Køkkensaks
Køkkensaks til diverse opgaver i køkkenet, og resten af hjemmet. Med en køkkensaks kan du nemt klippe indpakninger op, eller endda bruge den til at klippe grøntsager og andre madvarer over med.
Rustfrit stål saks
Materiale: Rustfrit stål
Velegenet til at klippe friske krydderurter
Kommer med en tilhørende rengøringskam
Velegnet til fjerkræ
Behageligt håndtag
Holdbar og alsidig sak
Med en længde på 11 cm
Rustfrit stål saks
Materiale: Rustfrit stål
Holdbar og alsidig sak
Behageligt håndtag
Længde (mm): 210 mm
Farve: Orange
Holdbar og alsidig universalsaks
Behageligt håndag
Rustfrit stål
Nemt at rengøre
Rustfrit stål
Nemt at rengøre
Til højre hånd
Farve: Orange
Holdbar og alsidig saks
Med en integreret flaskeåbner
Køkkensaks - Uundværligt redskab til køkkenet
Hvis du arbejder meget i køkkenet, så er det altid godt at have værktøjet i orden, så din madlavning og forberedelser af ingredienser bliver lidt lettere i hverdagen.
Her kan det være godt at investere i en god og solid køkkensaks, så du er sikker på at kunne klippe kød, fjerkræ eller andre ingredienser, hvor det kan være en fordel at have en god saks til formålet.
Med en saks har du lettere ved at kunne åbne emballagen til dine ingredienser, og bruge den til at kunne klippe f.eks. stilke og andre dele af grøntsager og frugter, som du ikke skal bruge i madlavningen.
Du kan også finde mere specialiserede sakse, som f.eks. en fjerkræsaks, der kan hjælpe dig når du skal partere en kylling eller gås, når den skal serveres.
En god saks i køkkenet er altid et dejligt værktøj for kokken at have adgang til, da det giver dig en del fleksibilitet og muligheder i din madlavningsprocess.
4 ting du bør overveje når du køber en køkkensaks
Så har du brug for en ny og god køkkensaks til dit køkken, så bør du gøre dig nogle overvejelser, så du kan få den bedst mulige køkkensaks til dine behov.
Vi giver dig derfor et par eksempler på overvejelser du kan bruge som inspiration, når du skal udvælge den køkkensaks som du gerne vil have.
#1 - Hvad skal du bruge køkkensaksen til?
Der er mange situationer i køkkenet, hvor en god og solid køkkensaks er et godt værktøj at have ved hånden, og når du skal have en ny køkkensaks, så bør du overveje hvad den skal bruges til.
Det giver dig bedre mulighed for at kunne finde den rette type saks til dine behov, så den passer til de opgaver du skal have løst.
En køkkensaks kan være et godt værktøj til at få de forskellige emballager på dine ingredienser op, da mange af dem vil være godt indpakket i pap og plastik, som kan være svært at få op uden det fornødne værktøj.
I mange tilfælde vil en universalsaks kunne bruges til langt de fleste situationer i køkkenet, hvor du skal bruge en saks, da den er god og kan bruges i mange tilfælde uden de store problemer.
Universalsaksen vil dog nok ikke så god til mere specialiserede opgaver som partering, hvor du gerne skal kunne have en kraftigere saks, der sørger for at kødet bliver skåret fint og at du kan komme mellem ben og knogler.
Så kan det være at du har brug for en anden type saks, som f.eks. en urtesaks til dine små urter og planter, eller en fjerkræsaks, der bedre kan arbejde med kødet, så du får det som du gerne vil have det.
Det kan derfor være en god ide at overveje hvilke køkkenopgaver du gerne vil have at din nye saks skal kunne håndtere, så du er sikker på at den kan opfylde dine behov.
#2 - Typer af køkkensakse
Du kan finde flere forskellige typer af køkkensakse, der har forskellige formål og fordele til forskelligt brug under madlavningen eller køkkenet generelt.
Den mest almindelige saks du kan få er en universalsaks, der ligesom navnet antyder kan bruges til en række forskellige opgaver i køkkenet.
