Tårnventilator

Smarte tårnventilatorer som kan køle dig ned på varme dage. En tårnventilator står på gulvet, men har ikke den store propel og er derfor mere diskret.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Tårnventilator

Hvordan fungerer en tårnventilator?

Tårnventilator, søjleventilator, bladløsventilator, towerventilator, blæser tårn er blot nogle af de mange navne, som bruges om de smarte ventilatorer, du finder i denne kategori.

For modsat normale ventilatorer har disse nemlig ingen blade og er skabt i en søjleform, hvilket gør dem nemmere at passe ind i indretningen.

Tårnventilatorer er en af de nyeste former for ventilatorer, og de sikrer en mere stilren og effektiv ventilation end deres forgængere.

En tårnventilators form sikrer først og fremmest, at du kan få plads til den stort set alle steder i din bolig.

Mange vælger at placere dem i et hjørne, så de nemt og effektivt kan ventilere hele rummet.

I forhold til de normale gulvventilatorer med deres store runde form, kan du uden problemer have plads til en tårnventilator imellem møbler, borde osv.

Tårnventilatorer er også meget mere diskrete i både deres støjniveau samt deres udseende.

Du vil næsten ikke lægge mærke til din ventilator, når du ikke bruger den, da den sagtens kan stå i din indretning, uden at den giver et negativt udtryk i dit boligsetup.

En tårnventilator har ingen blade og bruger i stedet indbyggede luftstrømme til at blæse luft ud i lokalet.

En tårnventilator køler ikke luften, men blæser blot den samme luft hurtigere rundt i lokalet, hvilket giver en afkølende effekt.Sådan vælger du den bedste tårnventilator

Med en tårnventilator får du et mere avanceret alternativ til de regulærer ventilatorer, som sikrer et behageligt indeklima i de varme tider.

En tårnventilator er en såkaldt “oscillerende” ventilator, hvilket helt simpelt blot betyder, at den er istand til at dreje fra side til side og blæse luft ud i rummet på en effektiv måde i forhold til en stationær ventilator.

Når du skal vælge en tårnventilator der passer bedst til netop dine behov, er der en række funktioner og egenskaber du bør kigge efter.

Med en tårnventilator får du, udover det lækre design, smarte funktioner som beskrevet nedenfor.

Indbygget timer

De fleste moderne tårnventilatorer har en smart indbygget timer, som kan sættes op til både at køle dit rum ned, før du skal bruge det, eller til at slukke automatisk, fx hvis du har ventilatoren tændt, imens du sover.

På den måde sikrer du, at ventilatoren ikke kører hele natten og bruger unødvendig strøm.

Mange personer kan heller ikke tåle konstant ventilation da det kan skabe en meget tør luft som kan irritere luftvejene, derfor er det en fordel at indstille din ventilator til at slukke automatisk.

Smart drejefunktion

Ligesom mange normale ventilatorer kan en tårnventilator også dreje. 

En tårnventilator kan typisk dreje op til 75 grader, hvilket sikrer nedkøling af et bredt areal.

Lydsvag

I forhold til normale ventilatorer er de fleste tårnventilatorer utroligt lydsvage.

Du vil stadig kunne høre dem en lille smule, men deres lydniveau og lydkvalitet betyder at lyden af en tårnventilator er utrolig neutral og mere behagelig end lyden fra en normal ventilator.

Forskellige hastigheder

En tårnventilator har typisk mellem 3 og 5 hastigheder, som sikrer, at der er et passende niveau til din smag.

Dagene svinger meget i temperaturer, derfor er det altid fordelagtigt at have en ventilator med forskellige hastigheder, så du altid kan finde det rette nedkølingsniveau.

Praktisk design

Søjle/tårndesignet i de smarte tårnventilatorer sikrer, at der bliver blæst luft ud i rummet i et større omfang.

Du vil nemlig kunne mærke kølig luft både nede ved gulvet men også helt oppe omkring hovedhøjde.

Det smarte og smalle design egner sig også perfekt til mindre rum eller endda autocampere, da det ikke kræver meget gulvplads.

Tårnventilator med fjernbetjening

Hvis du er så heldig at have en tårnventilator, har du uden tvivl en fast følgesvend på de varme sommerdage, som effektivt og nemt kan holde dig afkølet.

Hvad er forskellen på en tårnventilator og en normal ventilator?

Der er helt klare forskelle mellem regulærer gulv- og bordventilatorer og en tårnventilator.

Men lad os starte med en af de eneste ting, de har til fælles, nemlig deres overordnede funktion.

Både de regulære ventilatorer samt en tårnventilator bruger nemlig rummets luft igen og igen og blæser denne luft hurtigere rundt, hvilket virker afkølende på kroppen.

Der er altså i begge tilfælde ikke tale om en decideret nedkøling af luften, men blot en hurtigere ventilation af rummet.

Ønsker du i stedet en afkøling af rummet, bør du overveje enten aircondition eller en luftkøler.

Noget, som gør tårnventilatorer eftertragtede, er især deres design og form.

Grundet det smarte søjledesign er tårnventilatorer nemlig både flotte, men også meget effektive i forhold til regulærer ventilatorer.

De fleste kender nok det cirkulære design fra normale ventilatorer, men dette design gør, at du kun får en begrænset mængde nedkøling, når din ventilator blæser direkte på dig.

En tårnventilator derimod, blæser luft ud langs hele dens form, hvilket betyder, at du faktisk kan få kølet hele kroppen ned på én gang, hvis du fx sidder i din sofa eller på en stol ved spisebordet eller skrivebordet.

Med en tårnventilator får du også mange flere funktioner end en regulær ventilator, som typisk kun har 3-4 hastighedsfunktioner.

Mange tårnventilatorer kommer nemlig med smarte funktioner, hvor du fx kan tidsindstille ventilatoren til selv at tænde eller slukke, når det passer dig.

Derudover har mange tårnventilatorer også en smart lille fjernbetjening, som giver dig mulighed for at tænde og slukke den lige fra sofaen, sengen eller kontorstolen.

Overordnet set kan det siges, at en tårnventilator er den nye standard inden for ventilatorer, da de helt konkret bare gør det samme, som en normal ventilator, men bedre og med flere smarte funktioner.

Find din nye følgesvend til de varme sommerdage lige her

Lige her på siden kan du se vores udvalg af de omtalte tårnventilatorer.

Disse typer ventilatorer er et godt og billigt alternativ i forhold til de lidt tungere nedkølingsmuligheder, som kræver mere setup og en større investering.

Du kan se alle vores smarte ventilationsmuligheder ved at klikke her.

Hvis du har spørgsmål vedrørende vores tårnventilatorer eller andre af vores produkter, så husk, at vi altid kan træffes på Tlf: +45 86 32 71 71 eller på mail: info@avXperten.dk.

Vi står altid til rådighed og er klar til at besvare alle dine spørgsmål vedrørende de tekniske eller praktiske forhold i vores udvalg af produkter, så du nemt kan få en bredere forståelse for de tekniske specifikationer i diverse elektroniske produkter i vores sortiment.

Find også andre smarte løsninger til en mere kølig tilværelse som fx:


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007