LR43 batteri

LR43 Alkaline knapcelle batteri med diameter på 11,5mm og højde på 4,1mm. LR43 batterier kan bruges fx i fjernbetjeninger, armbåndsure, bilalarmer og mange flere enheder.

Filtrér

Læs mere om LR43 batteri

Hvad er et knapcelle batteri?

Se en video om knapcelle batterier, som findes i mange af de mindste typer elektronik som lommeregnere og lignende.

LR43 Batterier - Knapcelle batterier til mindre elektroniske enheder

I langt de fleste hjem kan du finde et udvalg af forskellige elektroniske enheder, som skal bruge strøm på en eller anden måde, om det så er fra stikkontakten eller fra de mange forskellige typer af batterier på markedet.

Hvis du har en eller flere enheder i hjemmet der skal bruge batterier, så kan det være en god ide at have nogle LR43 batterier liggende tilgængeligt.

Det kan hjælpe dig, hvis dine enheder løber tør for strøm, så du hurtigt kan få udskiftet batterierne, og du kan fortsætte med at bruge den pågældende enhed.

LR43 batterier er primært af en batteritype kaldet alkalinebatterier, som har den fordel at de har en høj energitæthed, så de kan holde på strømmen i meget længere tid end andre typer batterier.

LR43 batterier kan også fås som SR batterier, hvor bruger en form for sølv-oxid til at holde på spændingen i stedet for alkaline.

SR batterier kan også holde i rigtig lang tid, da de ligesom alkalinebatterier ikke bliver afladet særlig hurtigt, når de ikke er sluttet til en enhed, hvilket betyder at de kan ligge som reservebatterier i flere år uden at de mister strøm eller effektivitet.

LR43 batterier kan bruges i et udvalg af forskellige elektroniske enheder, bl.a. lommeregnere, fjernbetjeninger, ure, og høreapparater.

3 Ting du bør overveje når du køber LR43 batterier

Hvis du har en masse elektroniske enheder derhjemme, der skal bruge batterier, så kan det være en god ide at du undersøger om du har brug for LR43 batterier til dem.

Så kan du have en reservebeholdning af batterier liggende i skuffen, så hvis en af enhederne løber tør for strøm, så kan du udskifte dem med det samme.

Det kan derfor være en god ide at gøre dig nogle overvejelser, når du skal købe LR43 batterier, så du kan være mere sikker på at kunne få de korrekte batterier til dine enheder.

#1 - Hvor skal LR43 batterierne bruges?

Det første du bør overveje når du skal købe LR43 batterier er, hvor du gerne vil bruge dem henne, da ikke alle enheder har behov for denne størrelse af batteri.

Batterier af LR43 typen har en ret præcis størrelse, og vil derfor ikke være kompatibel med alle typer elektroniske enheder, og det er derfor vigtigt at du undersøger om batterierne passer til dine enheder.

Hvis dine pågældende batterier ikke passer til dine enheder, så er du nødt til at finde et sæt batterier der gør, så du kan være sikker på at enhederne får den strøm som de skal bruge, og der ikke sker fejl pga. en forkert batteritype.

Generelt så er alkalinebatterier en god type batteri at have liggende derhjemme som reserve, da de kan holde i rigtig mange år uden at miste deres spænding og effektivitet.

På den måde kan du være mere sikker på at når du endelig har behov for at skifte batterier på dine enheder, så vil de nye batterier også fungere.

Nogle typer batterier har svære ved at holde på deres spænding over lang tid, hvor du muligvis kunne komme ud for at, der så ikke ville være strøm på de batterier som du lige har sat i enhederne.

Der kan derfor være en fordel for dig, hvis du undersøger hvilke batterityper, som dine enheder skal bruge, så du har mulighed for at kunne opbygge et lager af de korrekte batterier.

Så vil du altid have batterier liggende klar til udskiftning, hvis nogle af dine enheder skulle løbe tør.

#2 - LR43 batteriernes spænding

Du bør også overveje hvilken spænding og strømkapacitet du gerne vil have på dine LR43 batterier, da det kan have indflydelse på hvor længe batterierne kan holde, og om de giver nok strøm til dine enheder.

Generelt så har alle batterier af typen LR43 en spænding der ligger på 1,5 V, hvilket er hvor meget strøm, som batteriet afgiver til enheden det er tilsluttet.

Du skal derfor gerne være opmærksom på om denne spænding er for lidt eller for meget, da den pågældende enhed ellers potentielt kan komme til at arbejde langsommere end ellers, eller at den bliver overbelastet af for meget strøm.

Du bør også overveje om hvor meget strømkapacitet du gerne vil have at dine batterier skal have.

Strømkapaciteten på batterier bliver generelt målt i milliamperetimer, der hjælper dig med at vide hvor meget strøm der er lagret på batteriet.

De fleste LR43 batterier har en strømkapacitet der ligger på mellem 70 mAh til 80 mAh, men du har også mulighed for at finde højkvalitetsmodeller med en strømkapacitet på helt op til 120 mAh.

Jo større en strømkapacitet som dine batterier har, jo længere tid vil der ofte gå før at de skal udskiftes.

Der kan derfor være en fordel at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvor stor en spænding og strømkapacitet du gerne vil have på dine LR43 batterier, så du kan få en forventning omkring hvor ofte du skal udskifte batterierne.

#3 - Levetiden på LR43 batterier

Når du skal købe batterier, så har levetiden en stor betydning, især hvis du gerne vil have nogen af dem til at ligge i reserve.

Selvom batterierne ikke bliver brugt, så vil der stadig være en naturlig afladning af batteriet, og alt efter hvilken type batteri, så kan det gå relativt hurtigt.

F.eks. så vil genopladelige lithiumbatterier bliver afladt efter bare et par måneder, selvom de ikke har været brugt.

Engangsbatterier har den fordel at de ofte vil have en meget lang afladningstid, der kan være i flere år, potentielt helt op til 10 år eller mere.

Alkalinebatterier bliver ofte brugt til engangsbatterier, da det netop har en lang afladningsperiode, før at de løber tør for strøm, og de er mere robuste end andre typer batterier.

Alkalinebatterier har den fordel at de er af typen tørbatterier, hvilket betyder at der ikke er blevet brugt væsker i produktionen af batteriet.

Det betyder at alkalinebatterier ikke er nær så udsat for temperatursvingninger, som andre typer batterier er.

Når temperaturen stiger eller falder meget, så vil det kunne få væsken i batterier til enten at fryse eller fordampe, hvilket nedsætter batteriet effektivitet og muligvis aflader batteriet samtidigt.

Det er derfor at bilbatterier ofte skal oplades om vinteren, da det kolde vejr får væskerne i batterierne til at fryse, og dermed aflader batteriet.

Alkalinebatterier kan derfor være gode at have liggende i enheder, som du skal bruge ude i naturen, hvor det enten kan være meget varmt eller koldt, da du så er mere sikker på at batterierne ikke bliver afladet.

Det kan derfor være en god ide at undersøge, hvordan du gerne vil bruge dine batterier, da hvis du vil have en del i reserve, så skal det gerne være en type batterier der ikke bliver afladet nær så hurtigt.

På den måde kan du være sikker på at de stadig har strøm, når du endelig skal bruge dem.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007