HDMI adaptere

Med en god HDMI adapter kan du få nyt liv til ældre analoge enheder. HDMI adaptere til fx DVI, Scart, VGA, USB og mange andre stiktyper.

Læs mere om HDMI adaptere

HDMI Adaptere - Nem og solid forbindelse mellem skærm og computer

Står du og overvejer om det er på tide at opgraderer din skærm til en nyere model?

Så kan det være at du også bør overveje om du vil få brug for en nyt adapter til din computer, så du kan være sikker på at kunne få en solid forbindelse til din nye skærm.

De fleste moderne skærme gør brug af HDMI stikket, der giver dig en meget bedre billedkvalitet i forhold til tidligere skærmstik, samt mulighed for at kunne bruge en større opløsning, hvis grafikkortet i din computer tillader det.

Hvis du har en ældre computer eller grafikkort, så kan det være at den ikke bruger et HDMI stik, og du kan derfor få brug for en HDMI adapter til at kunne etablere en forbindelse mellem computer og skærm.

Det kan også være en fordel at have en HDMI adapter liggende, hvis du har investeret i en moderne computer, men din skærm ikke bruger HDMI stik, da du så fortsat kan få forbindelse med dem.

Du skal dog bare være opmærksom på at selvom HDMI kabler giver dig mulighed for at kunne få en høj skærmopløsning og billedkvalitet, så skal det også være muligt for selve skærmen og grafikkortet i din computer at kunne leverer den ønskede opløsning.

4 Typer HDMI adaptere du kan få

Hvis du lige har købt ny computer eller skærm og gerne vil sikre dig at du kan få forbindelse mellem dem, så kan HDMI adaptere være et godt værktøj til dette.

Det kan derfor være en god ide at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilken type adapter du skal bruge til formålet, da der findes en del forskellige stik som du kan få en HDMI adapter til.

Du kan herunder finde et kort overblik over et par udvalgte typer af HDMI adaptere, så du kan få lettere ved at finde lige den type adapter, der passer til dine behov.

#1 - DVI til HDMI Adaptere

DVI stikket har været meget populært i mange grafikkort for den gode opløsning og billedkvalitet som de kan give dig, men er også ved så småt at blive udfaset til fordel for HDMI stikket.

Du kan derfor komme ud for at din nye skærm bruger HDMI mens at din computer fortsat skal bruge et DVI stik, eller omvendt, hvis du stadig har en ældre skærm stående.

Her kan du finde en del forskellige adaptere til formålet, så du let kan få etableret en god forbindelse mellem din skærm og computer uden problemer.

Hvis du gerne vil have så god en forbindelse som muligt, så kan du også få DVI stik der er guldbelagt.

Guld er et ædelmetal der har svært ved at reagere med andre stoffer, hvilket betyder at det har svært ved at ruste og blive urent.

Det har den fordel ved signaloverførsler, at det giver signalet en bedre kvalitet og forhindre at signalet bliver forværret med tiden, hvor rust og skidt ellers kunne bliver opbygget i andre materialer.

#2 - USB til HDMI Adaptere

Hvis du har købt en ny skærm med HDMI stik, som du gerne vil have forbundet til din computer, så kan det være at du får brug for et USB til HDMI adapter.

De fleste moderne bærbare computere har ikke nogen skærmstik i sig, hvilket kan gøre det svært, hvis du gerne vil have mulighed for at kunne lave præsentationer eller generelt arbejde på en skærm.

De vil dog ofte have adgang til et USB stik, da denne type stik bliver brugt primært til overførsel af data eller andre generelle forbindelse til computeren.

Det giver dig mulighed for at kunne forbinde din skærm til bærbarens indbyggede grafikkort via et USB stik, så du kan arbejde på din skærm eller fremlægge for andre på uddannelsen.

En anden fordel ved at bruge en USB adapter er at det giver dig mulighed for at kunne bruge flere skærme på samme tid, da du også kan få forskellige typer af docks, hvor du kan tilkoble flere HDMI eller andre typer kabler til din computer.

Det kan være en fordel hvis du gerne vil have flere skærme til dit arbejde, så du kan få et bedre overblik over dine opgaver og ikke skal skifte mellem dokumenter konstant på en enkelt skærm.

#3 - Mini DisplayPort til HDMI Adaptere

Mini DisplayPort stikket bliver primært brugt i Apples Mac computere, hvilket kan give dig problemer, da de ofte bruger deres egne typer af stik og kabler, der ikke er kompatible med andre producenter og enheders stik.

Med et mini DisplayPort til HDMI adapter, så giver det dig mulighed for at kunne tilslutte din Mac til hvilken som helst skærm, der kan bruge en HDMI forbindelse.

Det kan især være en fordel i undervisningsmiljøet, hvor der kan være forskel på lokale til lokale om de rette stik er tilgængelige for både Mac og PC brugere.

Du kan her få mulighed for at kunne få en opløsning på helt op til 4K (4096 x 2160 pixels), hvilket giver dig en fantastisk billedkvalitet og meget plads at arbejde med på din skærm.

Du har også mulighed for at kunne få guldbelagte stik, der sikrer dig en god og solid forbindelse, samt at det forhindre stikket i at ruste og dermed forværre forbindelsen over tid.

#4 - VGA til HDMI

VGA stik har tidligere været et meget populært analogt stik, men blev langsomt udfaset, da nye digitale stik har kunne give en langt bedre billedkvalitet og opløsning på skærme.

Du kan dog stadig komme ud for at der er ældre computere og skærme der stadig bruger VGA stikket, og det kan derfor være en god ide at overveje om du derfor har brug for en VGA til HDMI adapter, så du kan være sikker på at kunne få forbindelse.

Du skal dog nok være forberedt på at billedkvaliteten vil være begrænset, da HDMI kablet ikke kan forbedre det signal den får gennem sig, blot overføre den.

Derfor skal både grafikkort, skærm og kabel kunne spille sammen for at kunne opnå den bedst mulige billedkvalitet på dine skærme.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007