Knapcelle batteri

Knapcelle batterier til brug i mange af de mindste stykker elektronik. Stort udvalg og mange forskellige varianter af knapcelle batterier af stor kvalitet.

Læs mere om Knapcelle batteri

Hvad er et knapcelle batteri?

Se en video om knapcelle batterier, som findes i mange af de mindste typer elektronik som lommeregnere og lignende.

Knapcelle batteri - Nem strøm til dine små elektroniske enheder

Mange hjem vil have et stort antal af elektroniske enheder, da de ofte bliver brugt i hverdagen til mange forskellige ting.

Det kan være enheder som f.eks. forskellige typer af fjernbetjeninger til TV eller garagen, eller lommeregneren, høreapparatet eller dine ure, der skal bruge et knapcelle batteri for at kunne fungere.

Her findes der mange forskellige størrelser og typer af knapcelle batterier, som du skal lede gennem for at kunne finde den type der passer til dine egne enheder.

Knapcelle batterier er primært en af to typer batterier, enten lithium- eller alkalinebatterier.

Lithiumbatterier har det med at være en del dyrere, men du får til gengæld også et batteri der kan holde strøm meget længe og som er mere effektivt end andre batterityper.

Alkalinebatterier er meget billigere, men holder dog ikke nær så længe i forhold til lithiumbatterier.

De kan dog stadig holde strøm i flere år, så det kan ofte komme ned til prisen om du skal vælge et Lithium- eller alkalinebatteri.

Knapcelle batterier der bruger lithium teknologi har normalt betegnelsen ´CR´, mens at alkalinebatterierne bruger betegnelsen ´LR`.

På den måde kan du lettere kende forskel på de to batterityper, så du har bedre mulighed for at vælge den type batterier, som du gerne vil have.

Størstedelen af knapcelle batterier er engangsbatterier, så de kun kan bruges en gang, før at de skal sendes til genbrug.

Du kan dog også finde nogle modeller der er genopladeligt, så hvis du gerne vil have mulighed for at kunne genoplade dine knapcelle batterier, så kan det være at du bør investere i dem.

4 Ting du bør overveje når du køber knapcelle batterier

Hvis du har en eller flere enheder derhjemme der skal bruge knapcelle batterier, så bør du gøre dig nogle overvejelser, så du har bedre mulighed for at kunne få de rigtige batterier.

Så kan du opbygge dig en reserve af forskellige knapcelle batterier, så du er sikker på at du altid har de rette batterier til rådighed, hvis en af dine enheder skulle løbe tør for strøm.

Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser, som du kan gøre dig, der kan hjælpe dig med at vurdere hvilke knapcelle batterier der passer til dine behov.

#1 - Kompatibilitet med knapcelle batteriet

Du bør være opmærksom på at forskellige enheder kan have forskellige fatninger, og derfor er det ikke alle typer af knapcelle batterier der passer til hver individuel enhed.

Du kan derfor opleve at du skal bruge en anden type knapcelle batteri til dit ur end du skal til din fjernbetjening.

Det er fordi, at alt efter hvilken type enhed du bruger, så skal enheden bruge en specifik spænding og størrelse på batteriet.

Du skal derfor sørge for at dine knapcelle batterier giver den rette mængde strøm, da du ellers kan komme ud for at enheden enten får for lidt strøm og ikke fungere ordentligt, eller at enheden får for meget, og risikere at bliver overbelastet.

Det kan potentielt ødelægge enheden i sidste ende, og du skal derfor være sikker på at dine knapceller er kompatible med dine enheder.

Det er derfor vigtigt at du undersøger dine enheder, så du er sikker på at vide hvilken type batteri de skal bruge, så du kan få købt den type der er kompatibel med de pågældende enheder.

#2 - Typer af knapcelle batterier

Der findes en række forskellige knapcelle batterityper, og det kan være vigtigt at få et overblik over mulighederne, så du har lettere ved at finde de knapceller som du skal bruge.

De to primære typer af knapcelle batterier du kan finde på markedet er alkalinebatterier og lithium batterier, der hver har forskellige fordele og ulemper ved deres brug.

Der er dog forskellige størrelse og typer af både alkalinebatterier og lithium batterier, så det er vigtigt at vide hvilken størrelse knapcelle som din enhed skal bruge, så du kan få købt den rette type.

