Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Grillplade

Grillplade til tilberedning af små anretninger og blandinger med mindre ingredienser på grillen. Perfekt til at lave både kød og tilbehør på grillen, så du ikke behøver panden eller ovnen indenfor.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Grillplade

Grillplade - Smarte muligheder til tilberedning

Hvis du er træt af at tilberede de samme få retter på grillen, fordi andre fødevarer ikke kan klare de høje temperaturer fra grillen, så er det måske tiden til at overveje at anskaffe dig en grillplade.

Grillpladen kan give dig helt nye muligheder for at tilberede masser af lækre rette på grillen, uanset om det er kulgrill eller gasgrill, samtidig med du også ofte kan bruge en grillplade på dit induktions eller gaskomfur.

Med en god grillplade kan du ikke bare stege kød og pølser på din grill, men også stege alt det du ellers ville stege på en pande, og samtidig er rengøringen let og lige til at gå til.

Det er slut med at mindre stykker af kød eller grønt falder ned mellem rillerne på risten, og derfor kan du let både sautere, stege, koge og meget mere direkte på din grill.

Her på siden finder du vores udvalg af grillplader, også kendt som eksempelvis stegeplade eller støbejernsplade, som kan gøre madlavningen lidt mere interessant ved at give dig nye muligheder på både grill og kogeplade.

Der er mange fordele ved en grillplade, men det kan også være en god idé at gøre dig nogle overvejelser før du køber en grillplade, så du kan få mest muligt ud af din nye investering.

Herunder har vi samlet lidt mere information om grillpladerne, som ikke må forveksles med en grillpande, så du kan finde frem til den helt rigtige grillplade til dit behov.

5 ting du bør vide om Grillplader inden du køber

Der findes mange forskellige mærker og modeller af grillplader, og du vil derfor ofte blive mødt af rigtig mange muligheder, så det kan være svært at finde frem til den rigtige grillplade for dig og dit behov.

Derfor har vi samlet nogle ting som du kan kigge efter, og finde hjælp til at finde den helt rigtige grillplade til dig og din familie.

#1 - Forskellen mellem Grillplade og Grillpande?

En grillplade må ikke forveksles med en grillpande, da der på trods af de enslydende navne, er en stor forskel på en grillplade og en grillpande.

Grillpanden er nemlig beregnet til brug på en kogeplade, og har derfor ofte et håndtag, som ikke kan tåle den høje varme, som den får i en grill, og samtidig har grillpanden væsentlig højere sider eller kanter end en grillplade har.

Grillpladen er beregnet til brug på en grill, men kan ofte sagtens bruges på kogepladen.

Grillpladen kan klare meget høje temperaturer og har ofte en helt flad bund, hvilket gør det let at flytte den fra grillen og ind på kogepladen.

Grillpladen er ofte også tyndere og varmer derfor ofte væsentlig hurtigere op, hvorfor den er rigtig god til varmen fra grillen og samtidig gør størrelsen på grillpladen det ofte muligt at bruge den til flere ting på en gang.

Grillpanden kan ofte kun have en temperatur på hele panden, hvor en grillplade på grillen godt kan have en lille forskel fra den ene til den anden ende, alt efter hvilken grill du har, og om denne er i stand til at have forskellige temperaturer på forskellige blus.

#2 - Størrelse på Grillplade

Du bør vælge den rigtige størrelse på din grillplade, således at den passer på din grill eller kogeplade, samtidig med den stadig giver dig de muligheder du har brug for.

Nogle grillplader er beregnet til at passe ned i din grill, i stedet for risten, og andre kan du sagtens placere oven på risten, så du eksempelvis kan have rist i den ene side af grillen og grillplade i den anden side, så du kan stege røde bøffer på risten og grøntsager på pladen.

Du kan finde grillplader i mange forskellige størrelser og udformninger, men en ofte brugt størrelse er ca 37 x 27 cm.

Hvis du regner med også at skulle kunne bruge din grillplade til at stege eksempelvis brød til bruschetta på, inde på dine kogeplader, kan du med fordel finde en plade der enten dække en enkelt kogeplade, eller kogezone, eller 2, og så ellers måle ud hvor lang grillpladen skal være.

