Køkkenknive

Her finder du vores udvalg af køkkenknive i mange forskellige typer. Find præcis de størrelser og specifikationer du har brug for.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Køkkenknive

Fiskars Edge Urtekniv - 8cm
Fiskars Edge Urtekniv - 8cm
139 DKK
Læg i kurv
Fiskars Edge Urtekniv - 8cm

Smal, handy letvægstkniv
Til at skrælle frugt og grøntsager

Læs mere Varen er på lager

3 ting som du bør overveje, når du køber køkkenknive

Der findes mange overvejelser som du bør gøre dig, når du skal til at købe en ny køkkenkniv, så du er sikker på at få den kniv der passer til dine behov.

Vi giver derfor herunder en række eksempler på overvejelser som du kan gøre dig, så du kan få den rigtige type køkkenkniv med hjem.

#1 - Hvad skal du bruge køkkenkniven til?

Der er mange ting som du kan bruge en god køkkenkniv til, og det er derfor vigtigt at du overvejer, hvad du skal bruge den nye kniv til, så du er sikker på at få den der passer til opgaven.

Det kunne være at du gerne vil have en køkkenkniv, der kan hjælpe dig med at skære kød ud til gæsterne.

I så fald så kan det være at du skal bruge enten en kokkekniv eller en forskærerkniv der passer bedst til opgaven.

Til gengæld, hvis du gerne vil have en køkkenkniv der er god til at skære skære urter eller hakke grøntsager, så er det nok en urtekniv eller grøntsagskniv, der er det bedste valg.

Der findes mange forskellige former af køkkenknive og det er derfor vigtigt at du overvejer, hvad du skal bruge kniven til, så du kan få den rette kniv.

Læs en detaljeret gennemgang af de forskellige typer, længere nede på denne side.

#2 - Hvilken type køkkenkniv passer bedst til dig?

Der findes mange forskellige typer af køkkenknive, og det kan være svært at vide hvilken en der passer bedst til dine behov.

For eksempel, så kan du få en almindelig kokkekniv, der er lidt af en altmuligmand i kokkeverdenen, da den kan bruges til mange forskellige opgaver.

Dette kan være alt lige fra at skære kød, til grøntsager, frugt eller andet, den er nemlig rigtig god til at håndtere en langt række af råvare.

Så hvis du gerne vil have en kniv der er meget fleksibel i hvad den kan bruges til, så er det nok en kokkekniv der passer bedst til dig.

Det er derfor vigtigt at du overvejer, hvilken type køkkenkniv som du har brug for i hjemmet, så du kan få den kniv der passer bedst til dine behov.

#3 - Skal du bruge et helt knivsæt?

Hvis du gerne vil have et helt sæt af knive i stedet for individuelle knive, så kan det være at vores udvalg af knivsæt kan friste.

Her kan du finde en række forskellige knivsæt i høj kvalitet, der kan bruges til en række opgaver i køkkenet.

Det kunne være at du gerne vil have det rette værktøj til at forberede fisk med, så kan det være at et fiskeknivsæt er den bedste løsning, da du får flere forskellige typer af knive der passer til at arbejde med fisk i en pakke.

Det kan være du bare gerne vil have de mest essentielle knive til køkkenet, så er det nok bedst med et favouritknivsæt, da det indeholde de fleste typer af knive som du har brug for til det generelle køkkenarbejde.

Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje, om du har brug for en helt knivsæt i stedet for en individuel kniv, da det kan spare dig en del tid og overvejelser undervejs.

4 Typer af køkkenknive

Der er mange forskellige typer af køkkenknive og det kan være vanskeligt at kende de forskellige knive fra hinanden, hvis man ikke er super bekendt med køkkenknive.

Vi giver derfor herunder et kort overblik over en række af de almindelige typer af knive du kan finde i et køkken.

#1 - Kokkekniven

Kokkekniven er en meget almindelig og fleksibel kniv, der kan bruges til i langt de fleste situationer, hvor du arbejder med råvare.

Kokkekniven er nemlig rigtig god til at klare både kød, fisk, grøntsager og frugt.

De findes i forskellige størrelser, men kan generelt genkendes på det brede, hårde blad og dens lige ryg.

Kokkeknive har ofte aveoler eller luftskær på blade, hvilket er med til at forbedre knivens skæreevne og gør det lettere for kniven at slippe de råvare som den skære i.

#2 - Urtekniv

Urtekniven er en lille og fiks kniv med et spidst knivblad og et lille skaft der giver et godt greb om kniven.

Urtekniven er rigtig god til mindre skæreopgaver, som f.eks. når du skal skære champignon eller fjerne kernerne i peberfrugt, hvor du gerne skal kunne have både præcision og skæreevne.

På den måde får du en kniv der giver dig fuld kontrol over dine snit, og gør det let at få skåret dine råvare på en måde, hvor der ikke går meget til spilde.

#3 - Brødkniv

En brødkniv er, som navnet lægger meget op til, til at skære brød med.

Brødkniven har et langt og savtakket blade, der gør det let for dig at kunne skære igennem den tykke skorpe på brødet.

Du kan potentielt finde brødknive i forskellige længder, hvor at jo længere brødkniven er, desto lettere er den at bruge, da den har flere tænder der har mulighed for at skære i brødet med hvert hiv du laver.

Så hvis du er meget til at bage eller at få frisk brød fra bageren, så kan det være godt med en frisk brødkniv.

#4 - Grøntsagskniv

Grøntsagskniven er primært til at kunne skære og hakke i grøntsager.

Knivens blade er tykt og ret buret, hvilket gør det let at hakke og skære på en måde, der er specielt god til at håndtere grøntsager med.

Grøntsagskniven adskiller sig fra urtekniven med at den er langt bedre til at håndtere større grøntsager der har en mere hård skal du skal igennem, som f.eks. rodfrugter og andet.

Rockwell (HRC) Værdier og hvorfor de er vigtigt

Når man snakke om kvalitetsknive, så kommer du ofte til at støde på ordet Rockwell eller betegnelsen HRC, der er en forkortelse af Hardness Rockwell C.

HRC er en skala der går fra 20 - 65, og hjælper med at beskriver hvor stor en overfladehårdhed som stået i kniven har.

Hårdhedsgraden er vigtig, da det har betydning for knivens ydeevner og generelle holdbarhed.

Jo højere HRC tallet er, jo stærkere er stålet i kniven og den kan derfor holde sig skarpe i længere perioder.

Dog betyder det også at kniven skal vedligeholdes mere, da stærkere stål har det med at krakelere, hvis det ikke bliver vedligeholdt ordentligt.

Knive med en lavere rockwellværdi er generelt mere holdbare, men holder sig ikke så skarpe i længere perioder, som en kniv med en højere værdi.

Du vil ofte se professionelle kokke og entusiaster gå efter knive med minimum 55 HRC, mens at japanske knive, der ofte er lavet i carbonstål, har en HRC der ligger på minimum 61.

Type
0
0
0
Vælg alle
Antal knive
Knivtype
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Inkl. knivblok
Serie
0
0
0
Vælg alle
Farve
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007