Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Netværks værktøj

Her på siden finder du masser af værktøjer til arbejde med netværksinstallationer. Crimptang, LSA tang og andre afisoleringsværktøjer, samt fx en effektiv netværkstester.

Læs mere om Netværks værktøj

Netværks værktøj - Find nyttigt værktøj her til arbejde med netværksinstallationer

Hvis du arbejder som tekniker og til dagligt laver netværksinstallationer til enten private hjem eller ude i offentlige institutioner, så kan du komme ud for perioder hvor du får brug for nyt værktøj.

Måske står du en dag og mangler en LSA tang til at håndtere LSA klemmer i forbindelse med arbejdet med patchkabler.

Eller at du mangler en netværkstester nu hvor den tidligere udgave du måtte eje, er gået i stykker.

Hvad enten du måtte mangle af nyt netværks værktøj, så har du en god mulighed for at finde det lige rette stykke værktøj her på siden, så du kan arbejde videre med at lave netværksinstallationer.

Gør dig endelig nogle konkrete tanker, inden du laver det endelige køb som du kan få gavn af til dit arbejde.

6 typer af netværks værktøj du kan købe til hjemmet eller arbejdspladsen

Ved første øjekast kan vores udvalg af netværks værktøj godt virke overvældende.

Er du privat person som ikke arbejder med el-installationer, så er du måske usikker på hvad de forskellige ting inden for netværks værktøj kan bruges til.

Det bedste for dig vil være tage udgangspunkt i det, du akut måtte mangle her og nu som fx en ny crimptang eller et nyt afisoleringsværktøj.

Der er mange muligheder og herunder kommer vi på alle de produkter vi har inden for netværks værktøj, så du kan blive bekendt med hver en af dem, før du foretager dig et køb.

#1 - LSA Tang

En LSA Tang bliver brugt til at føre kabler til din netværksinstallation, og du kan også bruge den til at udføre normale el-installationer.

For at du kan håndtere LSA-PLUS moduler skal du bruge en LSA tang for at kunne trykke dine ledninger ned i dem.

En stor fordel ved at bruge en LSA tang, er at den har en berøringssensor der er med til at hjælpe dig at med at sikre at de kabler, du arbejder med, ikke giver dig stød undervejs.

En LSA tang har også en indbygget saks som du kan vælge at sætte til at være aktiv eller ej.

Den mulighed med den aktive saks i en LSA tang gør, at når du trykker et kabel ned i et netværksmodul, så bliver kablet automatisk klippet over og du får en lige og fin afklipning på alle de kabler der bliver installeret i modulet.

Det er med til at det ser pænere ud med det færdige resultat, samtidigt med at du kan skære ned på overskydende kabler.

En LSA tang har også en krog i sig, så du kan trække kabler ud af et netværksmodul i tilfælde af hvis du skal lave nogle finjusteringer.

#2 - Netværkstester

Af og til kan der forekomme problemer med netværksforbindelsen, og det kan være et stort problem uanset om det handler om privat netværk eller det netværk der er ude på din arbejdsplads.

En god løsning til at løse den udfordring er med brug af en netværkstester, som du kan bruge til at finde frem til de netværkskabler som har en fejl eller en kortslutning.

Netværkstesteren har også et andet navn som er LAN tester, og LAN er en forkortelse for Local Area Network.

Blandt de smarte funktioner der findes i de fleste netværkstestere, er fx et LCD display der er med til at fortælle dig hvad netværkstesteren har fundet frem til af fejl i dine netværkskabler.

I nogle netværkstestere er der indbygget lommelygte som kan være meget god at bruge til at finde den korrekte port i et mørkt hjørne.

Der er variationer blandt de mange typer af netværkstestere med hensyn til de diverse stiktyper, hvilket er værd at have med i dine betragtninger.

De stiktyper du kan finde i de diverse netværkstestere er fx dem her:

  • PoE
  • RJ11
  • RJ12
  • RJ45

En netværkstester bruger batterityper som fx 9V batterier og AAA batterier som primær strømforsyning.

#3 - Afisoleringsværktøj

Et afisoleringsværktøj bliver brugt til at udføre nem, præcis og hurtig afisolering af fx almindelige runde ledninger.

De fleste professionelle elektrikere bruger afisoleringsværktøj som en vigtig del af deres værktøjskasse, men selv gør-det-selv typerne bruger også det samme værktøj til de almene el-installationer i deres hjem.

Indenfor afisoleringsværktøj findes der både mekaniske og automatiske versioner der kan bruges til at håndtere kabler der er med forskelligt tværsnit.

Der er også afisoleringsværktøj som er en universal-version der er komplet med sideskærer og crimpfunktion.

Især er crimpfunktionen brugbar til at forbinde to komponenter ved brug af plast-deformation.

Der findes afisoleringsværktøj der kan bruges specifikt til de små kabler i fx elektronik og telekommunikation.

Du kan læse meget mere om afisoleringsværktøj og bliv fx klogere på hvordan bruger et afisoleringsværktøj.

#4 - Kompressionstang

En kompressionstang bliver brugt til at koble F-stik til koaksialkabler som fx RG58, RG59, RG11 og mange flere.

En kompressionstang er et uundværligt værktøj, hvis du skal trykke stik sammen i forbindelse med netværksinstallationer.

En af de gode ting ved de fleste kompressionstang, er at de er udstyret med softgrip-greb der gør at den er komfortabel at bruge.

Hvis du vil være sikker på at du får det gjort ordentligt med montering af egne stik, så er det med at gå efter en kompressionstang.

#5 - Crimptang

En crimptang bliver anvendt til at forbinde mindre elektriske forbindelser takket være den særlige teknik kaldet “crimpe”.

Det kan være aktuelt at bruge en crimptang til at forbinde netværkskabler, hvor der kan være begrænsninger med hensyn til plads.

Har du eksempelvis en stor samling af kabler krøllet sammen bag dit computer-setup, så kan det være en fordel at bruge en crimptang til at forkorte nogle af dem for en god ordens skyld.

Der findes mange udgaver af en crimptang som fx manuel og automatisk, hvilket du kan læse meget mere om på vores side om crimptænger.

#6 - Netværks værktøjssæt

Er du typen der er til de praktiske løsninger der kan fås i en komplet sæt, så har du også muligheden for at købe et komplet netværks værktøjssæt.

På den måde har du alle løsninger til brug af arbejde med netværksinstallationer samlet i en taske.

Et netværks værktøjssæt består ofte af værktøj som dem her:

  • Crimptang
  • Netværkstester
  • Termineringsværktøj
  • Kabelskærer

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007