Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Køleskabstermometer

Med et køleskabstermometer kan du sikre dig at temperaturen i køleskabet altid holder sig på den korrekte temperatur. Dette er fordelagtigt så dine madvarer kan holde sig så lang tid som muligt.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Køleskabstermometer

Xavax Termometer t/køl/frys (-40 - +40 grader)
Xavax Termometer t/køl/frys (-40 - +40 grader)

Tydelig og letlæselig farveskala
Overvåge temperaturen i dit køleskab eller fryser

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 26. juli 2024
Termometerfabriken Køle/Fryse Termometer (Analog)
1 Anmeldelser
Termometerfabriken Køle/Fryse Termometer (Analog)
1 Anmeldelser

Temperaturområde: -50 til 50 grader C
Kan også bruges i fryser

Læs mere På lager
Salter 517 SSCREU16 Analog Køleskabs/Fryser Termometer (-30 -+ 30 gr.)
Salter 517 SSCREU16 Analog Køleskabs/Fryser Termometer (-30 -+ 30 gr.)

Sikrer at dine fødevarer opbevares ved optimal temperatur
Kan bruges både i køleskabe og frysere

Læs mere Fjernlager
Levering: 12-20 hverdage
Senest 19. august 2024

Køleskabstermometer til korrekt temperaturmåling

Her på siden finder du vores udvalg i køleskabstermometre, som hjælper dig med at holde den korrekte temperatur i køleskabet, så dine madvarer holder sig friske.

Der findes rigtig mange modeller af køleskabstermometre og de er alle beregnet til brug inde i køleskabet, for at sikre en præcis måling af temperaturen.

Det er ikke kun professionelle køkkener som har brug for at styre temperaturen i køleskabe og frysere, også i private hjem er det vigtigt at have en korrekt temperatur i køleskabet, så madvarerne holder sig friske og du ikke risikerer at indtage mad der er dårligt.

For at være sikker på at dine fødevarer er friske bør du altid opbevare dine fødevarer ved en temperatur på maks 5 grader.

Mange nyere modeller af køleskabe har et indbygget termometer som for eksempel giver lyd når temperaturen kommer over 5 grader, men hvis disse fejler kan du stå med en masse fødevarer der bliver fordærvet.

Det kan derfor, selvom køleskabet har indbygget termometer, være en god idé at have et ekstra køleskabstermometer stående eller liggende i køleskabet, så du har en ekstra kontrol med temperaturen.

3 ting du skal vide når du kigger efter køleskabstermometer

Der findes mange modeller og varianter af køleskabstermometer og det kan være svært at beslutte sig til hvilket du skal vælge, så vi har samlet lidt nyttig viden, som kan hjælpe dig til at vælge det rigtige køleskabstermometer for dig.

#1 - Digitalt eller analogt køleskabstermometer

Når du kigger efter køleskabstermometer kan du starte med at overveje om du helst vil have et analogt eller et digitalt køleskabstermometer.

Fordelen ved den digitale version af køleskabstermometeret er at det ofte kan vise temperaturen ret præcist og har et tydeligt LCD display, som gør det let at se tallene på displayet.

Det digitale køleskabstermometer kan i nogle tilfælde fylde lidt mere i køleskabet end det analoge og selvom der ofte er en magnet bagpå det digitale køleskabstermometer, så er der ofte ikke meget metal at hænge det på inde i køleskabet.

Ofte er køleskabets hylder nemlig af glas eller plastik, og sjældent af metal, dog kan køledelen bag i køleskabet være af metal.

Analoge køleskabstermometere har ofte et større måleområde, da nogle af modellerne også kan bruges i fryseren, hvor der anbefales en temperatur på ca. -18 grader.

Det analoge køleskabstermometer er ofte meget lig de helt klassiske termometre, med en temperaturskala og en blå indikator, der indikerer hvilken temperatur omgivelserne har, ved at stige op gennem termometeret.

Analoge køleskabstermometre er ofte placeret inde i et plastikrør, for at sikre at det er luften der måles og ikke den overflade det eventuelt ligger på.

Denne type af termometre er næsten lige så præcis i målingen som et digitalt termometer, men aflæsningen er ofte lidt mere upræcis.

#2 - Køleskabstermometer i køleskab med indbygget termometer

Der er efterhånden rigtig mange køleskabe der har et indbygget termometer, som betyder at køleskabet automatisk tilpasser kølingen efter den generelle temperatur i køleskabet.

Det er der den store fordel ved, at du ofte vil få en alarm hvis temperaturen bliver for høj, for eksempel hvis lågen står åben, og du skal samtidig ikke bekymre dig om at justere køleskabet ind, så temperaturen er som den skal være.

