Netværk Switch

Find din netværks switch hos avXperten og tilslut flere computere til LAN netværket. Kan fås med 5-24 porte. Se selv vores sortiment i netværkstilbehør.

Læs mere om Netværk Switch

Hvad kan du bruge en Netværk Switch til?

Her kan du se hvordan du kan forbinde flere netværksenheder til samme netværk med en Netværk Switch.

Op til 24 netværksenheder på samme netværk med en Netværk Switch

Hvis man har planer om at opsætte et netværk af computere, er det første, man som regel har brug for, en netværks switch. Netværks switchen er det stykke udstyr, der formidler kontakten mellem computerne på netværket, og er således en central del af din opsætning. Størrelsesmæssigt kan netværks switches variere meget fra små fem-ports modeller til de helt store, dyre modeller til store kontorer og lignende. Det kan være praktisk at have et netværk i stedet for, at lade alt køre online. Det betyder delvis, at der er data, man kan gøre tilgængeligt for alle simpelthen ved at dele det. Det betyder også, at dataoverførselshastigheden er højere, da forbindelsen går direkte igennem LAN kablerne og ind i switchen og ud igen.

Forskellige typer netværk

Der kan være flere sammenhænge, hvor du kan få brug for en netværk switch. Du kan bruge en LAN switch, hvis du gerne vil dele en internetforbindelse mellem flere computere, eller hvis du gerne vil have, at flere computere er forbundet i samme netværk. Nogle mennesker laver enorme LAN parties. Her mødes hundredvis af mennesker og forbinder deres computere via store netværk switches. Det gør de for at game og overføre data ved enorme hastigheder. Andre vil gerne opsætte et kontornetværk, hvor de forskellige arbejdscomputere er forbundet med hinanden. I et sådant kontornetværk kan man både have data, som alle har adgang til, og samtidig have informationer, der sendes direkte mellem to maskiner. Genkendelsen af de forskellige enheder i netværket foregår ved hjælp af portenes MAC adresser.

Internet switch

En netværk switch fungerer ved, at den sender datapakker ud forstærket på en eller flere porte. De fleste switch porte kan både sende og modtage data samtidigt. Det kaldes duplex. Hvis du har en ethernet switch port, der er stillet til autonegotation, kan den i mange tilfælde finde ud af, hvilken hastighed det tilkoblede udstyr kan kommunikere med. De fleste internet switches anvender store-and-forward. Det betyder, at switchen kan gemme datapakken internt. Her foretages en beregning af checksummen, og hvis den stemmer, bliver pakken sendt til en eller flere udgående portkøer.

LAN netværk

Et LAN netværk kan have en rækkevidde på 5 km og derfor forbinde mange computere i en stor bygning. Et LAN netværk fungerer således: Hvis du forestiller dig, at man tager en router, som forbindes med en netværks switch. Netværk switchen har fire udgange. Den ene af de fire LAN udgange har du netop brugt til at forbinde routeren og switchen. Det betyder, at du har tre indgange tilbage. Dem tilslutter du henholdsvis computer 1, computer 2 og computer 3. Hvis computer 1 gerne vil i forbindelse med computer 2, sørger switchen for via LAN forbindelsen at formidle kontakten mellem dem.

Det gør den i kraft af, at hver LAN indgang har en individuel MAC adresse. Computeren bruger MAC adressen til at identificere, hvilken indgang den selv og de andre enheder i netværket benytter. En switch sender altså forstærkede datapakker ud til en eller flere porte, som har hver deres MAC adresse. Switchen sender så datapakker afsted, beregner pakkernes checksum og vurderer, om den matcher portbufferens pakkechecksum. Hvis den gør det, bliver datapakken sendt videre. Hermed lærer switchen at genkende hvilke porte, der skal modtage hvilke pakker. Når det gælder LAN netværk, er der stort set ingen grænser for, hvor mange computere der kan tilsluttes netværket.

Vi har et stort udvalg af internet switches

Vi har internet switches til en række forskellige formål. Ved hjælp af dem kan du opsætte dit eget netværk. Nogle mennesker vælger at oprette netværk for sjov, imens andre har brug for dem i arbejdssammenhæng. Fælles for dem er, at de leder efter en løsning, der fungerer. Det kan virke lidt tricky til at begynde med, men det er utroligt velfungerende, når du først har fod på det.

Inden du beslutter dig for hvilken netværk switch, der passer dig bedst, kan du altid spørge vores kompetente medarbejdere til råds. Du kan skrive til os direkte her på siden. Det er vigtigt for os, at du får den bedst mulige oplevelse, når du skal opsætte dit netværk og det er derfor, vi kun udvælger de bedste produkter. Du kan se avXpertens store udvalg af internet switches her på siden, hvor du også kan bestille dem hjem.

Hvilken netværk switch skal jeg vælge?

Her kan du se en video, der hjælper dig med at finde ud af, hvilken type netværk switch, du har behov for.

En netværk switch er en netværksenhed, der kan forbinde mange enheder til samme netværk. Det kan eksempelvis være computere, men det kan faktisk være alle enheder, der er på nettet. Hvis du gerne vil forbinde eksempelvis computerne på en arbejdsplads i et netværk, er det første du skal have, en netværk switch. Du kan også benytte en netværk switch, hvis du vil forbinde din computer med dine venners en aften hvor I sidder sammen og spiller online spil mod hinanden. Netværks switch går også under navnene switch, switching hub og bridging hub. Det officielle navn er MAC bridge.

E-mærket

 

Betalingskort

 

 

 

avXperten
MenuKontaktKurvSøg