Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Rejseadapter Italien

Smarte rejseadaptere til rejser til Italien hvor du gerne vil oplade dansk elektronik. Rejseadapter med stik der passer i italienske stikkontakter.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Rejseadapter Italien

Rejseadapter Italien - Til opladning af dansk elektronik i udlandet

Her på siden finder du vores udvalg af rejseadapter Italien, som du kan bruge i Italienske stikkontakter for at kunne oplade din danske elektronik.

Der er mange forskellige typer af stik rundt omkring i verden, og derfor kan du i nogle tilfælde have brug for en rejseadapter, for at kunne sætte stik fra dansk elektronik ind i en udenlandsk stikkontakt.

Men det er ikke altid at det er nok med en adapter fordi der også kan være forskel i spændingen der leveres i de forskellige lande.

Du kan derfor få brug for en rejseadapter i Italien, og du kan læse mere herunder, om hvornår og hvilken rejseadapter Italien skal bruge.

5 ting du bør overveje når du leder efter en rejseadapter Italien

Når du skal til Italien på ferie kan du i nogle tilfælde få brug for en rejseadapter Italien, og her er der flere ting du bør overveje, for at finde den rigtige adapter til dit behov.

Vi har herunder samlet nogle ting som du med fordel kan overveje når du skal finde en rejseadapter til Italien.

#1 - Spænding for Rejseadapter Italien

Spændingen der leveres gennem stikkontakten i andre lande kan godt være anderledes end de 230 V der leveres i Danmark.

Men i Europa er der fælles standarder og du kan som udgangspunkt regne med at der i alle EU lande leveres 230 V i stikkontakten, også i Italien.

Samtidig bliver spænding leveret ved 50 Hz, hvilket også er ens i hele Europa, men selvom der er fælles standarder for den spænding der leveres i stikkontakten, så er det endnu ikke alle lande der har fået de samme stik alle steder endnu.

Når du bruger en rejseadapter i Italien eller for den sags skyld i et hvilket som helst andet land, skal du altid være opmærksom på at adapteren ikke tilpasser eller ændrer på den spænding der leveres.

Men i Italien burde du ikke få nogle problemer med forskel i spændingen.

#2 - Typer af stik for Rejseadapter Italien

Der findes flere forskellige typer af stikkontakter i Italien og selvom den europæiske standard dikterer et type C eller type E stik, så er det ikke alle steder de gamle type L stik er udskiftet med denne standard endnu.

Derfor kan du komme ud for at skulle bruge en rejseadapter Italien, når du rejser til landet.

De typer af stik vi oftest bruger i Danmark er typerne C, F og K, og i Italien kan du også mange steder bruge dit Type C og F stik.

Men der er enkelte steder i Italien, hvor det såkaldte L stik stadig skal bruges, og det er kendetegnet ved at have 3 ben på en lige række, her vil du få brug for din rejseadapter Italien.

C og F stik er fuldt kompatible mellem landene der har disse typer af stikkontakter, men møder du for eksempel Italiens L stik, kan du ikke bruge stikkontakten, med mindre du har en rejseadapter med.

#3 - Universal eller specifik Rejseadapter Italien

Når du kigger efter rejseadapter Italien, er der ofte flere muligheder at vælge imellem, modellerne kan variere både i form og i antallet af stik der kan konverteres til.

En universal rejseadapter Italien, er ofte en model, hvor du for eksempel også kan bruge adapteren i både Schweiz, Tyskland og Frankrig, fordi der er flere forskellige stik muligheder i en adapter.

Universal rejseadaptere er ofte lidt dyrere end de specifikke adaptere, der tilbydes til et bestemt land, og ikke andet.

En specifik rejseadapter Italien tilbyder ofte kun at konvertere stikket fra et L stik til et C eller F stik, og dermed vil du ikke kunne bruge adapteren i andre lande, men netop derfor er den ofte også lidt billigere.

Hvis du gerne vil have flere funktioner i adapteren er der også modeller der tilbyder dette.

#4 - Særlige funktioner for Rejseadapter Italien

Nogle modeller af rejseadaptere til Italien tilbyder flere stik, både i form af helt almindelige C og F strømudtag, men nogle modeller giver også mulighed for at du kan tilslutte et USB stik i selve adapteren.

En USB indgang tillader dig at oplade en enhed, eller tilslutte en enhed via USB stikket, og du kan dermed bruge din ledning uden om en eventuel ladeblok.

USB indgangen er oftest en USB-A kompatibel indgang, men du kan også finde rejseadaptere med en USB-C indgang.

Nogle rejseadaptere kan også fungere som en lille natlampe, ved hjælp af en implementeret LED pære, som kan afgive et behageligt lys og samtidig indikere om strømmen er tilsluttet eller afbrudt.

#5 - Rejseadapter Italien med eller uden jord

Når du skal have fat i en rejseadapter Italien til din næste ferie, så bør du overveje om du har brug for en adapter med jordforbindelse eller uden.

Det er ikke længere så nødvendigt med en jordforbindelse til mindre elektriske apparater, nogen steder i Europa.

Jordforbindelse bruges primært til hårde hvidevarer, eller steder hvor der er risiko for at der kan opstå fejlstrøm.

Skal du blot oplade din smartphone med din rejseadapter Italien, har du ofte ikke brug for jordforbindelsen, men det skader selvfølgelig ikke at den er der, hvis du på et tidspunkt skulle få brug for at tilslutte en vaskemaskine eller andet elektrisk udstyr med mere end 2 ben.

Har du elektriske apparater med, som har et stik med tre ben, kan du få brug for jordforbindelsen i din rejseadapter, derfor kan du med fordel tjekke stikkene på de elektriske apparater du regner med at tage med til Italien.

Er en rejseadapter nødvendig i Italien?

En rejseadapter er ikke nødvendig alle steder i Italien, og skal du bo på et hotel, vil du sjældent få brug for den.

Skal du derimod bo uden for de største turistområder og evt. i en ferielejlighed eller hos private, så kan du stadig opleve at få brug for din rejseadapter.

Har du kun apparater med de “smalle” to-benede stik, også kaldet Eurostik, så vil du oftest kunne bruge disse også i stikkontakter til L stik, men de store runde stik med tre ben eller Schukostik kan ikke bruges i L-stik og her kan du få brug for din adapter.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007