Mini PC

Mini PC - Desktop computere til at stille på skrivebordet. En Mini PC har en kompakt størrelse og kan ofte sættes fast bag på en skærm.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Mini PC

Mini PC - En kompakt stationær computer 

En mini PC er som navnet antyder, en lille stationær computer der er bygget til at håndtere de basale opgaver som fx websurfing og arbejde på forskellige programmer som du fx bruger til dit arbejde indenfor kontor.

En mini PC kan være et godt alternativ til de helt stationære computere, der kan tage meget plads på dit skrivebord.

Står du og mangler en ny PC, men uden at det behøver at være en stor udgave, så er en mini PC bestemt værd for dig at tænke på at købe.

Her på siden finder du vores udvalg af mini PCer, så du har en god garanti for at du kan finde den rigtige model til dit kontor- eller hjemmekontor.       

5 ting du skal overveje inden du køber en mini PC

Er du ikke så stærk i computere generelt og har derfor ikke indsigt i markedet af mini PCer, så skal vi nok hjælpe dig på bedst mulig vis.

For du skal inden du laver det afgørende køb lige overveje en række ting, og herunder kan vores samlede oplysninger være med at oplyse dig nogle vigtige punkter.

Så kan du på den måde blive bedre orienteret om mini PCer, før du køber den udgave der måtte dække dine behov.

Vi kommer nærmere ind specifikationer i mini PCer, deres forskellighed inden for lagerkapacitet (GB), typer af operativsystemer der findes i dem, tilslutningstyper i dem og de forskellige kompakte størrelser de findes i.

#1 - Vælg de rette specifikationer i en mini PC (Processor, RAM osv.) 

Med tiden er computere gået hen og blevet mindre og mindre, også selvom der stadig kan være behov for store computere fx i forbindelse med gaming.

De samme tunge krav gør sig ikke gældende for en mini PC, da den er skabt til de ting der ikke kræver meget computerkraft som fx at lave dokumenter eller præsentationer i forbindelse med arbejde. 

Efterhånden er der også flere arbejdspladser med kontorer der går mere efter mini PCer, da de netop ikke fylder så meget i kontorlandskabet, når der skal være plads til de andre kontorredskaber.

Derudover er de også utrolig nemme at flytte rundt på, og kræver ikke de store løft som en normal stationær computer.

Ligesom med alt indenfor computere skal du som forbruger tænke på de rette specifikationer der gør gældende for at en computer kan gøre sit arbejde ordentligt.

Det gælder også de specifikationer der findes i mini PCer som fx tæller vigtige ting som processor, RAM og meget mere, da der kan være store forskelle på de forskellige udgaver af dem.

Derfor kan vi klart anbefale at du tager dig en god tid til at udforske de mini PCer, vi har vores udvalg på siden her og se nærmere på hver af dem, så du kan blive klogere på specifikationer. 

For når du opnår dig noget forhåndsviden i starten, så er du mere sikker på at begå det rigtige køb af en mini PC.        

#2 - Lagerkapacitet (GB) i mini PCer

Lagerkapacitet handler om en computers harddisk, og om hvor meget gigabyte-plads der kan være i den.

Det samme gælder også for en mini PC, og trods dens fysiske størrelse kan der være forskelle med lagerkapacitet i dem. 

Hvis du ønsker at have en vis mængde af programmer i din kommende mini PC til arbejdsbrug, så er det en god idé at overveje en model med en tilpas stor lagerkapacitet.

Det er især hvis du vil undgå at den går i stå undervejs, hvis du arbejder på noget meget vigtigt.

Her er en liste over de typiske gigabyte-plads du kan finde i mini PCer:

 • 128 GB
 • 240 GB
 • 256 GB
 • 512 GB    

Er du forbruger-typen der har mange tunge filer liggende, så kan det anbefale at bruge en ekstern harddisk, eller en USB nøgle, så du netop kan opbevare dem, hvis der ikke skulle være plads nok i din kommende mini PC.  

#3 - Typer af operativsystemer i mini PCer

Alle computere - inklusiv mini PCer har operativsystemer i sig, og ingen af dem er ens.

For de tilbyder hver især forskellige muligheder med deres interface, der kan gøre computerarbejde nemmere for dig at håndtere, når det fx drejer sig som at ordne filhåndtering i diverse mapper eller lave oprettelse af genveje til de programmer, du bruger til dagligt. 

Det med operativsystemer er et spørgsmål om smag, så det er op til dig at tage en beslutning alene baseret på brugervenlighed.

Er du ikke den vante computer-forbruger, så er det nok en god idé at gå efter en mini PC der har den bedste brugervenlighed, som kan gøre din hverdag nemmere.

Her er de operativsystemer du ofte kan til mini PCer:

 • Microsoft Windows OS. Microsofts operativsystem går igen i mange mini PCer, og de fortsætter med at videreudvikle nye versioner, så de kan følge med tiden.    
 • Mac OS. Det er Apples helt eget operativsystem som du kun finder i de mini PCer, de selv laver. Deres udgave af en mini PC er kendt som en Mac mini. 
 • Linux. Linux-operativsystemet er kendt som et gratis alternativ til de andre mærkers operativsystemer. Men du skal til gengæld også være en meget kyndig computer-forbruger der selv kan stå for installationen af det på din kommende mini PC.   

#4 - Tilslutning-typer i mini PCer

En mini PC har mange forskellige tilslutningstyper, og der kan være meget forskel på de modeller der findes ude på markedet, da nogle har flere end andre.

Har du eventuelt computertilbehør som fx en USB nøgle og en ekstern harddisk, så det kunne være godt for dig at anskaffe dig en model med mange USB-porte.

Her er fx de tilslutningstyper du ofte kan finde i mini PCer:

 • Port til at du kan tilslutte dens strømforsyning.
 • USB-porte til de enheder der er med USB-udgang.
 • Port til HDMI-adgang til når du skal koble din skærm til den.
 • Et 3,5 mm minijack så du har mulighed til at tilslutte dine høretelefoner eller dine højttalere.
 • Port til Ethernet.       

#5 - Størrelser af mini PCer

Selvom mini PCer generelt er ret små i forhold til en almindelig stationær computer, så er der faktisk forskel på størrelserne i de mini PCer, der findes ude på markedet.

Størrelsen på en mini PC handler ligeså meget om hvor kompakt, du ønsker at din kommende mini PC skal være.

Vil du fx have at mini PCen skal kunne stå ved siden af din skærm, så det kan det anbefales at gå efter en mini PC med en smal størrelse, der heller ikke tager meget plads.

Der findes også de mini PCer der er i en lille kvadratisk form, du fx kan have i en slags holder lige op under dit skrivebord.

Der er mange muligheder, så det er nok en fin idé at gå ud fra hvor meget plads der kan være på dit skrivebord til en mini PC, inden du laver et køb.    


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007