En universalsaks er god til alle de små klippeopgaver der kan opstå i køkkenet, som at skulle klippe urter, åbne emballage, og til almindelig madlavning og tilberedning af ingredienser i køkkenet.
Har du behov for en mere specialiseret saks, så du har mulighed til bedre kan kunne forberede specifikke retter, så kan det være at du har brug for en fjerkræsaks, der kan hjælpe dig med at komme helt ind til knoglerne og ben på kræet.
Det giver dig mulighed for at lave bedre udskæringer af kødet, som du gerne vil kunne servere for dine gæster til arrangementer og familiesammenkomster.
Typer af køkkensakse du kan finde på markedet:
- Universalsaks
- Fjerkræsaks
- Urtesaks
- Twinsaks
- Pizzasaks
Det kan også være at du gerne vil have mulighed for at kunne klippe dine pizzastykker, så du har lettere ved at komme gennem den tykke bund, som ellers kan være meget besværlig med en almindelig pizzaskære.
En pizzasaks skære pizzaen fra begge sider samtidigt, hvor en pizzaskære kun skære fra toppen af og derfor er pizzasaksen en del hurtigere og mere effektiv, end en almindelig pizzaskære til den opgave.
Det kan derfor være en god ide at overveje hvilken type køkkensaks du har brug for, så du kan finde den der bedst kan hjælpe dig med dine køkkenopgaver.
#3 - Køkkensaksens materialer
De fleste køkkensakse kommer i rustfrit stål, så du let kan bruge dem til madlavning, hvor de ofte kommer i kontakt med forskellig væske og vand, der ellers ville kunne få metallet til at ruste, hvis det ikke var tilfældet.
Der findes rustfrit stål i forskellige kvaliteter, hvor det kan være vigtigt at kende styrken på stålet, især hvis du står med store opgaver der kræver en kraftig saks.
Højkvalitetsstål har det med at kunne blive meget mere skarpe og derved give en bedre skæring i kød og ingredienser, men det kan også gøre at stålet bliver mere skrøbeligt, så det lettere går i stykker, hvis du ikke vedligeholder det ordentligt.
Det kan derfor være lidt af en balancegang mellem styrke og skarphed, når det kommer til materialerne, og det kan derfor være godt at overveje hvor du gerne vil have at saksen ligger henne.
Hvis du står meget i køkkenet som kok, så kan det være at du skal bruge dine køkkenredskaber rigtig længe ad gangen, og så kan det være godt at have nogle redskaber med et behageligt greb i høj kvalitet
Det giver dig mulighed for at kunne få en saks med et godt håndtag, så den er behagelig at arbejde med i længere tid, så du ikke får vabler eller ondt i hånden af arbejdet.
Så kan du f.eks. få køkkensakse med et ergonomisk nylongreb, der ligger bedre i hånden og så saksen ikke er så hård at bruge i længere perioder.
Det kan derfor være en fordel for dig at overveje hvilke materialer, som køkkensaksen er lavet af, da det kan have en del betydning for hvor behagelig den er at bruge og hvor længe saksen kan holde.
#4 - Højre- eller venstrehåndssaks
Når du skal vælge en saks, så kan det være en god ide at overveje om du har brug for en højre- eller venstrehåndssaks.
Hvis du eller en anden person i husstanden er venstrehåndet, så kan det være meget frustrerende for dem at bruge værktøj der er beregnet til højre hånd, da redskaberne ofte ikke ligger på samme måde i højre som i venstre.
Det er specielt tilfældet ved en saks, hvor det er næsten umuligt at klippe med en højrehåndssaks i venstre hånd.
Her kan det så være en god ide at investere i enten at have en ekstra venstrehåndssaks liggende, så den kan bruges i stedet eller at du køber en saks der er designet til at kunne bruges med begge hænder.
Det kan gøre rigtig meget for dig der er venstrehåndet, da du så får mulighed for at kunne deltage i madlavningen lidt lettere end ellers.