Bageform
Bageforme til samtlige former for bagværk, både til hobbybrug eller til brug i det professionelle køkken. Vi har et hav af udgaver og designs af bageforme som du kan gøre brug af i dit køkken.
Rektangulær springform med målene 35x24 cm
Med non-stick belægning
Kommer med praktisk låg
Siderne kan nemt tages af til servering
Kan indeholde 2,1 liter
Med non-stick belægning
Sikre en jævn varmefordeling
Med en diameter på 20 cm og en højde på 14 cm
Ideel til bagning, stegning og grillede måltider
Bevarer saftigheden i dine retter
Låget der medfølger har et håndtag
Kan rumme cirka 2,1 liter
Stor og praktisk brødform
Med non-stick belægning
Kan indeholde 1,4 liter
Med non-stick belægning
Form din kage som et hjerte
Har en kapacitet på 3,3 liter
En diameter på 24 cm og kapacitet på 2,2 liter
Med non-stick belægning og justerbar låsemekanisme
Kommer med 6 forme
Gode til universal brug indenfor bagning
Sikre en jævn varmefordeling
Med non-stick belægning
Kommer med 26 forme
Perfekt til kager og lignende
Perfekt til at lave chokolade i hjerter
Fremstillet i plastik
Med plads til 12 muffins
Med non-stick belægning
Ideel til sprøde pizzaer og lækre quiches
Høj kvalitets rustfri stål
Med plads til op til 6 stk. muffins
Tåler brug i ovn, mikroovn, fryser og opvasker
Indeholder 6 styk
Tåler opvaskemaskine
Kommer med julemotiver
Pakke med 5 i
Sikre en jævn varmefordeling
Tåler maskinevask
Med ekstra indsats og en aftagelige bund
Med non-stick belægning
Rektangulær springform
Måler 35 x 24 cm
32 cm i diameter
Non-stick belægning
Aftagelig bund
Med kairmic belægningen
Med ekstra indsats og en aftagelige bund
Med non-stick belægning
Aftagelig bund
Med non-stick belægning
Aftagelig bund
Med non-stick belægning
Jævn varmefordeling og ensartet resultat
Med non-stick belægning
Aftagelig bund
Med non-stick belægning
Aftagelig bund
Med non-stick belægning
Sikre en jævn varmefordeling
Med non-stick belægning
Firkantet springform med en kapacitet på 2,9 liter
Med non-stick belægning
Firkantet springform med en kapacitet på 2,9 liter
Med non-stick belægning
Aftagelig bund
Med non-stick belægning
Aftagelig bund
Med non-stick belægning
Med aftagelig indsats
Non-stick belægning
Med aftagelig glasbund
Med non-stick belægning
Sikre en jævn varmefordeling
Med non-stick belægning
En diameter på 28 cm og kapacitet på 1,8 liter
Med non-stick belægning
Aftagelig bund
Med non-stick belægning
Med aftagelig indsats
Non-stick belægning
Med aftagelig glasbund
Med non-stick belægning
Med aftagelig glasbund
Med non-stick belægning
Med aftagelig indsats
Non-stick belægning
En diameter på 26 cm og kapacitet på 2,7 liter
Med non-stick belægning og justerbar låsemekanisme
Sikre en jævn varmefordeling
Med non-stick belægning
Med plads til 12 kager
Tåler både opvaskemaskine, mikrobølgeovn, ovn og fryser
En diameter på 28 cm og kapacitet på 3,2 liter
Med non-stick belægning og justerbar låsemekanisme
Med plads til 12 små muffins/donuts
Tåler maskinevask
Med plads til 24 små muffins
Med non-stick belægning
Skaber en sprød skorpe
Nem rengøring
Sikre en jævn varmefordeling
Med en perlemor lignende overflade
Sikre en jævn varmefordeling
Tåler både opvaskemaskine, mikrobølgeovn, ovn og fryser
Med praktiske håndtag
Tåler både opvaskemaskine, mikrobølgeovn og fryser
Med plads til 12 kager
Tåler både opvaskemaskine, mikrobølgeovn, ovn og fryser
Fremstillet af BPA-fri silikone
Tåler både opvaskemaskine, mikrobølgeovn, ovn og fryser
Fleksibel og BPA fri silikone
Tåler både opvaskemaskine, mikrobølgeovn, ovn og fryser
Funktionelt og stilfuldt køkkenredskab
I et flot og elegant guld design
Sikre en jævn varmefordeling
I et flot og elegant guld design
Med plads til 6 muffins
Jævn varmefordeling
Med plads til 12 bar
Tåler både opvaskemaskine, mikrobølgeovn, ovn og fryser
Perfekt til at lave chokolade i halvkugler
Fremstillet i plastik
Non-Stick bund
Anbefales at blive vasket i hånden
Bageforme i mange udformninger og materialer
Uanset om du elsker at bage eller om du bare bager rugbrød til familiens madpakker, så er en god bageform næsten uundværlig.
