LR41 batteri

Her på siden finder du LR41 batterier med diameter på 7,9 mm og højde på 3,6 mm. LR41 batterier kan bruges fx i ure, fjernbetjeninger, armbåndsure, bilalarmer og lignende.

Filtrér

Læs mere om LR41 batteri

LR41 Batterier - Knapcellebatterier til elektroniske enheder

Du kan finde et stort antal af små elektroniske enheder i hjemmet, som har brug for batterier til at holde dem kørende.

Det kan derfor være en god ide at have nogle ekstra batterier liggende, så du altid har et batteri klar, hvis en af dine enheder skulle løbe tør for strøm.

LR41 batterier består primært af alkalinebatterier, der har en høj strømmodstand og energitæthed, hvilket betyder at de har lang levetid, når de bliver brugt til batterier i enheder der ikke skal bruge særlig meget strøm.

Du kan også få LR41 batterier i typen Sølv-oxid også kaldet SR batterier, der ligesom alkalinebatterier har en lang levetid, og kan holde i op til 5 år fra de tages i brug.

Generelt så tager det længere tid for SR batterier at blive afladet, når du ikke bruger dem og de er derfor meget velegnet til at have liggende som reserve eller ekstra batterier, hvis du ikke skal bruge nye batterier ofte.

SR batterier har tidligere brugt kviksølv i deres produktion, men er siden blevet udskiftet med andre materialer der ikke er miljøskadelige.

LR41 batterier bliver mest brugt til mindre elektroniske enheder, typisk ure, bilalarmer, høreapparater, fjernbetjeninger mm.

3 ting du bør overveje når du køber LR41 Batterier

Har du elektroniske enheder der skal bruge batterier i LR41 størrelsen, så kan det være en god ide at gøre dig nogle overvejelser, så du kan få de rette batterier til dine enheder.

Herunder finder du nogle eksempler på overvejelser, så du bedre kan vurdere hvilke type batterier som passer til dine behov.

#1 - Hvilke enheder skal LR41 Batterierne passe til?

Noget af det første du bør overveje inden du køber LR41 batterier er, hvilke elektroniske enheder du har i hjemmet, som skal bruge denne type batteri.

LR41 batteriet er en ret specifik størrelse og passer derfor ikke til alle enheder, så det er vigtigt at du undersøger hvilke batterier dine enheder bruger.

Så kan du være mere sikker på at finde den rigtige størrelse af batteri til dine enheder, om det så er LR41 eller en anden type batteri.

Du bør også her overveje hvilken type af batteri som du gerne vil have, da der er forskel mellem at bruge et alkaline batteri og et Sølv-oxid batteri.

Alkaline batterier er meget gode at bruge som ekstra batterier, da de bliver afladet meget langsomt og kan holde strøm i op til flere år uden brug.

Når de bliver brugt så holder de også meget strøm, men det kommer meget an på hvilken enhed de er tilsluttet, da nogle enheder skal bruge mere strøm end andre.

SR batterier har mange af de samme egenskaber som alkaline batterier, men kan holde i op til 5 år efter de er blevet taget i brug, så du ikke skal skifte dem nær så ofte.

Du bør derfor undersøge hvilke batterier dine enheder bruger, så du er sikker på at finde de rigtige typer og størrelse af batterier dertil.

#2 - LR41 batteriers spænding

Det kan også være vigtigt for dig at overveje hvor meget spænding dine elektroniske enheder har brug for, så bedre kan finde det rigtige batteri til dem.

LR41 batterier har generelt en spænding der ligger på 1,5V, med en strømkapacitet der svinger alt efter typen af batteri du bruger.

Strømkapaciteten for alkalinebatterier i LR41 størrelsen ligger på 24 mAh, hvor mAh er en måleenhed der påviser hvor meget strøm som batteriet kan levere til enheden.

Til gengæld har SR batterier 38 mAh, så den kan levere mere strøm ved samme 1,5V spænding.

Det betyder at SR batterierne kan forsyne dine elektroniske enheder med strøm i længere tid, så du kan få større glæde af dem før du skal skifte batteri på dem.

SR batterier er dog lidt dyrere end alkalinebatterier, da en af deres hovedkomponenter er metallet sølv, hvilket kan være dyrt selv i mindre mængder.

En anden ulempe ved SR batterier er at de ligesom Lithium-Ion batterier kan kommer til at lække, når de ikke har mere strøm tilbage, hvilket kan gøre at du skal gøre rent efter dem, når du skifter batteri.

Du bør derfor overveje hvilken type batteri du gerne vil bruge, så du får den strømkapacitet som du gerne vil have.

#3 - LR41 batteriernes levetid

Batteriers levetid kan have stor betydning for dit valg af batterier, da du helst gerne vil være sikker på at dine batterier holder i så lang tid som muligt.

Hvis du gerne vil have ekstra batterier liggende i reserve, så er det også vigtigt at overveje hvor lang batteriernes afladningstid den er.

Afladningstiden er hvor lang tid det tager for batterierne at blive afladet uden at det er tilkoblet en enhed, denne process tager ofte flere år, men variere meget alt efter typen af batteri.

Alkalinebatterier er den mest almindelige form for engangsbatterier som man ofte har liggende, da de er billige at få og kan holde i lang tid, både i brug og når de ligger i reserve.

Har du dem i reserve kan de holde i op til flere år, før at de selv bliver afladet for strøm.

SR batterier har generelt en længere levetid end alkalinebatterier, hvor du kan forvente en afladningstid på omkring 5 år før at de mister deres strømladning.

De er måske lidt dyrere end alkalinebatterier, men hvis du ikke bruger dine enheder særlig meget, så kan det være godt hvis dine reservebatterier kan holde strømladningen i ekstra lang tid, så du er sikker på at de virker når du skal bruge dem.

Du kan også få batterier i pakker, så du får flere af dem ad gangen, hvilket betyder at du hurtigt og let kan få et lager af batterier opbygget til alle dine enheder.

Batterierne kan samtidigt holde i mange år, så du ikke skal bekymre dig om at mangle batterier, når du har brug for det.

Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje batteriernes levetid, når du skal have nye batterier til dine elektroniske enheder, så du kan få så meget brug af dem som muligt.

Fordele ved LR41 Batterier

Der er flere fordele ved at gøre brug af LR41 batterier til dine elektroniske enheder.

Generelt har batterien et dårligt ry for at være miljøskadelige i deres produktion, men moderne batterier bruger ikke længere miljøskadelige stoffer, hvilket betyder at så længe de bliver smidt ordentligt ud, så forurener de ikke.

Langt de fleste batterier kan også genbruges i produktionen af nye batterier, så det giver mening at lægge dem til genbrug, når du skal af med dine batterier.

En anden fordel ved f.eks. alkalinebatterier er, at det er et tørbatteri, hvilket betyder at der ikke bliver er nogen væske i batteriet, som kan blive påvirket af temperaturen.

Mange batterityper bliver ofte påvirket af temperaturen i området, hvor de ikke er nær så effektive hvis det bliver for varmt eller for koldt.

Det er bl.a. derfor at bilbatterier har en tendens til at blive afladet om vinteren, når det er rigtig koldt.

Så hvis du har nogle elektroniske enheder som du gerne vil have skal være mere resistent over for temperatursvingninger, så kan det være at det er et alkalinebatteri som du skal investere i.

Så kan du være sikker på at dit batteri kan langt bedre holde strøm, når du bevæger dig ud i rigtig koldt vejr.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 14.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007