Ulempen er dog at det kan være svært at finde frem til hvor der er koldest i køleskabet, og det er her at et køleskabstermometer kan være en god hjælp.

Det kan nemlig være en stor fordel at vide hvilken hylde i dit køleskab der er den koldeste, da det er på denne hylde du bør opbevare for eksempel mælk, kød og fisk, for at det holder sig længst muligt.

Det kan også være en fordel at kende til hvor der er mindst køligt i køleskabet, da det er her du ofte vil kunne opbevare frugt og grønt, for at det holder sig friskt så længe som muligt.

Køleskabstermometeret kan du let flytte fra hylde til hylde og finde frem til både den koldeste og mindst kølige hylde, og det er svært med det indbyggede termometer.

Samtidig kan du ofte bruge dit køleskabstermometer som reference enhed, i forhold til køleskabets indbyggede termometer.

Der er mange holdninger til hvor der er koldest i et køleskab og hvor man bør opbevare de forskellige madvarer, men det er meget forskelligt fra køleskab til køleskab, og derfor er den mest sikre måde at finde frem til koldeste hylde, altså at bruge et termometer i dit køleskab.

#3 - Rengøring af køleskabstermometer

Når du alligevel skal gøre dit køleskab rent, er det vigtigt at du også husker køleskabstermometeret.

Langt de fleste køleskabstermometre er vandtætte og du kan nemt tørre dem af med en klud opvredet i noget sæbevand.

Hygiejnen i køleskabet er nemlig vigtig for at undgå bakteriedannelse eller spredning af bakterier fra en madvare til en anden.

Derfor bør du gøre køleskabet rent med jævne mellemrum, og det gælder altså også køleskabstermometeret.

Sådan bruger du køleskab- og køleskabstermometer korrekt

Hvis du bruger køleskabet og køleskabstermometeret korrekt, kan du opnå en længere holdbarhed på dine madvarer og samtidig få et mere organiseret køleskab.

Det er ikke helt ligegyldigt hvordan du placerer dine madvarer i køleskabet og måden du opbevarer madvarene på har stor betydning for hvor længe madvarerne kan holde sig og altså dermed også for husets madspild.

Hvis du har et køleskab, som ikke har ventileret køling, en funktion hvor kulden fordeles effektivt, så der er lige koldt på alle hylder, er det næsten en nødvendighed med et køleskabstermometer, for at finde frem til koldeste og mindst kolde hylde.

Herunder er samlet en kort oversigt over hvor i køleskabet du bør opbevare forskellige madvarer.

#1 - Varmeste hylde målt med køleskabstermometer

Der kan være stor forskel på hvor i køleskabet der er varmest, i køleskabe med ventileret køling er der ofte varmest i toppen og koldest i bunden.

I køleskabe uden ventileret køling er det ofte i bunden, og altså grøntsagsskuffen der er varmest, men det er næsten umuligt at finde ud af hvis du ikke har et køleskabstermometer ved hånden.

Det varmeste sted i køleskabet er det bedste sted at opbevare for eksempel:

 • frugt og grønt
 • ost
 • smør

Selvom grøntsagsskuffen ofte er i bunden, kan det altså godt betale sig at flytte grøntsagerne ud af skuffen, hvis varmeste hylde er i toppen af køleskabet.

På den måde holder de sig friske længere og bliver også mere synlige for dig, når du skal lave sund mad.

#2 - Koldeste hylde målt med køleskabstermometer

Når du med dit køleskabstermometer har identificeret den koldeste hylde, har du fundet hylden til for eksempel:

 • Kød
 • Fisk
 • Madrester
 • Mælk
 • Æg

Jo mere letfordærvelig en fødevare er, jo koldere skal den opbevares, og det kan være et chok at du ikke skal opbevare mælken i køleskabslågen, men på den koldeste hylde, men fordi temperaturen svinger meget i køleskabslågen, er det altså bedre at opbevare mælken på en hylde.

#3 - Køleskabslågen målt med køleskabstermometer

Hvis du vil opbevare noget i køleskabslågen, så kan du for eksempel opbevare:

 • Ketchup
 • Marmelade
 • Soyasauce
 • Vin
 • Juice

Hvis du måler temperaturen i køleskabslågen med en køleskabstermometer, vil du kunne se at temperaturudsvingene er ret store, derfor er fødevarer med en længere holdbarhed bedre egnet til køleskabslågen end for eksempel mælk og æg.

Produkttype
0
0
Vælg alle
Temperatur (min.) (°C)
0
0
0
0
0
Vælg alle
Temperatur (maks) (°C)
0
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007