Her på siden kan du finde vores udvalg af bageforme i mange forskellige udformninger og materialer, som kan hjælpe dig til et godt resultat hver gang.
Du har sikkert prøvet at bage en kage i en form, hvor dejen har hængt fast og kagen er gået i stykker når denne skulle ud af formen, dette kan ofte ske, hvis bageformen er ved at være slidt.
Bageforme findes i et væld af kvaliteter og materialer, og ikke alle holder lige længe, og er mere disponeret til en porøs overflade, hvor dejen fra kagen kan hænge fast i.
Du kan finde bageforme i et væld af udformninger fra de mere traditionelle rugbrøds- og springforme til forme der ligner biler, hjerter eller andre sjove ting.
Så hvordan finder du frem til den helt rigtige bageform, i det rigtige materialer i forhold til dit behov?
Det kan du måske finde svar på i nedenstående tekst, hvor vi har samlet lidt nyttig viden, som kan hjælpe dig med at finde frem til den rigtige bageform til dit behov og ønsker.
3 ting du bør vide om Bageforme inden du køber
En bageform er ikke blot en bageform, en rigtig god bageform kan holde i mange år og hjælper dig til at få et godt resultat, uanset hvilket materiale den er lavet i, hvor en dårligere bageform kan være frustrerende at arbejde med.
Herunder har vi samlet en række ting, som du med fordel kan overveje, samt kigge efter, når du skal vælge en ny bageform til dine kager.
#1 - Type af Bageform
Der findes flere typer af bageforme, men de forskellige typer kan godt have variationer i udformningen og materialerne.
Nogle af de mest kendte typer af bageforme er:
- Brødforme - Ofte rektangulære forme med høje kanter og skarpe kanter, men kan også fås i udformninger til eksempelvis sandwichbrød, burgerboller og lignende. Denne type fås også med låg og kan have huller, for at luften kan cirkulere omkring dejen, for en ekstra sprød skorpe.
- Kageforme - Fås i mange forskellige former eksempelvis bilform, dyreformer, hus og meget mere. Kageforme har ofte bløde og runde kanter og udformninger.
- Springforme - Er også en kageform, men vil oftest være en rund form, hvor kanten kan skilles fra bunden.
Du kan derfor med fordel være opmærksom på hvilken type dej du vil have brug for at bage, da en gærdej eller en surdej ofte bages bedst i en brødform, hvor en kagedej, der er tyndere end gærdejen, oftest bages bedst i en kageform eller en springform.
Du bør også være opmærksom på hvor detaljeret en kageform er, da en kageform med mange fine detaljer ofte er sværere at få kagen helskindet ud af, og kan kræve en speciel behandling for at slippe kagen bedst muligt.
Der findes utallige udformninger af forme under de forskellige typer af bageforme, og nogle er mere specialiserede end andre, eksempelvis en bageform til Donuts eller en bageform til muffins.
#2 - Bageformens Materiale
Bageformens materialer er ofte enten metal, silikone eller stentøj, og disse materialer har hver deres fordele og ulemper, som det er fornuftigt at være opmærksom på.
Silikoneforme
Silikone er blevet meget populært til både kageforme og brødforme, og det er ofte også forholdsvis let at have med at gøre.
