har plads nok til at gå igennem. Med denne type HDMI adapter behøver du altså ikke at bekymre dig om det, da du i stedet bare kan lodde stikket på et kabel, efter at det er blevet trukket igennem væggen.

Der findes også HDMI adaptere af typen skrueterminal. Idet et HDMI-stik består af 20 forskellige ledere, kan det være ret besværligt at lodde på et HDMI-kabel. Denne type HDMI adapter med skrueterminal kan derimod nemt, og ikke mindst sikkert, bruges til at montere et HDMI stik til indbygning. Oftest vil denne type adapter dog bruges i forbindelse med industrielle formål, hvorfor den ikke er så almindelig at bruge i private sammenhænge.

Samtidig findes der også en anden type HDMI adapter, der hovedsageligt bruges til at samle to HDMI kabler eller forlænge ét enkelt kabel og derved fungere som en forlænger.

Brug en HDMI adapter som forlænger

Har du behov for et længere HDMI-kabel, kan du faktisk bruge en HDMI adapter til lige netop dette formål. Denne type adapter kaldes typisk for enten HDMI Hun/Hun adapter eller HDMI Han/Hun adapter. Her er det vigtigt at forstå forskellen på Han og Hun. Et Han HDMI-stik kan stikkes ind i et Hun HDMI-stik, hvormed der skabes en forbindelse. Et HDMI-kabel har et Han HDMI-stik i hver ende, mens enheder med en HDMI indgang vil have et Hun HDMI-stik. To Han HDMI-stik eller to Hun HDMI-stik kan derfor ikke sammenkobles.

Uanset om der er tale om en HDMI Hun/Hun adapter eller en HDMI Han/Hun adapter kan begge disse typer nemt bruges som forlængere. Dog skal man være opmærksom på, at de to typer HDMI adaptere skal bruges på forskellige måder, når man ønsker at bruge dem som forlængere. Ønsker man at samle to korte HDMI-kabler, skal man nemlig gå efter en HDMI Hun/Hun adapter, mens en HDMI Han/Hun adapter kan bruges til at forlænge et enkelt kabel eller til at skåne en HDMI tilslutning. Desuden kan en HDMI Hun/Hun adapter også bruges til at skifte køn på et HDMI-kabel.

En HDMI adapter kan være praktisk i mange forskellige sammenhænge. Alt efter hvilken type HDMI adapter der er tale om, kan adapteren bruges til forskellige formål. Nogle typer HDMI adapter kan bruges til at omdanne HDMI til andre stiktyper såsom Mini HDMI, Micro HDMI eller USB-C, mens andre HDMI adaptere kan bruges som forlængere. Eksempelvis kan en HDMI adapter bruges til at samle to korte HDMI-kabler og derved blive lavet om til ét langt, så du ikke behøver at købe et nyt og længere HDMI-kabel. Her hos avXperten finder du et stort udvalg af forskellige HDMI adaptere til diverse formål.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007