Det samme kan du gøre på din grill, mål ud hvor meget af grillen du ønsker dækket af en grillplade, når denne skal bruges og vælg en grillplade der passer til disse mål.

#3 - Grillplade i flere materialer

Du tænker måske ikke så meget over det, men der er forskel på om du investerer i en støbejernsplade eller en aluplade med keramisk eller porcelænsbelægning, eller for den sags skyld en grillplade i sten.

Der findes mange forskellige modeller af grillplader og disse kan være udført i forskellige materialer, hvor nogle er bedre til at fordele varmen end andre og nogle holder bedre end andre, så derfor er det ikke helt lige meget hvilket materiale din nye grillplade er lavet af.

Støbejern er ofte det foretrukne materiale, fordi det har en rigtig god varmefordeling, og det er forholdsvist let at justere temperaturen, hvilket gør dette materiale ideelt til mere sarte fødevarer, som ikke kan klare en alt for høj temperatur.

En støbejernsplade som ikke har en emalje eller belægning af non-stick kan dog være svær at få helt ren og fødevareren har meget let ved at hænge i pladen.

Derfor fås en grillplade i støbejern ofte med en keramisk emalje behandling, som gør den let at rengøre og sikrer at fødevarerne ikke så let sidder fast i den varme pande.

Et alternativ til en grillplade i støbejern kan være en grillplade i aluminium, som er hurtig at varme op, men har en lidt ringere varmefordeling end støbejernet.

Aluminiumsplader er derfor ofte beklædt med en støbejerns overflade eller en slip-let overflade, og generelt set er aluminiumsplader meget lette at rengøre.

Andre vælger en marmor eller sten plade, når de skal bruge en grillplade, her vil marmor være at fortrække da dette ofte har en mindre porøs overflade, men sten og marmor kan ofte ikke klare helt så høje temperaturer som eksempelvis støbejern og aluminium.

#4 - Udformning af Grillpladen overflade

Der findes typisk tre udformninger af grillpladens overflade:

  • Glat
  • Rillet
  • Med huller

Den helt glatte udformning er en fordel, når du primært vil bruge grillpladen som en erstatning for en almindelig pande.

Denne udformning er ideel til at stege grøntsager og fisk på, eller måske et spejlæg eller scrambled eggs.

Den rillede udformning kender du måske fra en grillpande, og denne udformning efterligner risten på grillen, dog uden at der er et åbent mellemrum mellem ribberne.

Denne udformning er ideel til fedtfattig madlavning, fordi fedtet har plads til at løbe fra kødet, men er også god til at riste brød, når du ønsker fine brune striber på brødet.

En mellemting mellem de to førnævnte udformninger er den hullede udformning, som typisk er bedst egnet til at brug på en grill og ikke så velegnet inde på kogepladen i køkkenet.

Den hullede grillplade kan bruges både til kød og grøntsager, hvor du gerne vil have mere smag af kul, men vil undgå at kødet eller grøntsagerne falder ned i kullene.

Der er ikke nogen tvivl om at den mest alsidige udformning er den glatte, men den rillede udformning giver dog et mere autentisk look på maden.

#5 - Rengøring af Grillplade

Når du kigger efter en grillplade, kan du med fordel kigge efter hvordan grillpladen skal rengøres, da det ikke er alle grillplader der er lige lette at gøre rene.

Generelt set er emaljerede og glatte overflader lettere at rengøre end de mere porøse overflader.

Ligesom du kender det fra din pande i køkkenet, så anbefales det ikke at bruge sulfo eller andre rensemidler på en grillplade, da disse virker affedtende og derfor kan betyde at kød og grøntsager lettere hænger fast i pladen.

Derfor bør du kun rengøre din grillplade i varmt vand og giv den gerne lidt madolie bagefter, så er den klar til næste gang.

Du behøver ikke være bekymret, hvis du ikke kan få alle belægninger af pladen ved rengøring, da disse kan være med til at give lidt ekstra smag til maden næste gang, sørg blot for at pladen varmes godt op inden du lægger maden på.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007