Silikone har den fordel at det er yderst fleksibelt og det kan være let at poppe kagen ud ad disse fleksible forme, men ulempen er at overfladen på kagen ofte ikke står lige så skarpt som med andre materialer, hvilket skyldes at små krummer kan hænge fast i formen og dermed får kagen en let porøs overflade.
Hvis du drømmer om en bageform i silikone er det vigtigt at du inden første bagning får smurt formen grundigt med fedtstof, ikke for meget, men blot sørger for at komme rundt i alle kroge.
Ved at smøre formen inden første bagning, kan du give dig selv de bedste forudsætninger for at få et godt resultat med en silikone form.
Du bør være opmærksom på at hvis du ønsker skarpe og pæne glatte kanter på din kage eller brød, så er en form i andet materiale måske en bedre løsning, da silikone forme ofte har bløde og let rundede kanter.
De fleste silikone forme kan godt tåle en tur i opvaskeren, men det anbefales at vaske disse op i hånden, blot med lunkent vand.
Metalforme
Metalforme har i mange år været det mest brugte materiale til bageforme i alle typer, og selv om silikoneforme har fundet vej til markedet foretrækker mange stadig metal formens formstabile egenskaber og lette rengøring.
En bageform af metal er typisk meget formstabil og kan give dit brød eller kage nogle flotte skarpe kanter.
Metalformen kræver ofte enten smøring med fedtstof eller beklædning med bagepapir, men kagen eller brødet får ofte en helt glat kant og overflade.
Du kan med fordel finde en metalform med den såkaldte non-stick belægning, der slipper dejen lettere og samtidig gør rengøringen væsentlig lettere.
Metalforme kan som regel ikke tåle at komme i opvaskeren, men i forhold til rengøring af bageforme anbefales det da også som regel at vaske disse op i hånden i lunken vand og kun en mild sæbe.
Stentøjs Forme
Bageforme i stentøj er ikke så almindelige længere, men dette materiale har stadig en trofast målgruppe, og du kender nok materialet bedst fra eksempelvis pizzasten.
Fordelene ved stentøjs bageforme er at materialet kan give især brøddej en helt utrolig sprød skorpe og en fantastisk krumme, og samtidig kan disse forme ofte klare en meget høj temperatur, i modsætning til både metal og silikone.
Stentøjs forme er ikke særlig velegnet til kagedej eller til kager med mange detaljer, da den porøse overflade betyder at dejen sætter sig godt fast i formen.
Det er dog muligt at finde bageforme i stentøj med en glaseret overflade eller en non-stick belægning, men her kan du miste egenskaberne i forhold til at bage brød med den særlige struktur.
#3 - Størrelse på Bageform
Bageforme findes i mange forskellige størrelser, uanset om det er bageforme i silikone eller metal, eller om det er bageforme til brød eller kage.
Det kan derfor godt være en udfordring at finde ud af hvilken størrelse du kan have brug for, men ofte betyder størrelsen på bageformen ikke så meget, hvis blot du husker at tilpasse mængden af dej og evt. bagetid til størrelsen.
Hvis du vælger en bageform der er for stor til den portion dej du laver, bliver kagen tynd og dermed bagt væsentligt hurtigere, end hvis du eksempelvis vælger en bageform der er for lille, og kagen dermed bliver væsentlig meget tykkeren end beregnet, her vil du have brug for at øge bagetiden.
Du vil som regel kunne finde en størrelse indikation i opskriften til brødet eller kagen, som fortæller hvor stor en form opskriften er beregnet til, og du kan så enten vælge at gange opskriften op eller ned, så det passer til formen, eller vælge en form størrelse der passer til opskriften.
De fleste bageforme fås i flere forskellige størrelser og de mest almindelige størrelser i centimeter er oftest:
- 20
- 22
- 24
- 26
Og disse kan enten være angivet i diameter, når der er tale om runde forme, eller i cm x cm, når der er tale om rektangulære forme.
Nogle gange er størrelsen dog angivet i liter og dette er ofte i kageforme, som er formet som eksempelvis en bil, et hus eller andre genstande.
Det kan godt betale sig at have flere forskellige størrelser bageforme liggende i køkkenskabet, så du altid kan finde en form der passer til den opskrift du bruger.