Eksempler på lithium knapcelle batterityper:

Eksempler på Alkaline knapcelle batterityper:

Du skal derfor være opmærksom på at få købt den rigtige type knapceller til dine forskellige enheder, så de passer ordentligt sammen.

#3 - Knapcelle batteriets spænding og strømkapacitet

Når du skal have nye knapcelle batterier, så kan det være en god ide at overveje hvor stor en spænding, som din enheder har brug for i deres batterier.

Spændingen på batteriet er vigtigt at kende, da forskellige enheder har brug for en bestemt spænding, og det er vigtigt at den ikke afviger fra den anbefalede mængde.

Det kan potentiel få din enheder til at blive overbelastet og bliver ødelagt, hvis du f.eks. sætter et batteri med for stor en spænding i enheden.

Generelt så variere spændingen på knapcelle batterier alt efter hvilken type der er tale om, hvor lithium batterier har en spænding på omkring 3 V, hvor alkalinebatteriers spænding ligger på omkring 1,5 V.

Du bør også overveje hvor stor en strømkapacitet du gerne vil have at dine knapcelle batterier skal have, da det viser hvor meget strøm som batterier kan overføre, før at det løber tør for strøm.

Så jo højere en strømkapacitet som batteriet har, jo længere tid kan du forvente at batteriet kan holde, når det bliver tilkoblet dine enheder.

Dette kan dog variere en del, da nogle enheder bruger mere strøm end andre, eller hvis du bruger en specifik enhed mere ofte end andre.

Eksempler på strømkapacitet hos knapcelle batterier:

  • 38 mAh
  • 50 mAh
  • 70 mAh
  • 80 mAh
  • 100 mAh
  • 150 mAh
  • 170 mAh
  • 200 mAh

Det kan derfor være en fordel at overveje hvilken spænding og strømkapacitet, som dine batterier skal have, så du kan få mest mulig brug ud af dine enheder.

#4 - Knapcelle batteriets levetid

Hvis du gerne vil have en reserve af knapcelle batterier liggende derhjemme, så kan det være en fordel at overveje hvilken type batterier du vil have liggende, da nogle typer kan holde strøm i længere tid end andre.

Lithium batterier har den fordel at de potentielt kan holde i helt op til 10 år før, at de bliver helt afladet, hvilket er rigtig lang tid at ligge.

Det giver dig mulighed for at kunne altid være sikker på at de batterier du har liggende i reserve stadig har strøm på sig, så du ikke kommer ud for at skulle smide dine gamle batterier ud.

Alkalinebatterier er betydeligt billigere end lithium, men holder heller ikke nær så længe.

Generelt så kan alkalinebatterier kun holde deres strøm i 2 - 3 år, men hvis batterierne er beregnet til en enhed som du bruger meget, og dermed ofte skal skifte batteri på, så kan det være en fordel, da du så ikke risikere at batterierne løber tør for strøm naturligt.

En anden fordel som lithium batteriet har, er at det kan modstå store temperatursvingninger i forhold til andre batterityper.

Det almindelige temperaturområde som batterier kan virke ordentligt i ligger på mellem 0° - 60° C, hvor at batteriets effektivitet kan falde betydeligt, hvis du kommer udenfor dette temperaturområde.

Det kan potentielt også betyder at batteriet bliver hurtigere naturligt afladet pga. temperaturen, og du skal derfor gerne opbevare dine batterier ved stuetemperatur.

Det er bl.a. derfor at bilbatterier ofte har brug for ekstra hjælp om vinteren til at starte bilen, især når det er ekstra koldt.

Her kan lithium batterierne fungere almindeligt i temperaturer der ligger mellem -30° - 60° C, hvilket betyder at de fungere meget bedre i koldt vintervejr.

Alkaline har en lignende fordel over almindelige batterier, da de kan holde til temperatursvingning på mellem -10° til 60° C, så selvom de ikke er lige så effektive som lithium batterier, så kan de stadig stå godt imod det danske vintervejr.

Så hvis du skal have opbygget et magasin af forskellige knapceller, der ligger i reserve, så kan det være en god ide at overveje om hvilken type batteri du skal bruge, så du kan være sikker på at de fortsat har strøm i dem, når du endeligt skal bruge dem.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007