Riskoger

Slip for udvandet ris med en elektrisk riskoger. Så får du perfekte ris hver gang. En elektrisk riskoger tilsluttes et strømstik - så er den klar til brug.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Riskoger

Fritel RC 1377 Pasta- & Riskoger (1100W) - Rustfrit stål
Fritel RC 1377 Pasta- & Riskoger (1100W) - Rustfrit stål
529 DKK
Læg i kurv
Fritel RC 1377 Pasta- & Riskoger (1100W) - Rustfrit stål

En riskoger er til dig der gerne vil lave perfekte ris hver eneste gang. Med Fritel Family RC 1377 Ris- og pastakoger, kan du ikke…

Læs mere Varen er på lager

Riskogeren til de perfekte risretter, hver gang

Riskogeren er et fantastisk køkkenredskab til dig, hvis du ønsker at koge ris til perfektion let og hurtigt, hver gang.

Den er let og praktisk at bruge og kræver ikke det store forarbejde. Det har aldrig været lettere, at koge perfekt ris til diverse risretter, så nemt og hurtigt.

Hos avXperten har vi et hav af køkkenredskaber, som kan hjælpe med hverdagens madlavning. Se f.eks. Foodprocessor, airfryer og miniovne.

5 ting at overveje, inden du køber en riskoger

Når du skal ud og investere i en riskoger, så kan det være lidt uoverskueligt, at finde ud af, hvilken riskoger, der vil passe dig bedst.

Udover blot at kunne koge ris, så er der også mange andre faktorer, der kan være afgørende for hvor god riskogeren egentlig er.

Herunder er der 5 punkter, som er gode at have med i overvejelserne. Det vil forhåbentligt kunne hjælpe dig, med at træffe det korrekte valg.

#1 Riskogerens kapacitet

Riskogere fås i mange forskellige former og størrelser. Det er derfor vigtigt, at vælge en riskoger som kan rumme nok ris til dig og din families behov.

  • Er man en stor familie på 4-5 stykker, så burde man ikke vælge en riskoger, der er mindre end 1 L.
  • Bor man tværtimod alene og kun skal lave ris til sig selv, så kan man sagtens nøjes med den lille riskoger på 0,6 L.

Hos avXperten finder du riskoger med en kapacitet imellem 0,6 L - 3,5 L. Så her er der helt sikkert et, der passer til dit behov.

#2 Koge ris i en riskoger eller gryde?

De fleste her i landet koger nok ris i enten en gryde eller bruger en riskoger. Det er også de to mest anvendte metoder, verden over. Dog er gryden faktisk ikke så godt et valg alligevel.

Når man koger ris i en gryde, så er der mange ting der kan gå galt, hvis man ikke holder øje med den.

Risen kan let koge over eller endda brænde på i bunden, hvis det er man ikke er opmærksom på den. Det er let at, forstyrre risens kogeprocess og det kan endda påvirke konsistensen..

Med en riskoger, der der ingen bekymringer. Man skal blot sætte den til og så vil risen passe sig selv. Så kan du også bruge tiden, på nogle af de andre hverdagspligter.

Derfor vil en riskoger være perfekt til dig, hvis du ikke har så meget tid til madlavningen, men ikke vil gå på kompromis med tørre og usmagelige ris.

Sammenligning af riskoger, dampkoger og slowcooker

#3 Diverse køkkenredskaber til kogte ris

Hvis man gerne vil have kogte ris, så er der mange måder at koge sine ris på. Der findes adskillige metoder og nogle er selvfølgelig mere effektive end andre.

Man kan f.eks. Koge sine ris i en, slow cooker, dampkoger eller bare i gryden.

Dog er der ingen af de ovenstående, der slår en riskoger. Det skyldes bl.a. At riskogeren sagtens kan stå og passe sig selv, uden at man skal tjekke op på den.

De dyre riskogere kan endda selv justere riskogeren, hvis der enten er for lidt eller for meget vand i, så man altid får den perfekte ris, uanset om man har for meget eller for lidt vand i.

#4 Medfølgende dele

Der medfølger altid en risgryde og en risske til at skovle risen op med, når man køber en riskoger, uanset prisen.

Målebægeret bruges til at måle mængden af ris og vand, som skal i riskogeren for, at skabe den perfekte ris.

Blandingsforholdene kan variere alt efter hvilken slags ris du bruger og hvilken riskoger det er. Derfor bør man prøve sig frem, indtil at man har fundet den rette balance.

Man får nogle gange også en dampindsats med, som kan bruges til at dampe fisk og grøntsager imens man koger risen.

Forskellige dele til en riskoger

#5 Risgrydens materiale

Der findes mange forskellige risgryder, som er bygget i forskellige materialer. Grydernes materialer, har en indflydelse på risens resultat.

De fleste af vores risgryder, er lavet af et non-stick materiale, hvilket sikrer at de færdigkogte ris, ikke sætter sig fast i risgryden og at det er let, at skovle op med risskeen efterfølgende.

De fleste af vores gryder er lavet i aluminium, hvilket kan koge risene hurtigere, da det tager mindre tid, at varme aluminium op end f.eks. Keramik.

Derudover er non-stick belægningen på aluminiumgryden også let at rengøre, da madrester og lignende, let kan glide af belægningen.

Et andet godt alternativ til aluminium, er rustfrit stål. Rustfrit stål tager heller ikke lang tid om, at varme op og er ligeledes let at rengøre efterfølgende.

Risgryderne kan fås i disse materialer:

  • Non-stick aluminium
  • Rustfrit stål
  • Keramik
  • Kulfibre
  • Støbejern

Sådan bruger man en riskoger

Når man skal koge ris i en riskoger, så kræver det hverken meget tid eller kræfter. Forneden er der en lille guide til hvordan, man koger ris i en riskoger.

1. Afmåling af ris og vand

Det første skridt, er at finde ud af hvor mange personer, som risen skal være til. Brug derefter målebæret til, at måle hvor meget ris der skal i risgryden.

2. Skyl risen

Hæld risen i risgryden og skyl dem under vandhanen et par gange, indtil vandet fra risen er begyndt med, at være gennemsigtige.

Ris indeholder en masse stivelse, som kan påvirke den kogte ris konsistens og smag, hvis det ikke bliver skyllet ordentligt af.

3. Sæt den skyllet ris i riskogeren

Når risen er skyllet og det sidste vand er blevet hældt ud af risgryden, så fylder man risgryden op igen, med den mængde vand, som passer til den mængde ris man har i.

OBS: Dette blandingsforhold er ikke generelt og kan sagtens være forskellige fra riskoger til riskoger.

4. Start riskogeren

Når både risen og vandet er i risgryden, så smider man blot låget på og starter riskogeren, ved at trykke ned på knappen, som er på forsiden af riskogeren.

5. Risen er nu klar til servering

Når risen engang er færdig, så vil man kunne høre en lille kliklyd. Det er knappen, som man trykkede ned i trin 4, som nu er poppet op igen for at indikere, at risen nu er færdigkogt.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007