Bagagevægt

Tjek vægten på kufferten og håndbagagen inden rejsen og undgå gebyrer i lufthavnen. Køb en smart digital bagagevægt og kend vægten på din baggage med det samme.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Bagagevægt

Bagagevægt - Styr på kufferten inden rejse

Her på siden finder du vores udvalg af smarte bagagevægte, der kan hjælpe dig med at være bedre forberedt på ferien.

Måske kender du dette scenarie:

Det er snart din tur til at checke ind, og pludseligt begynder personen foran dig i køen, at åbne og ompakke deres kuffert, flytter kilo efter kilo fra den ene taske til den anden, og omvendt, i håb om at undgå ekstra regninger.

En bagagevægt kan hjælpe dig med at gøre processen lidt nemmere.

Når du er ude og rejse, er det ofte vigtigt at have et øje på din bagages vægt, især hvis der er en begrænsning på hvor meget din bagage må veje, før du skal betale ekstra.

Ikke alle vægte er skabt lige, og derfor er det vigtigt at undersøge hvilken en der passer dig bedst.

En bagagevægt er et praktisk værktøj at have, når du er ude at rejse, da den netop kan hjælpe dig med at undgå ekstra regninger i lufthavnen.

Bærbare bagagevægte kan nemt og hurtigt pakkes i din taske eller kuffert og der findes et stort udvalg af vægte, både simple manuelle vægte til digitale vægte med backlight og indbygget tapemålere.

Der findes mange måder hvorpå du kan veje din bagage, og ud over at bruge nogle af de bagagevægte, der kan findes i lufthavne, kan du enten bruge en badevægt eller decideret bagagevægte.

5 ting du skal overveje når du kigger på bagagevægte

Måske tænker du: hvorfor er det overhovedet nødvendigt med en bagagevægt? Jeg kan vel veje den på andre måder?

Ja, det er en mulighed, og mange bruger eksempelvis badevægte til at veje deres bagage med, men det er ikke alle der ejer sådanne.

Badevægte har ofte heller ikke ry for at være de mest præcise hvad angår vejning af bagage, samt at det ofte kan være en langt mere indviklet process end at bruge bagagevægte.

Mange finder det nødvendigt at veje sig selv først, for derefter at stille sig op på vægten med bagagen og så minusse deres egen vægt fra resultatet.

Andre placerer blot bagagen direkte på vægten for at måle den, hvilket kan være en mere effektiv løsning, da du dermed ikke skal i gang med hovedregning, men samtidigt heller ikke kommer til at fordreje bagagens vægt, som du holder den.

Det er ofte ikke et særligt præcist resultat du får, og samtidigt er det for mange heller ikke en mulighed, da badevægte bliver mindre og mindre populære i husholdningen i dagens Danmark.

Når du kigger på bagagevægte er det vigtigt først og fremmest at overveje hvilken type rejsende du er.

Er du typen der pakker let? I så fald har du brug for en bagagevægt der kan hjælpe dig med at blive indenfor diverse vægtgrænser sat af lufthavnene.

Men med alle disse forskellige modeller, hvordan vælger du så den bedste til dig?

Der er nogle ting du skal overveje.

#1 - Hvor ofte skal du bruge bagagevægt

Først og fremmest, hvilken type du er når du rejser.

Rejser du hovedsageligt med fly, bør du have en bagagevægt der præcist kan pinpointe din bagages vægt, men hvis du derimod hovedsageligt rejser med bil, tog eller båd, betyder præcisionen ofte ikke lige så meget, og du kan derfor sagtens købe en model der er mindre præcis.

Hvor ofte vil du bruge vægten? Hvis du maksimalt kun rejser et par gange om året, er det ofte ikke nødvendigt at bruge penge på en dyrere model.

Hvis du derimod ofte rejser flere gange hvert halve år eller mere, kan det godt betale sig at købe en bagagevægt som vil holde til den regelmæssige brug.

Når du har overvejet hvad der passer bedst til dine behov, og hvor ofte du vil bruge den, kan du herefter gennemgå en liste af punkter, der bør tjekkes af, når du kigger på vægte:

  • Vægtens platform bør være holdbar og robust
  • Vægten bør være nem at bruge
  • Vægten bør være præcis
  • Vægten bør være letaflæselig
  • Vægten bør ikke optage for meget plads

#2 - Bagagevægtens kapacitet

Bærbare bagagevægte skal typisk have en kapacitet på omkring 2 til 4 kg, alt efter hvor meget vægt du har brug for at din bagagevægt skal kunne håndtere.

#3 - Bagagevægtens præcision

For at undgå ubehagelige og uforudsete regninger, bør du kigge efter en vægt, der har en præcision på mindst 0.04 kg.

Dette vil garantere at du får en præcis måling af din bagages vægt, og dermed undgår at stå i en position hvor du pludseligt skal betale for at få din bagage med, da den åbenbart ikke var let nok til at tælle som håndbagage.

#4 - Designet på din bagagevægt

Da du ofte skal have din bagagevægt med på ferie, er det vigtigt at have en passende størrelse og design på din bagagevægt.

Nogle bagagevægte er små nok til at kunne passe i din lomme eller forrummet på en taske, mens andre er større og kræver batterikraft eller en AC adapter for at kunne operere hensigtsmæssigt.

Størrelsen og designet på din bagagevægt er derfor meget afhængig af hvad du har plads til, og hvad du har brug for; selve designet skal selvfølgelig også være noget du faktisk er glad for, da det, på trods af at det “bare” er en bagagevægt, har stor betydning for din glæde af at bruge den.

#5 - Hvorfor bruge en bagagevægt

Badevægte kan være en nem og simpel løsning for mange, men hvis du rejser meget, især hvis du ofte har meget bagage med dig rundt, vil det ofte kunne betale sig at investere i en bagagevægt.

På denne måde skal du heller ikke krydse fingre for at hotel-, motel-, og andre former for værelser har badevægte til rådighed, eller bakse med at veje din bagage på badevægte.

Bagagevægte er typisk små enheder, der består af selve vægten, samt en krog, sele, eller lignende, hvor du kan fastne din taske.

Både analog og digitale bagagevægte er at finde de fleste steder, men digitale vægte er oftest mere almindelige.

Med både digitale og analog bagagevægte kan du sikre din bagage til dem og løfte dem, så din taske er i luften, hvorefter du kan læse bagagens vægt på skærmen (du skal dog tænde de digitale vægte først).

Derfor uanset om du går efter en analog eller digital bagagevægt, er de typisk meget nemme at finde ud af, og du skal ikke bekymre dig om hverken fordele eller ulemper, ud over at digitale bagagevægte selvfølgelig kræver at du skifter batteriet ind imellem.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007