avXperten

Vildtkamera

Et vildtkamera er en god mulighed for mange typer af mennesker. Det kan være jægeren, der gerne vil vide, hvilke dyr der opholder sig i et bestemt område. Det kan være naturelskeren, der gerne vil studere dyrenes adfærd. Det kan være husejeren, der har fået uindbudte dyregæster og gerne vil finde ud af, hvem de er – eller bare er nysgerrig efter at vide, hvilke dyr der kommer forbi ens have. Vildtkameraet er meget robust, så det kan holde til at hænge udenfor i længere tid og i al slags vejr.

Vildtkamera giver dig mulighed for at studere dyrene

Et vildtkamera er et robust og holdbart kamera, der kan hænges op ude i naturen. Det kan holde til forskellige typer af vind og vejr og kan dermed hænge ude i længere tid af gangen. Kameraet bruges ofte af jægere eller af folk, der er interesserede i naturen. Jægerne kan danne sig et overblik over, hvilke dyr der er i området, men det giver naturelskerne mulighed for at studere dyrelivet.

Vildtkameraer fås i mange forskellige udgaver. Fælles for dem er, at de som regel er camouflagefarvede. Det gør, at de er nemme at gemme i naturen. Det kan for eksempel være, hvis du hænger dem op i et træ, gemmer dem i en busk eller lignende. Hvis der kommer mennesker forbi, gør det også, at de højst sandsynligt ikke vil opdage kameraet, og du kan dermed have det i fred.

Brug jagtkamera til at finde ud af, hvor dyrene kommer henne

En stor del af det at gå på jagt er ofte at sidde mussestille og vente på, at dyrene kommer forbi. Det er både noget af det, der er det sjove ved jagten og noget af det, der kan være så hamrende frustrerende ved det. Specielt hvis ens ventetid ikke bliver belønnet med, at der kommer et dyr forbi.

Hvis du gerne vil danne dig et bedre overblik over, hvor de forskellige dyr kommer henne, er det en god ide, at du sætter vildtkameraer op de steder, hvor du går på jagt. På den måde kan du finde ud af, om det er i lysningen, nede ved åen eller et helt tredje sted, at der kommer mange dyr. Det giver dig et forspring, når du tager på jagt. Selvom du selvfølgelig nok ikke slipper at skulle vente lidt alligevel.

Bliv klogere på dyrenes adfærd med et vildtkamera

Hvis du interesserer dig for dyr og for deres liv i det fri, kommer du ofte også til at bruge en masse tid med at sidde og vente ude i naturen, hvor du håber på, at dyrene kommer forbi. Nogle dyr er dog så sky, at det kan være svært at se dem, lige meget hvor meget du camouflerer dig, og hvor stille du sidder. Det kan derfor være en ide at sætte et vildtkamera op. På den måde kan du studere dyrene på optagelserne og lære meget mere om dem.

Det er for eksempel en god ide, hvis der er et helt bestemt dyr, som du gerne vil se. Det kan være, at der er en odderhule eller en rævegrav i nærheden af, hvor du bor. Med kameraet kan du nemmere få fanget optagelser af dyrene i hulen og se nærmere på dem.

Studer dyrene i haven med et vildtkamera

Et vildtkamera kan også være en god mulighed for dig for at studere dyrene i din egen have. Det kan være fugle, hjorte, harer og mange andre former for dyr. Det kommer helt an på, hvor langt ude på landet du bor. Nogle dyr er nataktive eller er mest aktive i de tidlige morgentimer. Hvis du ikke er så meget for at sidde oppe om natten eller vågne tidligt om morgenen, kan kameraet være en stor hjælp i forhold til at se, hvilke dyr der kommer forbi din have.

Hvis du har problemer med, at der er et dyr, der bliver ved med at spise dit skrald eller på anden måde genere dig i dit hjem, er det også en god ide, at du køber et vildtkamera. Med kameraet kan du nemlig fange synderen på bånd og dermed tage de helt rette forholdsregler i forhold til at få stoppet dyret.

Jagtkamera kan spændes fast eller bruges håndholdt

Mange gør det, at de sætter jagtkameraet fast og så sætter det til at optage, mens de selv sidder derhjemme i stuen og hygger sig. Det gør, at de kan få en masse viden om naturen omkring sig, uden at de behøver at sidde ude i den hele tiden.

Hvis du gerne vil have optagelser af dyrene og naturen eller af din jagt, kan det også være en god ide, at du bruger et jagtkamera. Du kan nemlig også bruge det som et håndholdt kamera, hvor du selv optager med det. Det giver dig mulighed for at rykke rundt på kameraet og for eksempel følge dyret, mens det løber.

Vildtkamera kan både optage video og stillbilleder

Det er ofte meget forskelligt, om du har brug for video eller stillbilleder, når du køber et vildtkamera. Det kommer helt an på, hvad du skal bruge det til. Med video kan du følge dyrenes adfærd og se, hvordan de opfører sig over for hinanden, og hvordan de går rundt for at finde noget mad. Det vil ofte være det smarteste for naturelskeren.

Hvis du bare har brug for at få bekræftet, hvilke dyr der er i området, kan det ofte være en god ide, at du bruger kameraets stillbillede funktion. På den måde får du billeder af dyrene, men ikke en video af dem.

E-mærket

 

Betalingskort